Sayfa 269/1004 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Mert Yilmaz
    @bmylz
    ·
    9 Std.
    TCMB toplantısına ben de katıldım. Başkanın anlattıklarından Aralık ayı için bir mesaj almadım. Hele faiz indirimi yapma olasılığı azaldı şeklinde hiç. Sınırlı alan vurgusu zaten PPK metninde de vardı. Benim anladığım 2022'nin ilk yarısını için faiz indirimi düşünülmelidigi
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by mr.aykut Yazıyı Oku
    MB başkanı dış güçlere zaren söylemiş bu toplantıyı pas geçecek ama sorun 1 puan indirip indirmemesi değil faizin enflasyon üstünde belirlenmesi.onun içinde 10 puan artması lazım.

STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    gercek enflasyon ENAG a gore %50 nin uzerinde

Yani kac puan artirmasi gerekiyor?

3.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Yılardır crash crash,kardeşim geçen sene birçok hisse katladı,hisse almayan ev aldı para kazandı,ev almayan araba aldı kazandı,hiçbirşey almayan döviz aldı kazandı.Dövizin getirisi ne kadar,abartılacak bir durum yok crashlik.Ankara da İstanbul da orta sınıfından en lüksüne restoranlarda yer yok,avm ciroları yüzde 60 artmış,cirolar patlamış.Hukuk yok güven yok ekonomi politikan yok ama millette para var aga.Benzin 10 lira.Sabah ve akşam saatlerine bakın trafik kilitleniyor.Abartmayın o kadar da kötü değil.Akp ye oy veren alt kesim darbeyi yedi onlar da haketti.Zerre umurumda değil beter olsunlar.Akp gittiğinde herşey düzelir.Felaket tellallığına gerek yok.Portföyünü iyi yöneten birisi 2002 den beri dolar bazında yine karda.Özel sektör ayakta çarklar dönüyor.Parası olanda harcıyor.Olmayanda şükrediyor.Bütün dünya için geçerli bir durum.Geçen sene mart ayında 6 liradan garan alan bile yüzde yüzde karda.Enseyi karartmayın.
    O gordugun lokantalarda kac kisi yemek yerken gordun? O arabalar kac tane? veee nufus kac? Oranti nedir binde bir?

Gozunun gordugu gercegin binden biri. Onemli olan istatistiktir toplumun tum kesimidir.

Benim ninem okuma yazmasi yok 89 yasinda kadin o bile boyle hatali bakmiyor olaya

Doç. Dr. Veysi Çeri
    @VeysiCe
    ·
    5. Dez.
    Asistanken sıfır Polo arabam vardı. Doçent oldum sıfır Polo alamıyorum. İlerledikçe gerilediğin tek ülke Türkiye olabilir
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Kötü genelleme,dolar 1.30 TL iken de aç vardı evsiz vardı,umutsuz olan vardı,hatta hatta dolar 2 lira olacak borsadan uzak dur diyenler vardı.O zaman ki ev araba fiyatlarına bakın dışarıda yediğiniz yemeğin fiyatına bakın bugünle kıyaslayın.Bu düşünce ile bütün mağazaların yemek yerlerinin migrosların şunların bunların kapanması lazım.Türk milleti fırsatçı bir millet.İthal etmediği mala zam yaptı zenginledi.Tamam idare boktan da tüccarında süt çıkmış ak kaşık değil.
    gene yanlis tespitler

Ac evsiz her zaman var

Ama asgari ucret 300 dolardan 200 dolara inince bu aclarin sayisi arttimi ve hala artiyormu?

Pardon merak ettim sizin egitiminiz nedir? Utanacaksaniz ozelden yazabilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Enflasyon bütün avrupa ve abde de var,sadece Türkiye özelinde değil.Doların yükselmesi borsa şirketlerin kazandırmayacağı anlamına gelmez,yada tüketimin tamamen duracağı yada iflasların başlayacağı.Geçmiş zamanda kazanılan geleceğin önünü açar.crash falan da olmaz.2018 de millet karamsardı.Bütün tahtalar ralli yaptı 10 kat 20 kat prim yaptı.Dolar ne yaptı,Enflasyonu fiyatladı.Doğru atı bulana dolar koymadı.
    okuma yazman var git bak Amerikada enflasyon ne kadar? Turkiyede %50 den fazla

Arada 10 kat fark var. Ortaya bir sey atiyorsun bari gerisini getir. Yurtdisina kacan bu kadar cok genc olmasaydi su anda TUrkiyede issizlik orani dunya rekorunu delip gecmisti. Hersey bu kadar kotuyken sen bu kadar iyimsersen kesin cukka saglam bol iskembeden salliyorsun.

7.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Kasılmanıza gerek yok,size hisse bazında örnek verdim yine verebilirim.Ülke ekonomisi kötü olsa da şirket özelinde çok iyi yönetilen şirketlerimiz var.Borsa uzun vadeli bir yatırım olduğu için yatırım yapan kişi yapacağı yatırımdan eminse ne dolara bakar ne faize bakar ne de enflasyona bakar.Örnekleyelim isterseniz.Egeen 1 liradan 1800 tl olmuş,ödediği temettüler hariç,sarkuysana bakın 30 kuruştan 20 lira olmuş ödediği temettüler hariç,doaş bakın 4 liradan 50 lira olmuş ödediği temettüler hariç,vestellere bakın 2 liradan 50 lira olmuş.Koç grubunu saymıyorum bile.Dolar bazında 2002 yılında 1.30 olan kur bugün 14 lira desek 12 kat gitmiş.Yani yabancı yatırımcı yok demek çok anlamlı değil.2 lira olan arçeliği 20 liradan yabancı tahtadan sildi süpürdü.Benim naçizane tavsiyem bu fiyatlar aşırı kelepir.Bu fiyatlardan alanlar 2 sene sonra akp gittiğinde 10 katına yabancıya iteler elindeki malı.Tarih hep tekerrür eder yanıltmaz.Türkiye ne arjantin olur nede venezuela.Ben bu söylediklerimi bizzat yaşayan biriyim.Alım fırsatı yine oluştu.TL değer kaybederken borsa neden rekor kırıyor.Biraz söylediklerimi düşünün derim.Hisse bazlı bakın.Çünkü her kuşun tadı farklı olur.
    secim olmayacak

AKP gitmeyecek

Kimin venezuela kimin arjantin olacagini kimse bilemez ama TUrkiyenin yonu o yonde

8.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    okuma yazman var git bak Amerikada enflasyon ne kadar? Turkiyede %50 den fazla

Arada 10 kat fark var. Ortaya bir sey atiyorsun bari gerisini getir. Yurtdisina kacan bu kadar cok genc olmasaydi su anda TUrkiyede issizlik orani dunya rekorunu delip gecmisti. Hersey bu kadar kotuyken sen bu kadar iyimsersen kesin cukka saglam bol iskembeden salliyorsun.
    O arkadasin dedigi abd de gecerli ama burda gecmez
    Abd de herkez de hisse var ama
    Abd zaten dunyayi esek oglani yapmis Somuruyo her turlu
    Orda kaybetmek zor burda kolay
    Sans i yaver gitmis onun
    Ama. Genele yayamazsin

Sayfa 269/1004 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız