Sayfa 27/472 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 209 - 216 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Almanya içinde aslında görece olarak emekli maaşları çok iyi sayılmaz. Yinede bize göre iyi.
    Almanya da çalışan sayısı yaklaşık 45milyon.
    Bizde ise yaklaşık 30milyon.
    Arada ciddi çalışan farkı var.
    Kaldı ki orada bile yaşlanan nüfustan dolayı emeklilik yaşı 67ye çekildi.
    Sn Pit çok haklı. Sistemin devamı için sistemde olan çalışan sayısı mutlaka artmalı

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    evet miktar çok ama almanya aynı nüfusa hatta daha yaşlı nüfusa nasıl bin euro maaş ödüyor kardeş heryerinden altın elmasmı fışkırıyor almanyanın? parayı başka yerlerde çarçur edersen..misal 150 milyar dolar ayrılan kanal istanbul ve 70 milyar dolar ayrılan atom santralleri bunlar sadece bizim bildiklerimiz. iranda da 80 milyon insan var atom santralsiz onlar mağaradamı yaşıyor? mısırda süveyş kanalında istanbulun 4 katı trafik var bizim boğazın yarısı genişlikte bile değil. kendilerine rant gelecek bir iş olsunda noolursa olsun. vatandaşa gelince para yok. ha ben projeye karşı değilim önce vatandaşın günlük sıkıntılarını hallet sonra 1 milyar dolar ayırdığın uzay projeni bile başlat amenna sonuna kadar desteklerim.

2.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Almanya içinde aslında görece olarak emekli maaşları çok iyi sayılmaz. Yinede bize göre iyi.
    Almanya da çalışan sayısı yaklaşık 45milyon.
    Bizde ise yaklaşık 30milyon.
    Arada ciddi çalışan farkı var.
    Kaldı ki orada bile yaşlanan nüfustan dolayı emeklilik yaşı 67ye çekildi.
    Sn Pit çok haklı. Sistemin devamı için sistemde olan çalışan sayısı mutlaka artmalı
    arkadaşlar karar verici pozisyonda olan insanlar bizim gibi rasyonel ve herkesin hak ettiğini almasını düşünen kişiler değiller ve mevcut demokrasi yapısı ile olamazlar.

geniş halk yığınları siyasilerden tek şey istiyor bana avanta ver; bu kömür yardımı olur, anneye bakma parası olur, erken emeklilik olur enflasyon üstü asgari ücret zammı olur vs..

buranın çoğunluğunu oluşturan beyaz yaka eğitimli ve vergi veren kişiler olarak biz sağılacak inekleriz. bizden çaldıkları ile yığınlara avanta dağıtıp seçim alacak akabinde yolsuzluk yapacaklar.

ülkede çalışan/üreten sayısı artmıyor devlet memuru ve sosyal yardım alan sayısı artıyor ve bunun dönüşü maalesef çok kolay değil.

burada birçok arkadaş rasyonel ve hakkaniyetli düşünüp emeklilik opsiyonel olsun diyor ama o iş olmaz/olamaz.

sistem şu an bile inanılmaz açık veriyor, opsiyonel olduğu anda herkes parasını sistemden çekip fonlara atar.

TC devletinin ömrünün emekliliği opsiyonel yapmaya yeteceğini sanmıyorum.

bazı şeyleri değiştirebilmek için çok ciddi travmalara (darbe, deprem, savaş vb..) gerek vardır bu da o konulardan biri.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    arkadaşlar karar verici pozisyonda olan insanlar bizim gibi rasyonel ve herkesin hak ettiğini almasını düşünen kişiler değiller ve mevcut demokrasi yapısı ile olamazlar.

geniş halk yığınları siyasilerden tek şey istiyor bana avanta ver; bu kömür yardımı olur, anneye bakma parası olur, erken emeklilik olur enflasyon üstü asgari ücret zammı olur vs..

buranın çoğunluğunu oluşturan beyaz yaka eğitimli ve vergi veren kişiler olarak biz sağılacak inekleriz. bizden çaldıkları ile yığınlara avanta dağıtıp seçim alacak akabinde yolsuzluk yapacaklar.

ülkede çalışan/üreten sayısı artmıyor devlet memuru ve sosyal yardım alan sayısı artıyor ve bunun dönüşü maalesef çok kolay değil.

burada birçok arkadaş rasyonel ve hakkaniyetli düşünüp emeklilik opsiyonel olsun diyor ama o iş olmaz/olamaz.

sistem şu an bile inanılmaz açık veriyor, opsiyonel olduğu anda herkes parasını sistemden çekip fonlara atar.

TC devletinin ömrünün emekliliği opsiyonel yapmaya yeteceğini sanmıyorum.

bazı şeyleri değiştirebilmek için çok ciddi travmalara (darbe, deprem, savaş vb..) gerek vardır bu da o konulardan biri.
    kardeş bu maaşlarla bir insanın günde 10 saat çalışması için çok zor durumda aç kalmış falan olması lazım. ben otelde 2 yıl resepsiyonist olarak çalıştım o işi çok seviyordum yabancılarsa sohbet bambaşka insanlarla tanışmak..2 dil biliyorum açıköğretim de olsa üniversite mezunuyum verdiği asgari ücret. hadi razıyız, mesain bitince eve gitme şuna da yardım et buna da yardım et..ee parası? yav ne parası ne güzel rus kızlarla sohbet ediyon gülüyon daha ne istiyon: ) bunu söyleyen de senin gibi beyaz yakalı işte..şimdi memleketin okumuşu bile böyle cahil olursa cahili iktidarı kapınca neler yapar hayal et..çalışmayı üretmeyi seven, özleyen, candan isteyen biriyim ama keriz değilim. servet istemedik, sadece iş maaşa gelince jeopolitik faktörler falan saçmalayıp beni bir yunanlıdan aşağı gören zihniyeti reddediyorum. maaşım almanya gibi olmayabilir ama en azından komşu ülke kadar olmalı, bu para bal gibi var, bizi çalışmaya iknaya değil açgözlü türk patronu kesenin ağzını açtırmaya ihtiyaç var şu an sadece. o zaman söylenen istihdama ulaşılacağına eminim ben. yoksa türkiyede işsizlik falan yok, iş dolu heryer.
    Son düzenleme : friendly_1980; 17-11-2021 saat: 23:29.

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu karanlık tablodan da aslında benim söylediğimi destekleyen bir sonuç çıkıyor:

emekliliği başkalarının üstüne yıkamayız.. herkes kendi emekliliğinden sorumlu olmalı. bunun için emeklilik sistemi tercihli hale gelmeli..

insanlar brüt maaşı üzerinden vergisini ödesin.. geri kalan parasının tamamını alsın..istediği yere yatırımını yapsın..

hayattaki her şeyi sağlık sigortası zorunluluğuna bağlayacaksın.. araba mı alacaksın ? sağlık sigortan yoksa alamayacaksın.. aklına gelen herhangi bir şey için..sağlık sigortası da özel veya kamu olması yeterli olacak.. teknik detaylara devlet ve şirketler çalışsın..

ama emeklilik tamamen tercihli olmalı.. hukumete 20-30 yıl sonra ödeyeceği parayı şimdiden verirsen o parayı çarçur eder, sana verme zamanı geldiğinde de bin dereden su getirir..

amerika bu işi çözmüş.. ücretler brüt üzerinden.. isteyen emeklilik sistemine katılıyor, hatta teşvik var.. ama zorunluluk yok.. aklın yolu bir..
    Son cumlelerde bir yanlislik var

Dunyada emeklilik sistemine katilimin zorunlu olmadigi ulke hic duymadim

5. Amerika Japonya gibi ulkelerin toplam nufusunun 4 te biri 65 ve uzeri yasta olacak

Adam naapsin? Emeklilik yasinin 65 bile olmasi dusuk dahada artirmalari gerekiyor

Peki Turkiyede durum nasil bilen varmi?

https://www.zerohedge.com/economics/...graphic-vortex

6. Benimde naçizane şöyle öngörüm var. Forumda birçok kişi ileride devletin emekli maaşları için çok büyük yükü olacağından bahsetmiş. Bende tam tersini iddia ediyorum. Yaşadığım köyde nüfusun çoğu ihtiyar. Bu nesil gittimi maaş ödemesi biter. Vefat eden bu neslin çocukları şöyle böyle prim yatırsada torunlarının girişleri dahi yok. Ee bu girişi bile olmayan nesil 25 35 yaş arasında. Hadi giriş yapıldı. Prim ödeme ne olacak. Tarım bağkur primi olmuş anasının cebi. Velhasıl emekli azalır çoğalmaz. Çoğalsa bile bugün 1 kişinin aldığı maaşı o gün geldiğinde 3 kişiye verirler olur biter. Geçinebilirsen geçin. Geçinemezsen anan don giydirsin. Saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Benimde naçizane şöyle öngörüm var. Forumda birçok kişi ileride devletin emekli maaşları için çok büyük yükü olacağından bahsetmiş. Bende tam tersini iddia ediyorum. Yaşadığım köyde nüfusun çoğu ihtiyar. Bu nesil gittimi maaş ödemesi biter. Vefat eden bu neslin çocukları şöyle böyle prim yatırsada torunlarının girişleri dahi yok. Ee bu girişi bile olmayan nesil 25 35 yaş arasında. Hadi giriş yapıldı. Prim ödeme ne olacak. Tarım bağkur primi olmuş anasının cebi. Velhasıl emekli azalır çoğalmaz. Çoğalsa bile bugün 1 kişinin aldığı maaşı o gün geldiğinde 3 kişiye verirler olur biter. Geçinebilirsen geçin. Geçinemezsen anan don giydirsin. Saygılar
    Sizin koyu bilemem ama Turkiye genelinde yasam suresi devamli uzuyor. Esasinda butun dunyada uzuyor.

Bu yuzden bati dunyasinda emeklilik yaslari 70 lere cekiliyor su anda. Cunku cekilmezse insanlarda 100 e yakin yaslarda olurse bu demektirki calistiklarindan fazla emeklilik yasayacaktir buda sistemin cokusu demektir.

Turkiyede emekli maaslarinin dusuk olmasinin en buyuk sebebi cok erken yasta emekli edilmis milyonlarca insandir. Hatta buna 65 yasin altinda emekli edilen herkes eklenmeli buda emekli olan herkes demek. Emeklilik yasi derhal 65 e cekilmeli. Cunku matematik uymuyor

8.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sizin koyu bilemem ama Turkiye genelinde yasam suresi devamli uzuyor. Esasinda butun dunyada uzuyor.

Bu yuzden bati dunyasinda emeklilik yaslari 70 lere cekiliyor su anda. Cunku cekilmezse insanlarda 100 e yakin yaslarda olurse bu demektirki calistiklarindan fazla emeklilik yasayacaktir buda sistemin cokusu demektir.

Turkiyede emekli maaslarinin dusuk olmasinin en buyuk sebebi cok erken yasta emekli edilmis milyonlarca insandir. Hatta buna 65 yasin altinda emekli edilen herkes eklenmeli buda emekli olan herkes demek. Emeklilik yasi derhal 65 e cekilmeli. Cunku matematik uymuyor
    yazdı kendisi erkenden emekli olmuş şahıs
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 27/472 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •