Sayfa 27/117 İlkİlk ... 1725262728293777 ... SonSon
Arama sonucu : 929 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Hep Birlikte

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ben de tam aynı şeyi düşünüyordum sizin mesajı gördüm. Gerçekçi olursak az sayıda zengin olması gerekiyor, zenginliğin hakkını veremeyeceklerin belki başka şeyler ile idare etmesi isteniyor.
    Evet abi. Bir arkadaş şöyle bir söz sarf etmişti: "Fakir, her zaman fakirdir." Çok yalın, ama bir gerçeği çok güzel anlatıyor. Zengin olsam da fakir yaşarım ben. Alçakgönüllülük anlamında söylemiyorum bunu. Sitesi bilgisayarın kenarında belirdiği için Vakko ceket fiyatlarına baktım, 10-15 bin liraydı baktıklarım. Ben zengin olsam da 300 liralık ceket giyerim. Arkadaşımın sözü çok doğru. Fakirlik insanın üstünden gitmez.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bir strateji olarak kendi fikirini olgunlaştırıp bir nevi sayısal loto kuponu doldurup hangilerini isabet ettirdin hangilerinde fark oluştu ona bakmak da bir alternatif. Bu hayatın tamamı için geçerli olabilir.

Bu arada, bu borsa düşenlerin, çıkanların veya sabit kalanların olduğu karmaşık bir oyun; oyunu ve oyuncuları izlemek ve üzerinde düşünmek zaman zaman müdehale etme isteği veya çabası belki tanrısal bir duygu olabilir.
    Çok doğru bir tespit abi. "Tanrısal bir duygu" çok yerinde bir ifade, borsacı psikolojisini çok güzel yansıtıyor. Borsada zengin olanın da borsayı bırakması çok zor herhalde, insanlar bahsettiğiniz duygunun müptelası oluyor.

(Robotları çözmeye çalışıyorumdur.)
    BİST yükselip geri geldi, yükselip geri geldi, yükselip geri geldi... Yükselecek ve bir daha geri gelmeyecek mi?

BİST, senin bu yükselip düşüşlerin bir masat gibi sabrımı biliyor; bilesin.

BİST 100'de 10.01.2017 olası benzerliğini de masama alıyorum, Bu benzerlik grafiği önceki sayfalarda paylaştığım benzerlik grafiklerimle de uyumlu, yani BİST'in yükseleceğini gösteriyor: https://invst.ly/xa6fo

BİST 100'de 2100'e ağır ağır gidilip 2100 üstünde kalışlarda hareketlerin yukarıya doğru hızlanacağını düşünüyorum: https://invst.ly/xa6hz

Belki de aylardır borsada para kazanamayışımın boşluk, kaygı, gerginliğiyle hayale kapılıyorum. Olsun, hayal kurmak da güzel. Öyle değil mi Ariston abi?

Şehidimiz Tarık Tarcan'a Rabb'imden rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Aciz, fakir şiirim aziz şehidimiz ve şehitlerimiz için:

ÜLKEM

Bir şiir yazsam

Yakışsa devletimin

Evrenin henüz toz hâlinde olduğu zamanlardan

Bu yana gelen büyük tarihine

Bir şiir yazsam

Kadim medeniyetim ayağa kalksa çağ yenilense

Bir şiir yazsam

Zamandan daha güçlü olsa hürlüğüm gibi

Bir şiir yazsam

Yok zannedilse Türkiye'den başka ülke

Bir şiir yazsam