THYAO'da 310,00 ve 310,50 seviyelerinden nakdin yarısı ile pozisyon açma kararı verip alımı gerçekleştirdim. Nakdin kalanını ise kapanışa saklıyorum.
THYAO'da 310,00 ve 310,50 seviyelerinden nakdin yarısı ile pozisyon açma kararı verip alımı gerçekleştirdim. Nakdin kalanını ise kapanışa saklıyorum.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Normal zamanlarda kademelerinde 100 binlik lotların olduğu THYAO oluşan panik havası satışları sonrası kademelerde 25.000 - 30.000 civarı lotlarla işlem yapıyor şu anda.
Clausewitz
Son çeyreklik alımı da 309,50'den yapıp, 0 nakitle günlük alımı kapattım. Sanki tüm alımlar için kapanışı beklesek daha hayırlı olacaktı. Hayırlısı olsun, sabah ola hayrola.
Global piyasalardaki görüntü çok da hoş görünmedi gözüme. Ortada bir hikaye olmazsa bizdeki görüntünün düzelmesi için kısa vadeli bir hikayeye ihtiyaç var. Öyle bir durum var mı? Gri listeden çıkma hikayesi dışında çok kısa vadede bir hikaye görmüyorum açıkçası. Yazın endeks genelinde belli aralıklarda bol bol yatay takılırız sanki. Sadece hisse bazlı pozitif hikayeleri olanlar ya da fazlaca iskontolu olanlar endeksten pozitif ayrışır.
Son düzenleme : deva-i dert; 29-05-2024 saat: 18:35.
Clausewitz
Evet.. Endeksteki toparlanıyormuş gibi görünen geçici görüntüye bakıp, kendi anlattığım hikayeye kendim uymamış oldum bugün. Normalde yaptığım işlemlerde kapanışı bekliyordum ve TE'de işlem yapıyordum.. Olası biraz daha yüksek marj ihtimalini düşünerek erken davranalım dedik, tokadı hemen yapıştırdılar. Dünkü elde ettiğim scalping getirisi bugün an itibariyle sıfırlanmış ve negatife inmiş durumda. (% 1,3 civarı negatif marj yaptık, kapanış fiyatına göre. Yarın en azından bir % 2 tepkisi olmalı ki, günlük hasarı telafi etsin.) Bu seferki el değil, akıl tutulması oldu.
Umarım yarın sabah açılışta olmasa bile, öğlene kadarki harekette bunu telafi ederiz.
Son düzenleme : deva-i dert; 29-05-2024 saat: 19:22.
Clausewitz
Clausewitz
Endeks 7,77 F/K'da.. Çok pahalı değil.. Ama iskontolu olduğunu da söyleyemeyiz son 2-3 yıllık ortalamalarına bakarsak. Zaman zaman endeks ortalamalarının 14 F/K'lara çıktığı yıllar olsa da, bu sene o rakamları ancak her şirketin F/K'sı yükselirse görebiliriz mevcut ortamda, endeksin katlamasıyla değil.
Clausewitz
Yer İmleri