Sayfa 272/582 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. 2006-2014 YILLRI RASINDA fed başkanlığı yapmış BEN BERNANKE yani şu faiz artışı azalışı uzmanı kimine göre sihirbaz veya kimine göre ise her tür küfre boyun eğen garibim iktisatçıya da , ekonomik krizden dünya finansal piyasa kurtarıcısı malum KİŞİYE NOBEL EKONOMİ 2022 ÖDÜLÜ VERMİŞLER.

BU ÖDÜL FEDE VE ABD YE verilmiş bir ödül özetle ŞU FEDİN polltikaları da nobel alıyorsa SON DURUM nolcak acaba KURTARICA İSA YA DA gerek yok galiba FED BU İŞİ BİLİYOR !!!

SAHİ BERNANKE NOBEL ALACAK KADAR ne yaptı ne katkı sağladı EKONOMİ BİLİMİNE kitabını alıp okumak isterim.

for research on banks and financial crises. ÖDÜLÜ bu yüzden vermişler , bankacılık krizdeki sektör araştırmaları ve ekonomik kriz konusunda çalışmalarına vermişler ))

fed faiz artırmasın bakın bakın nobel veriyoz faiz artırmayın mı demek istediler acaba

2. Sayın Kızıldağ, 3. çeyrek kar beklentiniz var mı? Yani şöyle 2. çeyrek gibi gelse, fiyatlama hızlanabilir gibime geliyor? Ne diyorsunuz?
    Ama 4 milyar falan bekleyen dostlarıımız da var...

3.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Sayın Kızıldağ, 3. çeyrek kar beklentiniz var mı? Yani şöyle 2. çeyrek gibi gelse, fiyatlama hızlanabilir gibime geliyor? Ne diyorsunuz?
    Ama 4 milyar falan bekleyen dostlarıımız da var...
    İkinci ceyreğin ağustos ayı yüksek fiyat düşük fiyat paçalı ile bitti. Ama ikinci ceyrek büyük vergiyi bilancoya koymaları bence çok akıllıca oldu. Bu yatırımcıya faydalı bir olay. Ödensin ödenmesin rakam orada kur farkı gelirinden vergi diye duruyor ve kardan düşülmüş.

Muhtelemen 3-4 ceyreklerde bu vergi işi daha hafif gelecek. Vergi olayın seyrini değiştiridiği için yazmak istedim.

4. ceyrek 670-770 arası yeni satışlar olabilir, 800-1000 arası da çok azda olsa eski bekleyen satışlar olabilir. Mesela 4.ceyrek 750 dolar ortalama satışımız var demeleri bize fayda sağlar, ihtimal var. Her ceyrek 2 milyon ton satıyor. 4. ceyrek 1,8 milyon görmek yanlış olmaz. Talep zayıf. 350 dolar favök olsa, bu kurdan 11,6 milyar yapar, buda tahminen 6 milyar üstü kar getirebilir. Bu rakam en iyimser rakam. Üstü çok zor, altı mümkün.

4. ceyrek bu durumda ise, 3. ceyrek net karın 4,5 milyardan aşağıda olma ihtimali bence zayıf.

Ama alakasız bir ikinci ceyrekte vergi karşılığı ayrılması yada o rakamı tahakkuk etmeleri, diğer zamanlarda da farklı şeyler olacağını gösteriyor.

Özetle yılın ikinci yarısı toplam 10 milyar en düşük olsa yılı 22 milyarla kapatsa, 3-5 milyarda kur farkı değer artışı var diyerek 25 milyar üzeri temettü rakamı olabilir.

4. Ukrayna savaşında, rusyanın malı bize ulaşmasa ve rusyada fabrikalarda %30-40 kapanma olsaydı fiyat en kötü 1100 dolarda kalırdı ve ereğli yıllık 45 milyar üzeri kar açıklardı. Rusya ya olan ülke zaafımız yüzünden tam tersi oldu bizde bir çok firma bu konuda zarar gördü.

5. https://www.cnbc.com/2022/10/10/nobe...al-crises.html

BEN BERNANKE ...ekonomik aktivitelerde FEDİN YANLIŞLARINI evet resmen ifade etmiş , videoda izahı olmuş , güzel açıklamalar soluksuz dinledim.

6. Teşekkürler Sayın Kızıldağ bilgiler için.

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ukrayna savaşında, rusyanın malı bize ulaşmasa ve rusyada fabrikalarda %30-40 kapanma olsaydı fiyat en kötü 1100 dolarda kalırdı ve ereğli yıllık 45 milyar üzeri kar açıklardı. Rusya ya olan ülke zaafımız yüzünden tam tersi oldu bizde bir çok firma bu konuda zarar gördü.
    Rüzgar THYAO'nun ardından esti, bizim de tam karşımızdan...

8. Bu hafta elime bir miktar ekstra para geçecek, normalde onu nakit akışımı düzenlemek için kullanmam gerek, çünkü olması gereken bu, mantıklı olan bu...

Ama içimden bir ses Ereğli al diye dürtüyor lotlar artıyor diyor... Ne olacak ki? Zaten gırtlağa kadar Ereğli... O miktar hiç bir şey sayılır...

Ben film nerede kopacak onu merak ediyorum, baktım olmadı, satarım Ereğli'leri altıma Togg'u çeker Türkiye turuna çıkarım

Arabanın arkasına da Ereğli Sağolsun yazarım.

Sayfa 272/582 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •