Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 273/1014 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Diyelimki Ziraat bankasından yatırım yapmak için 10 yıllık kredi çekeceksiniz. 500.000 TL lik kredinin aylık faiz oranı %0.88, yatırım seçenekleriniz şunlar:

Yıllık 21.600 TL kirası olan (1.800 TL kira) bir konut. Konutun değerinde ve kirada minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık 50.000 TL temettü getirisi ola bir GYO. Hisse değerinde ve temettü değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık temettü getirisi olmayan ancak yatırım yaparak büyüyecek beğenip seçtiğiniz şirketin hissesi. Hisse değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.

Bu seçeneklerden hangisine yatırım yapardınız?

2.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Diyelimki Ziraat bankasından yatırım yapmak için 10 yıllık kredi çekeceksiniz. 500.000 TL lik kredinin aylık faiz oranı %0.88, yatırım seçenekleriniz şunlar:

Yıllık 21.600 TL kirası olan (1.800 TL kira) bir konut. Konutun değerinde ve kirada minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık 50.000 TL temettü getirisi ola bir GYO. Hisse değerinde ve temettü değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.
    Yıllık temettü getirisi olmayan ancak yatırım yaparak büyüyecek beğenip seçtiğiniz şirketin hissesi. Hisse değerinde minimum yıllık enflasyon oranında artış.

Bu seçeneklerden hangisine yatırım yapardınız?
    Ben hisse senedi secenegine yatirim yapardim.

3. GYO'larda yanlis bir algi var, hicbiri % 10 gibi bir kar payi vermez, ayrica, nakit kar payi vermek gibi bir kanuni zorunlulugu yok.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    GYO'larda yanlis bir algi var, hicbiri % 10 gibi bir kar payi vermez, ayrica, nakit kar payi vermek gibi bir kanuni zorunlulugu yok.
    Dünkü yazımda bu konuya kısaca değinmiştim:

Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku

Sayın Hısım, esasında haklısınız nakit temettü verme gibi bir kanuni bir gereklili yok, ama her GYO bir taahhütte bulunuyor kendi çerçevesinde, burda güven ön plana çıkıyor. Örnek olarak Panorayı vermek isterim, hem portföyümde olması açısından hemde şirketi incelemiş olmamdan dolayayı. Esas sözleşmenin 29 maddesinin e şıkkında yıllık dağıtılabilir karın en az %75 ini pay sahiplerine nakden dağıtacağını beyan ediyor.
    Panora 2017 temettüsü 0,4388 TL, ilk çeyrek karı 2016 ilk çeyrek karı hemen hemen aynı, şu araki fiyatı 3,95 yani % 10 üzerinde temettü öngörüsünü bu günkü koşulda koruyor.

Yatırım tavsiyesi değildir, saygılarımla

5.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Dünkü yazımda bu konuya kısaca değinmiştim:

Panora 2017 temettüsü 0,4388 TL, ilk çeyrek karı 2016 ilk çeyrek karı hemen hemen aynı, şu araki fiyatı 3,95 yani % 10 üzerinde temettü öngörüsünü bu günkü koşulda koruyor.

Yatırım tavsiyesi değildir, saygılarımla
    O halde GYO'lar dememek lazim o halde.

SNGYO diye bir sirket var mesela, bundan 10 sene once tum anlaistlerin tavsiye ettigi.

Ozetle bir ya da iki GYO varsa, GYO;lar dememek lazim.

6. Sayın Hısım, esasında haklısınız nakit temettü verme gibi bir kanuni bir gereklili yok, ama her GYO bir taahhütte bulunuyor kendi çerçevesinde, burda güven ön plana çıkıyor. Örnek olarak Panorayı vermek isterim, hem portföyümde olması açısından hemde şirketi incelemiş olmamdan dolayayı. Esas sözleşmenin 29 maddesinin e şıkkında yıllık dağıtılabilir karın en az %75 ini pay sahiplerine nakden dağıtacağını beyan ediyor.

Sermayesi 87 Milyon lot.

Son 3 senedir %44 oraninda kar payi dagitmis.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PAGYO

7. Dünkü yazımda gene kısaca değinmiştim, ana ortağı inşaatcı olan GYO lar bana pek etik gelmiyor, GYO dediğiniz firmalar ana ortakları yap satcılık yapmamalıdır.

Esasında borsada iyi firmalar yok değil, temetü vermeden büyüyen. Bu üç seçenek yayırımcı karakterini biraz ön plana çıkarıyor bence. Karını benimle nakten paylaşan firmaları seviyorum örneğin....

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sermayesi 87 Milyon lot.

Son 3 senedir %44 oraninda kar payi dagitmis.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PAGYO
    Evet, zaten firma 3-4 senedir halka açık, ama sadece bu firmaya odaklanmıyalım, bir Akmerkez veya yeni gimat gibi firmalarda mevcut, sadece panoranın piyasa değeri defter değeri daha düşük...

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 273/1014 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •