Sayfa 273/935 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 7473 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: Dolar/TL 'nin geleceği

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Biri açıklasın !

Trump ;

Türkler için ,

İYİ Mİ , KÖTÜ MÜ ?
    Nereden baktığımıza bağlı hocam. Şahsen Orta Doğu politikaları açısından bizim için olumlu. Eğer Clintongiller geleydi çok farklı bir durumda olurduk şu an.

2. (PostgreSQL) Açık Kaynak Kodlu Veritabanı Konferansı

Açık kaynak projelerin en başarılı örneklerinden olan, dünyada ve ülkemizde pek çok başarı hikayesi bulunan PostgreSQL'in bilinirliğinin artması ve ekosisteminin gelişimine yönelik yaptığı çalışmaların bir parçası olarak TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) 24 Ocak 2019'da “PostgreSQL Konferansı”nı düzenliyor.

Konferans tüm katılımcılara ücretsizdir.

https://postgresql.tubitak.gov.tr/#featured

3. Mert Yılmaz: Bırakın klupler batsın, devlet batmasın

http://www.paraanaliz.com/2019/gunce...sin-29292/amp/

4. Hükümet ülkenin ekonomisi ile izlenilen dış politikanın çok derin ve yakın ilişkisini görmelidir... İthalata dayalı büyük bir ekonomi isek; dış ilişkilerimizde kafamıza buyruk davranamayız.

Elbette; milleti kurda kuşa yem edelim demiyorum lakin restaurant ın kapısından içeri girdin mi; bunun bir faturası olduğununda bilinmesi gerekir...

Suriye meselesinin Türkiye'ye maliyeti bence 20 milyar USD ı geçmiştir.. (artan faizler ve kur ayrıca büyümenin çok şiddetli yavaşlamasına sebep katma değer kaybı)

Hesap iyi yapılmalı...

Hal bu olunca PAPAZ olayı maliyetlenin ce bırakıldı...

Bence %100, doğru bir karar değmez di...

Suriye de çıkarlarımızı korumamız gerekir lakin fazla da batılılıarı kızdırmadan...

Düzelene ABD ilişkileri ve STOP eden FED bizim için güzel haberler....

Hala USD da 5 TL altı beklentimi koruyorum.. Lakin vade de önemli... Mesela 3 ay 5,25-5,45 bandında dengelenen bir dolar çoktan 5 TL altını nominal olarak görmüş diyebiliriz....

Hal bu olunca geriye bir tek BIST kalıyor...

Kanımca çok ucuz ama ucuzlukta bir hikaye olmuyor...

Lakin bildiğim bir daha BIST te asla F/K sı 2 ler de gezen Büyük Banka nın olmayacağı...

Kalın sağlıcakla...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Hükümet ülkenin ekonomisi ile izlenilen dış politikanın çok derin ve yakın ilişkisini görmelidir... İthalata dayalı büyük bir ekonomi isek; dış ilişkilerimizde kafamıza buyruk davranamayız.

Elbette; milleti kurda kuşa yem edelim demiyorum lakin restaurant ın kapısından içeri girdin mi; bunun bir faturası olduğununda bilinmesi gerekir...

Suriye meselesinin Türkiye'ye maliyeti bence 20 milyar USD ı geçmiştir.. (artan faizler ve kur ayrıca büyümenin çok şiddetli yavaşlamasına sebeb katma değer kaybı)

Hesap iyi yapılmalı...

Hal bu olunca PAPAZ olayı maliyetlenin ce bırakıldı...

Bence %100, doğru bir karar değmez di...

Suriye de çıkarlarımızı korumamız gerekir lakin fazla da batılılıarı kızdırmadan...

Düzelene ABD ilişkileri ve STOP eden FED bizim için güzel haberler....

Hala USD da 5 TL altı beklentimi koruyorum.. Lakin vade de önemli... Mesela 3 ay 5,25-5,45 bandında dengelenen bir dolar çoktan 5 TL altını nominal olarak görmüş diyebiliriz....

Hal bu olunca geriye bir tek BIST kalıyor...

Kanımca çok ucuz ama ucuzlukta bir hikaye olmuyor...

Lakin bildiğim bir daha BIST te asla F/K sı 2 ler de gezen Büyük Banka nın olmayacağı...

Kalın sağlıcakla...
    selam sayın selka ..Bizden bir halt olmaz niye mi? Bakın ARGE de ilk 1000 firma...Türkiyeden sadece aselsan var...
    Dünyada en çok ARGE harcaması yapan 1000 şirket......
    https://www.dosyaupload.com/enqF
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    selam sayın selka ..Bizden bir halt olmaz niye mi? Bakın ARGE de ilk 1000 firma...Türkiyeden sadece aselsan var...
    Dünyada en çok ARGE harcaması yapan 1000 şirket......
    https://www.dosyaupload.com/enqF
    Sn.Human merhabalar....

Umutsuzluğa kapılmamalıyız... Hükümetler gelir geçer; baki olan devlettir, millettir...

Yanlışları ile doğruları ile bir hükümetimiz var. Lakin; tek aselsan ın olması üzücü...

Ben yeterli eğitim, bilgi ve insan gücümüzün olduğuna inananlardanım.. Tek sıkıntı bu üçlüyü sonuca götürecek siyasi politikaların eksikliğidir......

Mesela Tıp alanında Türkiye asla yabana atılır bir noktada değil.. Çok ciddi tıbbi gelişmeler ve tedaviler var. Türkiye resmen bir tıp cenneti...

Keza; Turizm ...

2018 inanılmaz başarılı geçti. 2019 ise 2018 den çok daha başarılı geçeceğini vaad ediyor..

Bence sıkıntımız, Suriye.... Maliyeti çok fazla.. Hal bu olunca eğitim, ulaşım, gelir gibi konularda hızlıca fakirleştik.

Maliye yeniden hazineyi doldurabilmek için ortak tüketim ürünleri olan (mtv, ötv, kdv, emlak vergisi, cezalar) gibi vergilere yüklenildi..

Ortak tüketim mamullerine gelen artış ise Tarım ve Hayvancılığı bitirdi...

Kısaca hızlıca ipin ucu "Uluslar arası İlişkilere" geliyor...

Bu hallolur ise; bence herşey düzelir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Human merhabalar....

Umutsuzluğa kapılmamalıyız... Hükümetler gelir geçer; baki olan devlettir, millettir...

Yanlışları ile doğruları ile bir hükümetimiz var. Lakin; tek aselsan ın olması üzücü...

Ben yeterli eğitim, bilgi ve insan gücümüzün olduğuna inananlardanım.. Tek sıkıntı bu üçlüyü sonuca götürecek siyasi politikalar...

Mesela Tıp alanında Türkiye asla yabana atılır bir noktada değil.. Çok ciddi tıbbi gelişmeler ve tedaviler var. Türkiye resmen bir tıp cenneti...

Keza; Turizm ...

2018 inanılmaz başarılı geçti. 2019 ise 2018 den çok daha başarılı geçeceğini vaad ediyor..

Bence sıkıntımız, Suriye.... Maliyeti çok fazla.. Hal bu olunca eğitim, ulaşım, gelir gibi konularda hızlıca fakirleştik.

Maliye yeniden hazineyi doldurabilmek için ortak tüketim ürünleri olan (mtv, ötv, kdv, emlak vergisi, cezalar) gibi vergilere yüklenildi..

Ortak tüketim mamullerine gelen artış ise Tarım ve Hayvancılığı bitirdi...

Kısaca hızlıca ipin ucu "Uluslar arası İlişkilere" geliyor...

Bu hallolur ise; bence herşey düzelir...
    İnşallah sayın selka...Listede muazzam arge harcamaları var...Atı alan üsküdarı değil marsı venüsü geçiyor....Çokgeride kalıyoruz....Piyasayı ABD,ALAMANLAR ....abluka altına lmış nerdeyse..İsviçrenin bile bir kaçtane devasa firması var......
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Galiba ABD'den Türk çelik ürünlerine uygulanan vergide indirim gelecek....
     Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    ABD'de dış ticaret açığı 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı

https://m.dunya.com/finans/haberler/...-haberi-431445

......

Trump'un gümrük tarifesi strateji umulanı vermiyor anlaşılan....

USD/YUAN yeni bir sıçrama noktalarında dolaştığı sırada, Trump Çin devlet başkanı ile görüşebileceğini açıklamasıyla aşağı saldı...

Türk çelik ürünlerine uygulanan tarifelerde indirim gelmesi süpriz olmaz....

.....

ABD ile çelikte müzakere sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın demir-çelikle ilgili çalışma başlatılmasını söylediğini ifade etti. ....
    ABD ile hedef 75 milyar dolar
    - Son görüşmelerimizde ABD Başkanı Trump en az 75 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamız gerektiğini ifade ediyor.

- Dünkü görüşmemizde de bunu hatırlattı ve 10-15 milyar doları yeterli bulmadıklarını söyledi

- Ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelik konusunda da arkadaşlarımız oturup konuşsunlar, bu konuda da adımları atalım" dedi
    https://www.dunya.com/ekonomi/abd-il...-haberi-437661

Sayfa 273/935 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •