ben de özellikle bu son 1 aylık dönemdeki doların TL ye karşı olan getirisindeki artış oranının yükselmesi nedeniyle PPF lerden çıkıp günlere yayarak usd almaya başladım. PPF leri satarak belki belli bir miktar görece daha az getiri alma durumum olsa bile dolardaki en ufak bir zıplama PPF lerdeki tüm getiriyi siler atar diye düşünüyorum.
Sonuçta seçime her geçen gün daha da yaklaşıyoruz ve dolar almak isteyen insan sayısı gittikce fazlalaşacaktır. O arada borsada düşüşler yaşanırsa orada da fırsat kollarız.![]()
rık 0,18
rpd 0,12
t+2 bakiye ile fon alınabiliyor mu?
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Fon sepeti fonlarında Stopajdan şimdilik muaf olup yabancı fonlara da yatırım yapanların listesi.
Fonsepetifonları nın farklı fonları portföylerinde tutması nedeniyle çeşitlendirme yaptığondan ve riski düşürdüklerinden sık sık bahsediyoruz.
Portföyünde en az %40 oranında yabancı #ETF tutan ve isminde "yabancı" kelimesi geçmeyen fon sepeti fonlarını inceledik.
Aylık getiriye göre sıraladığımızda oluşan tabloyu aşağıda paylaşıyoruz.
Bu fonlarda 30.4.2024 tarihine kadar yapılan alımlarda stopaj alınmıyor.
![]()
Yer İmleri