Sayfa 276/717 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon
Arama sonucu : 5732 madde; 2,201 - 2,208 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ysn94 Yazıyı Oku
    her zam ve bilanço zamanı aşağı basıyorlar bunu , şaşmaz ancak herkes ama herkes 7-12 ay arası mutlak beklentide ve çok umutlu. Sanki diğer zamanlarda ki umutlu bekleyişten farklı bu sefer. yaklaşmakta olan bir şey var hissediyorlar yani
    yıllıkta 10 milyar ciro yapması gayet makul gözüküyor 3 aylıkta 2 milyar tl ciro yaptı şimdi üstüne %30 zammı var üstüne 4. ayda yeni fabrika actı. düşükte olsa ihracati var (kur yükseldi) bu sene 60 70 milyon dolara cıkar minimum sanırım. 10 milyar ciro sene sonuna beklentim var ki bu ilaç zammı yeterli değil 2 ay içinde tekrar bir iyileştirme gelir diye düşünüyorum 1e1 fark var arada kur 30 ilaç kuru 14

2.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    yıllıkta 10 milyar ciro yapması gayet makul gözüküyor 3 aylıkta 2 milyar tl ciro yaptı şimdi üstüne %30 zammı var üstüne 4. ayda yeni fabrika actı. düşükte olsa ihracati var (kur yükseldi) bu sene 60 70 milyon dolara cıkar minimum sanırım. 10 milyar ciro sene sonuna beklentim var ki bu ilaç zammı yeterli değil 2 ay içinde tekrar bir iyileştirme gelir diye düşünüyorum 1e1 fark var arada kur 30 ilaç kuru 14
    10 milyar ciroda, piyasa değerimizle ciromuz neredeyse eşitlenmiş olacak.. %30-40 net kar marjı ile çalışabilen bir firma için, fiyatlamada oldukça geri kaldık. enflasyon mıuhasebesi etkisi hariç, yılda 100 mio usd üstünde kar demek (@10 milyar TL ciro)..

hakim ortağın aldığı yıllık 8-10 milyon usd imtiyazı, bist dışı potansiyel adil fiyatla karşılatırınca; %1 dahi bulmayan bir verim oluyor.. usd ve euro fazilerindeki artışı düşününce, büyük fırsat maliyeti var.. ne kadar bekleyeceklerini merak ediyorum.. ortadoğudan geleceği reklam edilen yatırım talebi ne kadar gerçekçidir bilmiyorum ama çıkmaları için konjonktür, satış için henüz PHın istediği seviyede değil (henüz ortadoğu dışı yatırımcı talebi zayıf.. önce gri listeden çıkalım).. stratejik yatırımcı tarafını ise kestirmek zor..

3.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    10 milyar ciroda, piyasa değerimizle ciromuz neredeyse eşitlenmiş olacak.. %30-40 net kar marjı ile çalışabilen bir firma için, fiyatlamada oldukça geri kaldık. enflasyon mıuhasebesi etkisi hariç, yılda 100 mio usd üstünde kar demek (@10 milyar TL ciro)..

hakim ortağın aldığı yıllık 8-10 milyon usd imtiyazı, bist dışı potansiyel adil fiyatla karşılatırınca; %1 dahi bulmayan bir verim oluyor.. usd ve euro fazilerindeki artışı düşününce, büyük fırsat maliyeti var.. ne kadar bekleyeceklerini merak ediyorum.. ortadoğudan geleceği reklam edilen yatırım talebi ne kadar gerçekçidir bilmiyorum ama çıkmaları için konjonktür, satış için henüz PHın istediği seviyede değil (henüz ortadoğu dışı yatırımcı talebi zayıf.. önce gri listeden çıkalım).. stratejik yatırımcı tarafını ise kestirmek zor..
    Evet birde gri liste mevzusu var Haftasonu Mehmet Şimşegin acıklamaları oldu türkiyenin gri listeden cıkarılması yönünde calısmalar yapılıyormuş. 2 dolara ilaç şirketi var elbet kurumsal yabancıların dikkatini çekecektir PH komple satmasa bile piyasa olarak gidebilecegini düşünüyorum. PH komple satarsa tadından yenmez tabi ki.

Deva holdingte hikaye yazılmak istense hikaye bitmiyor. Fonun satışı , Biyoteknolojik ilaç yatırımları , ihracat oranı arttırma isteği, sürekli yeni ilaç lisansları varda var ucu çok açık hakettiği yerlere gelmesi dileğiyle..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Hissenin hakettiği yere gitmesini elbette her yatırımcısı ister. İster de adamlar bizim istediğimiz olur derler.
    Bugünkü durumu gördünüz. E. nasıl olacak hisse fiatının yükselmesi./ytd..

5.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Hissenin hakettiği yere gitmesini elbette her yatırımcısı ister. İster de adamlar bizim istediğimiz olur derler.
    Bugünkü durumu gördünüz. E. nasıl olacak hisse fiatının yükselmesi./ytd..
    Öyle evet Philipcapital istediği gibi at koşturuyor alıcıyı bulunca affetmedi kar satışı yaptı. Ancak sirket Özkaynaklarini büyüttükce gelistikce karlılığı arttıkça kabına sığmaz bir hal alir gelir biride cizer alir o Philipin malini. Ben tahtaya değil şirkete odaklı orta vadeli yatırım yapıyorum o yüzden bugunku düşüşü değil 10 milyar tl üstü ciroyu düşünüyorum (12 aylık bilancoda)sirket büyüdükce hisseye elbet yansıyacaktır diye düşünüyorum. Ytd

6. bildiğiniz gibi mevzuat gereği kur ayarlaması aslında yılda bir defa şubat ayında yapılıyor hafta sonu yapılan zam aslında bir ara zamdı ilaç yokları olduğu için ekstre ara bir zam yapıldı kur ayarlaması değildi bu zam bir iki ay daha idare eder eylül ekim gibi okullar açılıp salgın hastalıklar olup insanlar hastane ve eczaneye akın ettiğinde tekrar ilaç yokları haber olmaya başlar ve mevzuat gereği şubat ayında yapılması gereken kur ayarlaması yine kasım aralıkta yapılır diye tahmin ediyorum.

7. paylaşım için teşekkürler. zammın 6 ayda 1 kez yapılması sektör için çok değerli bir adımdır. ticari öngörü ufku uzayacaktır; belirsizlik azalacak ve aktif madde tedarik planı daha sağlam yapılacaktır. tedarik zinciri kırılmaları azalacaktır.

Bir de fiyat formülünü görelim ve mevzuatı görelim.. kurumsallaşma ve "yazılı kurala bağlı yönetim", hayatın bütün alanlarında çok çok değerlidir. kurala bağlı olmayan yönetimin maliyetini tüm ülke olarak paramızın fiyatından tutun da yediğimiz içtiğimizin fiyatına nasıl yansıdığını da görüyoruz..

tekrar etmekte fayda var: sektör için çok değerli bir adımdır.. tek seferlik mutlu eden zamdan daha değerlidir. Ülkenin de hem kamu sağlığı, hem de stratejik denen bir sektörün önünü açması açısından faydasınadır..

Konu, hukuki boyut kazandığında olacak olan şudur: neredeyse ithalat fiyatı ile satış fiyatını belirleyen kurla (ardaki oransal fark muhafaza edilmesi konusu hariç), 6 aylık senkronizasyon süresi içinde eşlenmiş olacaktır. 1 yıllık aralık çok genişti. şimdi, 6 aylık aralıkla da olsa; gecikme ile de olsa "doğal hedge" gibi olmuş olacak. konunun yazılı kurala bağlanması ve ona uyulması şartı ile... izleyeceğiz..

hükümetin bu adımları söylediğimi teyit ediyor: kur artarsa, zam yapmak zorundayız.. TRdeki ilaç fiyatları global fiyatların en dibindedir (minor ve ilaç bazlı tekil istisnalar hariç). ilaç fiyatını daha da aşağı baskılama alanımız yoktur (@mevcut ekosistem). bakanın söylemi sadece halka değil, aynı zamanda ilaç firmalarını rahatlatmaya yöneliktir. sektöre empati kurabilen biridir ve mevcutlar arasında işini iyi yapanlardan biridir.

Sayfa 276/717 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •