Sayfa 281/359 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Bu sefer son saniyelere girerken eşleşmenin 80 kuruş yukarısından emir verdim (eşleşme 162,80 olarak oluşmuşken 163,00 emri verdim) ve eşleşme 162,30'da tamamlandığı için 162,30'dan alım emrim gerçekleşti. Nakitte kalan cüzi bir kısım için de tekrar emir verdim eşleşme sonrası, onlar da gerçekleşmiş oldu. 162,30 ile yine TUPRS'tan mallanmış olduk portföyün tamamıyla.

Ne endeks görüntüsü, ne de TUPRS'ın son 2 saat içerisinde aldığı görüntü alıma uygun değil. Hafta sonunu hissesiz geçirdik, hisseli de olsak ilk saatte satmış olurdum ve TUPRS'ın sonraki gördüğü görece daha yüksek fiyatları da görmemiş olurdum. Sonuçta yine geri gelip son kapanışın % 1 civarı altında kapanış yapmış oldu. Bakalım yöntemimiz yarın da işleyecek mi? Ya nasip. Sabah ola, hayrola.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Günlük periyotta TUPRS görüntüsü.. Mavi aralıkta kapanış yapmayı başarmış olsa da son mum pek hayırlı görünmüyor, hisse üzerindeki net satış baskısını gösteriyor.

Bu da MOST ile saatlikte TUPRS'ın görüntüsü. Sistem "nakitte kal" demeye devam ediyor.

En büyük indikatörümüz endekste de sinyal durumu 'nakitte kal' şeklinde devam ediyor.

Swing trader'lar için al sinyali yok. Scalper ve day-trader'lar içinse pozisyon açmanın riski çok yüksek olur bu görüntüde. Aklı başında olan pozisyon açmaz, seyretmeye devam eder. Demek ki bizim pek aklımız başımızda değil.
    Clausewitz

3. Bugünlerde eskiden severek seyrettiğim bazı dizileri tekrar seyretme hevesi oluştu her nedense. Borsadaki genel tatsız seyrin etkisi de olabilir. Ya da aniden bastıran tahammülü zor sıcak ve nemli havanın etkisi de olabilir. Böyle zamanlarda ben genelde komediye sararım, pozitif kalmak ve keyfimi fazla kaçırmamak için. Bu bağlamda, Seinfeld seyrediyorum bir kaç gündür. Yalnız seyrederken dizinin orijinal dilinde komik bulanabilecek bir çok esprinin Türkçe alt yazıda ne kadar sıradanlaştığını hatta komik bile görünmediğini fark ettim. Her şeyin kendi dilinde ve kontextinde daha anlamlı durduğunu, başka dillerde aynı anlamı yakalayamadığını bir kere daha görmüş oluyoruz bu şekilde. Bazı cümle ya da kelimelerdeki nükte ya da espriler, dili çok iyi bilseniz bile, o dilin kullanıldığı ortamda uzunca bir süre geçirmemişseniz, size anlamsız ya da çok sıradan gelebiliyor. Özellikle şiir ve komedi gibi edebi ve tiyatral sanatlarda kültürel kodlar ve dilin kendisine ait kavramlar başka bir dile çevrildiğinde özelliğini kısmen ya da tamamen yitiriyor. Aynı şey dini kavram ve konseptlerde de geçerli. Mesela "bereket" kelimesini hangi kelime karşılığı ile İngilizce'ye çevirirseniz çevirin, bizde oluşan anlam İngilizce'de asla oluşmayacaktır. Bir yığın yorum yapmanız ve olayı açıklamanız gerekecektir.
    Son düzenleme : deva-i dert; 11-06-2024 saat: 00:35.
    Clausewitz

4. Bana tuhaf gelen şeylerden birisi ne biliyor musunuz? Bugün birisi şuna benzer bir şeyler yazmış: "yine her gün maaş kaybetmekten yorulduğumuz günlere geldik." Kimin yazdığı çok önemli değil. Burada önemli olan şey şirketlere ortak olmanın, onları bir kod gibi görmemenin, inen çıkan fiyatların büyüsüne kapılmamanın, uzun vadeli bir yatırımcı olmanın, fiyatın şeytan olduğunu bilmenin önemini her fırsatta vurgulayan arkadaşların fiyatların aralıksız düşmeye başladığı zamanlarda vurguladıkları şeyi tamamen unutup sadece parasal kayıpları takıntı haline getiriyor olması. Sürekli değer yatırımcılığı, Buffet Muffet kasıp sonrasında düşen fiyatlardan sürekli şikayet etmesi, sebep ne olursa olsun. Hani düşen fiyatlar aslında beğendiğiniz şirketler için bulunmaz bir alım fırsatı idi sizin için?
    Clausewitz

5. % 0,12 gibi çok küçük bir kârla çıkış yaptık açılışta. Dünkü seçimimiz iyi olmamış. Devam eden saatlerde ne olur bilinmez ama açılıştaki çok az yukarı hareketten sonra hemen aşağı salındı TUPRS. İnsan "aşağıdan alayım, biraz daha marjı artırırız" demeye cesaret de edemiyor düşüş trendi devam ederken. Keşke tereddüt ettiğimiz THYAO'yu alsaymışız. O daha iyi açılış yaptı, daha sağlam durdu. Endekste de pozitif açılış yapıp hemen negatif bölgeye geçtiler. Ancak bir tepki olacaksa bugün yarın, 50 günlük basit hareketli ortalama seviyelerindeyiz, buralarda olsun artık. Bayram tatili takas durumu nedeniyle muhtemelen bugün ve yarın da satışlar görebiliriz, sonrası kalan kalır, giden gider modunda olur artık. Şu işlem vergisi belirsizliği de artık kabak tadı verdi. Her ne olacaksa olsun, adı konsun şu işin.
    Clausewitz

6. Mavi bölge, bugün itibariyle, şimdilik çalışmış görünmüyor.

159,70'ten dönüş yapınca, bir delilik yapıp 160,00-160,10 seviyelerinden tekrar alışlar yaptım.. Tekrar maldayız bakalım. Hiç bir rasyonel tabanı olmayan, tamamen sezgisel olan bu kararın doğru karar olmadığı yönünde bir his yoğunluğu yaşamaya başladım hâl-i hazırda. Hayırlısı bakalım.

Clausewitz

7. Endeksin 50 günlük hareketli ortalamadan tepki alarak toparlamaya başlaması pozitif. 10,000 seviyesi psikolojik seviye.. Bunun altında kalmamasını önemsiyorum. Şu vergi olayı da bence şimdilik yeterince fiyatlandı. Umarım bayram arasına nakit pozisyonda girmek isteyenlerin satışları bitme noktalarına gelmiştir. Her bayram öncesi yaşanan bu durum kabak tadı verse de buna hazırlıklı olmak zorundayız maalesef. Üstüne bir de vergi muhabbeti geldi. Gri listeden çıkma ihtimali konuşulmuyor bile. Neredeyse tamamen unutuldu. Halbuki bu vergilendirme hikayesinin en önemli bacaklarından bir tanesi kripto varlıklarla ilgili düzenlemeler aynı zamanda.

Clausewitz

8. TUPRS'ın geçmişte toplamda daha uzun süren düşüşlerine de şahit oldum. Ama hiç aralıksız 13 gün üst üste kırmızı mum yaktığını işin açıkçası hatırlamıyorum. Pandemideki düşüş çok daha sertti ve yüzdesel olarak da fazlaydı. O istisnai bir durumdu. Ama onda bile sürekli kırmızı mum devam etmedi arka arkaya. Bir de bakıma alınan kısımların bakımların tamamlandığı, bakım dolayısıyla favökte oluşacak kısmî dönemsel kaybın artık yeterince fiyatlandığı, marjların yılın en düşük seviyelerini test ettikten sonra tekrar yükselişe geçtiği bir dönemde, TUPRS'ta oluşan hiç tepkisiz düşüş ve takaslarda sürekli yabancı fonların azalması ilginç ve düşündürücü. ENTEK ile ilgili ÇED süreci haberlerine bile en ufak tepki verilmemesi tuhaf ötesi. Piyasada bilinmeyen başka bir şey mi fiyatlanıyor diye kıllanmadan edemiyor insan. Böyle bir durumda pozisyon açmak da büyük cesaret istiyor.

Tabi geçmişte yazdıklarıma göz gezdirdiğimde, büyüme hisselerine ısrarla yatırım yapıp iyi neticeler aldığım döneme kıyasla TUPRS, THYAO filan konuşuyor olmam çelişkili duruyor. Ama ben momentum peşinde koşuyorum. Momentum küçük büyüme hisselerinden yana esmiyor epeyce uzun zamandır. Maksat zamanın ruhuna uygun yatırım yöntemi uygulayabilmek. Bankaların prim yapma ihtimalini zaten biliyorduk, ama kişisel prensiplerim gereği almadığım ve almayacağım için onların momentumundan haliyle istifade edemedim ve önümüzdeki zamanda da böyle bir hareket olursa yine edemeyeceğim. Elimizde şimdilik büyük hisselerde swing trading, day trading dışında fazla opsiyon yok, en azından şimdilik böyle düşünüyorum ben.
    Clausewitz

Sayfa 281/359 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •