Sayfa 284/367 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kapanış TE’de 305.00’ten THYAO alımı yaptım bugün. Sabah ola hayrola.
    sn deva karel bugün piyasa değerinin neredeyse yarısı kadar iş aldı bir bak istersen...

2.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    sn deva karel bugün piyasa değerinin neredeyse yarısı kadar iş aldı bir bak istersen...
    Doğrudur hocam, ancak ben epeyce bir süre, sıkılana/yorulana kadar trading ile gideceğim. Ta ki Enflasyon Muhasebesi etkisi minimuma düşüp ne alıp, ne tutacağıma, ne satacağıma net karar verene kadar. Şu anda beğendiğim şirket yok denecek kadar az, gelen ve gelmesi beklenen bilançoları itibariyle, Şu an trading'de bileşikte iyi kazanıyorum ve gün içi çoğunlukta nakitte kalıyorum, risk minimum, terse düşme ihtimali düşük, aylarca negatifte bekleme ihtimali sıfır. Aldığımı ve sattığımı net biliyorum. Endeks ve hisseler ters yönlü giderken bile portföyü hatırı sayılır bir yüzde ile artırmak nasip oldu. Tabii veren Allah dilerse geri almasını da bilir. Yanlış bir sürü hamle yaparsın, gelen geldiği gibi de gidebilir. Bu bir trading övgüsü değil elbette. Bana uyan başkasına uymayabilir. KAREL'de bol ve bereketli kazançlar dilerim senin için. Bilgi ve tavsiye için ayrıca teşekkürler. Bana olmasa bile mutlaka birilerine faydası dokunur inşaallah.

Ben bir süre Charles Dow ile hemfikir olup "bilinen, var olan tüm bilgiler, haberler, riskler, yatırımlar, bilançolar, vb. zaten fiyata dahildir, zaten fiyata yansıtılmıştır." düsturu ile hareket edip, değerin değil fiyatın izini süreceğim.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Günlük scalping ya da day-trading yaptığım hem THYAO hem de TUPRS swing trading için kolladığım "al" sinyalini verdiler bugün. Sabahki TUPRS hakkında tuhaf bulduğum haberden dolayı TUPRS yerine THYAO'da işleme yönelmiş olmam bu gerçeği değiştirmez. Trader önyargılı olamaz. İkisi de sistemik olarak (benim periyotlarım ve benim parametrelerime göre) "al" vermiş durumda. Bu durumda swing trading'e mi dönmeliyim, yoksa her gün yaptığım scalping'lere devam mı etmeliyim? Bu sorunun cevabı üzerine düşünmem gerekiyor.

Kendim için takip ettiğim, kendim uyguladığım trading kriterlerine uygun bir yorumdur, bugün 'al' veren yarın dönüp 'sat' da verebilir. Herkes kendi takip sistemini kendisi kurmalıdır. O sebeple kimse için bir Yatırım Tavsiyesi Kesinlikle Değildir.
    Clausewitz

4. 309,50'den THYAO'yu % 1,48 günlük kâr ile açılış TE'de sattım. Sonrasına bakarız. Umarım erken satış olmamıştır.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    309,50'den THYAO'yu % 1,48 günlük kâr ile açılış TE'de sattım. Sonrasına bakarız. Umarım erken satış olmamıştır.
    Sabah itibariyle erken satış olmuş oldu.. Hayırlısı olsun. Gün içi çıkarsa scalping imkanı değerlendiririz. Sistem çalışıyor, her daim günlük en iyi fiyatları yakalamak zaten mümkün değil ve olmayacak. Burada istikrarlı bir kümülatif getiri önemli, düşerken de çıkarken de yataydayken de..
    Clausewitz

6. En sevmediğim mum, gap'li açılış yapıp sonra gap kapatmak için aşağı inip rengi kırmızıya dönen ve 'yukarda tutunamadı, düştü' mesajı veren mumdur. İsterse kapanışı artı olsun. Mesela % 2,5 artıda açıp sonra % 1 artıda kapatan mum örneği gibi. Kapanış artı ama mum kırmızı. Verdiği mesaj pozitif değil.

Halbuki dünkü kapanış fiyatından açılıp % 1 artıda kapatsa mum yeşil olacak ve mesaj pozitif olacak. Her ne kadar günlük değişim 2 senaryoda da aynı olsa da oluşturduğu psikoloji ve momentum aynı değil.

Bir maçta 5-0 öne geçip maçı 5-4 almak ile maçı epeyce bir süre 0-0 götürüp 1-0 almanın verdiği fark gibi. İlkinin verdiği imaj maç biraz daha uzasa maçı belki de kaybedebileceğin şeklinde oluyor maalesef. Ve bu bir sonraki maça da psikolojik etki olarak yansıyabiliyor. her ne kadar bir sonraki maçta tüm senaryo sıfırlanmış olsa da, bilinçaltında bırakılan etki sıfırlanmıyor. Satış baskısı da işte böyle oluşuyor.
    Clausewitz

7. Dün genel hatlarıyla BIMAS'ın bilançosuna baktım, "Fena değil, hatta iyi bile sayılabilir. Keşke biraz ucuz olsa, en azından belki swing trading listesine alırız." şeklinde bir düşünce oluşmuştu kafamda. Sabah açılışta baktım, doğrudan % 5,32 açılış yapmış. Bu sıralar bilançoları fena gelmeyen büyük şirketlerde bilanço açıklanması sonrası böyle iyi denebilecek açılış da pek görünmüyor genelde. Demek ki piyasa bilançoyu beğenmiş ya da beklenti üstü bulmuş. Ayrıca benim aksime piyasa BIMAS'ı pahalı da bulmuyor demek ki, oralarda da kalmayıp tavana yakın fiyatlarda seyrediyor şu anda.

İç geçirmek yok, kıskançlık, hasetlik yok.. FOMO hiç yok.. Sistematik "al-sat"a devam, totalde bunları yeneriz biz inşallah.
    Clausewitz

8. Böyle bir fiyat hareketinde scalping yapılmaz.. Baz kademenin 1 kademe altı veya 1 kademe üstü şeklinde devam eden sonra baz kademin bir tık altına inerek orada yeni bir baz kademe oluşturup aynı hareketlerin çok dar bir marjda tekrar ettiği bir fiyat sadece izlenir.

Şu anda sattığım fiyatın altında seyrediyor olmasına rağmen içimde hiç bir alım dürtüsü oluşmuyor hareketi görünce. Yavaş yavaş hissettirmeden aşağı çekiliş.

Ayrıca o gap insanı rahatsız ediyor. Gap fetişistliğine karşıyım, ama sırf buna oynayan traderlar olduğu müddetçe bu fetiş hayatımızdan maalesef çıkmayacak.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-06-2024 saat: 14:25.
    Clausewitz

Sayfa 284/367 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •