Sayfa 285/777 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bankalarda 2. tur döndüğüm mallarıda az önce verdim..

Eh son 1 ayda isabetli tahminler yapmışız sankim sankim..
    Bankalar da tekrar dan alım için pozisyon kollamaya başladım..
    ykbnk da falan dün en tepeden 4.43 den malı boşaltmışız..
    Borsa hayatımda çok nadir olan birşey oldu ..

4 tl civarlarında tekrardan alıcıyım aşşa düştükçe alıma devam ederim..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ECB'nin tahvilini aldığı şirketler(muhtemelen bir kısmıdır, tam bilmiyorum);

Deutsche Bank
    Volkswagen
    Nestlé
    Novartis
    Shell International Finance
    Heineken
    Coca Cola
    ABB Finance
    John Deere
    Deutsche Bahn Finance
    Deutsche Post
    Danone

Ne dersiniz, tek başına ''Deutsche Bank'' bile ''too big to fail''..
    Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Deutsche Bank'ın ABD'deki faaliyetlerinin Fed tarafından geçen yıl "sorunlu" olarak nitelendiğini bildirdi.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde Fed'in yaptığı bu değerlendirmenin daha önce kamuya açıklanmadığı ifade edildi.

Haber üzerine hisseleri yüzde 5'in üzerinde gerileyen Deutsche Bank yeterli düzeyde sermaye ve likidite rezervine sahip olduğunu, ABD faaliyetleri hakkında düzenleyici kuruluşlar tarafından tespit edilen zayıflıkların giderilmesi için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Haberde "sorunlu durumda" nitelemesinin Fed tarafından zayıflığı belirtmek için kullanılan en güçlü ifadelerden biri olduğu belirtildi.
    Ve doyçe rekor seviyede düştü;

Deutsche Bank hisseleri, ABD'nin bankayı "sorunlu borç verenler" kategorisine eklediği iddialarıyla rekor seviyesi olan 9.16 euroya düştü

The annual inflation rate rose to 1.9 per cent in May from 1.2 per cent in April,
    Avrupa bölgesinde yıllık enflasyon Mayıs'ta geçen ayki 1,2 den, 1,9 a çıkmış..petrol fiyalarının etkisinin büyük olduğu söyleniyor..bu FED içinde iyi haber sayılır..bu şekilde ABD'de de enflasyonun yükselmesi beklenebilir..yanısıra ABD'de büyümede fena değil..fakat Avrupa'da tam tersi, büyüme pek hoş gözükmüyor..Avrupa mini bir stagflasyon provasında..tabii bizde..varlıkları korumak lazım..

4. Sorunlu borç veren ne demek

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sorunlu borç veren ne demek
    Dostum bu sanırım bankalar için kullanılan bir terim..mesela yazılarda Deutsche Bank için şu kullanılıyor; ''Germany's largest lender''

Muhtemelen tercümelerde öyle geçiyor..bende o şakilde kopyalamış oldum..selamlar..

Dünkü konuyla ilgili olması bakımından;

AB bankalarında bilinen kötü krediler 944 milyar Euro imiş (yada 1.17 trilyon dolar)..
    ECB için ''durmak yok yola devam''..

.........….QT idi, EM'lerdi, İtalya idi, Trump-Çin ticaret vergileriydi vb..alttan alta dünya sıkıntıya girecek gibi geliyor bana..afakanlar basıyor, dolarları satamıyorum..
    Walla şu olur bu olur bilmek mümkün değil ama içeride ve dışarıda volatilite çok yüksek..pek hayra alamet değil..YTD..
    Trend devam ediyor..ağır ağırda olsa faizler yükseliyor, akabinde mecburen dolar yükseliyor..ve piyasalar sıkılaşma ile yüzleşmeye devam ediyor..

Aşağıda Goldman CEO'su sene sonuna kadar US 10 yıllık tahvilin 4'e kadar yükselebileceğini söylüyor..umarım yanılıyordur..yoksa şu anki piyasalardaki türbülansı mumla ararız..

Zaten CEO eklemiş;

The latest turmoil in markets “could be the early warning sign” of trouble that causes the Fed to slow down, but “my gut is it’s not,” Gorman said.
    Piyasaların şu anki sıkıntısı uyarı sinyaliymiş..esasen FED'in yavaşlaması gerekir diyor ama hissiyatı durmayacağı yönündeymiş..

Bu görüşe katılıyorum..çünki yazmıştım bana göre FED ya piyasaya yenilecek yada hop-çüşş deyip kontrolü ele alacaktı..yoksa gidilen yol yol değildi..şimdi FED, TCMB'nin aksine piyasaların önünde dikkatlice ilerlemeye devam ediyor ama ileride oluşacak sıkıntılar için belli bir sabrı vardır mutlaka..

Diğer taraftan piyasalar yaz aylarında FED bilançosunda 40-40, 50-50 kesintiler ile karşılacaklar..daha fazla türbülansa hazır olmak gerekecek kanımca..IMF'in ağı(safety net) düşen armutları tutuyor olacak..zombi şirketler zombi ekonomiler..

YTD...………………...

Son düzenleme : enki; 01-06-2018 saat: 16:48.

Maley: Deutsche Bank is a bigger market risk than Italy

31 May 2018

Matt Maley of MillerTabak discusses Deutsche Bank's problems and the risk that poses to global markets, and says investors aren't looking at the Italy crisis the right way.

https://www.cnbc.com/video/2018/05/3...r&par=sharebar

Sayfa 285/777 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •