SM-G7102 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SM-G7102 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 projeksionu icin
satislar , inistanbul gala,manzara adalar, bunlar tapu devri olmadan stoklarda tutulmakta ve ertelenmis gelirler tarafinda ve gelir tablosuna yansimamakta bildigniz gibi... bunlar ilk ceyrege ozellikle insitanbul gala uzerinden yetisir fikrindeyim.. son ceyrekte egeperla sonuclari yansimisti ve oncesinde..burada stais maliyet dengesi %35 marj ile calismakta.. kabaca 600 mio tl lik bir gelri tablosuna yansimasi satis net geliri +200mio gibi yansiyabilir, farazi tabii...
egeperla avm tarafi artik sirket portfoyunde ,kira geliri yaratan mulk, doluluk oranlari arttikca rakamlar belirleneck olsada yillikta ne kadarlikbirkira katkisi olacak yaklasik belli olacaktir..
ayni sekilde manzara adalar ofis binanlarinin kiralama surecini de gorecegiz, orta uzun vadeli bir katki olur, bunlarin satilacagini dusunmuyorum dogrusu
bazi menkullerde tufe tefe kira artislarida olacak..
iki yeni lansman var, Tuzla ve kadikoy otel... ertlenmesi sozkonusu olur mu ??
eldeki stoklarin satis hizi dusunuldugunde manzara adalar icin sorun olmaya devam edecegini dusunuyorum.. insitanbulda burada bir sorun olacagi kanaatinde degilim,lakin gelir tablosuna yansilamalari 2018-19-20 hatta 21 gibi dusnulebilir, burada kuratrici GALA olur...burada ticari mulkerden isgyopayi varsa kira geliri yaratbilir
iskule 3 kiralama sorunu
ankara kule kiralama sorunu (satarlar mi???)
lodge otel kapadokya(toplam buyukluk icnide kucuk gorunse de)performans sorunu
ifm projesinde insaatin durmasi, yapilan yatirimin arsa dahil, gelir getiren bir atil yatirimolarak kalisi...
bir digger lamsman da uskudar dan gelebilir tabii..kartal otel maliyet olarakyansimadi lakin ansman sonrasi olursa arsa ve yatirimmaliyeti ilave yuk getirecektir, Tuzla da arsa yansidi ilave yatirim maliyeti sozkonusu
durum boyle
hukumetin konut icin tesvikpaketi hazirliginda oldugu soyleniyor sagda solda, eldeki stoklari eritmek icin,piyasa faizinin altinda borclanma saglayabilir, ancak bunun isgyo etkisi sinirli olur.ekgyogibi degil..psikolojik bir gyo hareketi olumlu yansir tabiii...
sevgiler
Sayın Gva çok teşekkürler, biraz içim rahatladı. İyiki varsınız. Genelde değerlemelerde tutucu davranıyorlar kanaatimce, bir de alınan tuzla arsası, banka kredisi ile alınmış, verilen faiz orada aktifleştiriliyor, oradaki değerleme maliyet üzerinden sanıyorum, ama gerçekte o kadar etmeyebilir. Bu devirde arsa almak, hem de banka kredisi ie ne derece doğru bir yatırım, piyasa güveni yönetime düşükken, bakınız hisse fiyatı, yeni projelere gitme de yanlış olur. Ne yapsalar, ne kadar para koysalar, piyasa yapılanları iskonto edecektir, çünkü yönetim güven vermiyor. Diğer GYO lar da aynı şekilde.
Aracı kurumların görüşleri genelde nötr ve hafif pozitif. Beklenen üzerinde kar olumlu karşılanıyor, toplam kardaki geçen sene ile bu sene arasındaki fark ağırlıklı gayrimenkul değerlemelerindeki göreceli düşüşten kaynaklanıyor deniyor.
Son düzenleme : viopandtrade; 30-01-2018 saat: 15:10. Sebep: imla
yonetimin guven vermeyisi noktasinda size katiliyorum, hem tsgyo yu yamama cabasi hemde su satilan yilicinde ki uc mulk hic iyi olmadi
tskb gyo birlesimini anlatamadilar, duzgun yapamadilar ,duzgun bir hesaplama ile mantikli olabilirdi ancak beceremediler...
degerlemelerin pahali olduguna da amortisman katsayisi acisindan bakildiginda katilmiyorum.. hiper market satsi fiyati alinan kira karsilastirildiginda kimaldiysa market isinden daha iyi para yapar ileride,bugunbile satsa,iste bunlar can sIkIcI seyler...
digger taraftan yalnizca , brclar karsiliginda projeleri koyarsak, rahtlikla kapatir.. borclanma gelirlerifinansman hepsini disarda birakarak, yalnizca kiralama uzerinden
198 mio gelir kira ve ust hak kaynakli, karsiliginda ise 45mio gibi satis maliyeti ilave reklam tanirim haric 25mio gyg ve paz gideri var.. yaklasik 130 mio tl gelir yaratiyor, piyasa degeri 1.325 mio, 10 yilda amortisman katsayisi.. boylebir gayrimenkul yatirimi var mi? istanbulun ve sanayinin oldugu bircok yerde bu katsayi 400 lerde, %10 getiri kiralama uzeri...bu acidan pozitif
borcluluk,stoklar projeler bu acidan negative...
benimhosuma giden bir nevi egeperla konut tarafi satis kari ile avm portfoyde
manzara adalar satis kari ile ofisler portfoyde.. seklinde yaklasim...
Benim anlamadığım, adamlar kiraya veremedikleri gayrimenkul u değil kira getiren gayrimenkulu satıyor.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
her aldigimi, 1.26, 1.30, 1.45 herneyse 0.50 centten bir gun rahat satar, arada temettu ve bedelsizler ile de kira getirimi alirim diye dusnuyordum,bunu subat sonutoplantidan cikacak temettu karari ile gorecegiz...
bu hisse uzun vade yatirimicin mantikli olabilir, endeks hareketine katilmayabilir ancak arsa yatirimi gibi dusunulmeli derim ben...
temettuyu verdigi surece sorun yok,ancak bu sene bilemiyorum nakit temettu yerine bedelsiz sermaye arttirimi daha dogru olursanki ..
satilan mallarin parasida yarisi yok ,alimlara gitmis gozuken bunu degerleme ile kamufle edemediler.. yada degerleme sorunu olacak emlak dusecek, degerleme zararlari surecekte baska bir bakis... olabilirmi olur
sigorta nerede kiracilarin cogunun isbank ve istiraki olmasi ...
Ödeyecekleri 70 milyon temettü(yüzde 7,5), zaten kiradan 190 milyon küsür geliyor, hala daire satışları var, yeni kira gelirleri var, yeni projeye girişmeseler, eski projeler çok maliyet gerektirmiyor, temettü ödemesi sorun yaratmaz, kaldı ki her sene ödemişler, son 13 yıl, genelde iş grubu bu yönde istikrarlı, isgys hariç.
Yer İmleri