Sayfa 291/368 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341 ... SonSon
Arama sonucu : 2937 madde; 2,321 - 2,328 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kapanış TE'de 311,75'ten THYAO alımı yaparak bayrama full malla girmiş olduk yine. Aynı yöntem işlemlerle bayramdan sonra da bir süre devam ederiz gibi görünüyor. Hayırlı ve bereketli olur inşaallah.
    THYAO paylarımı son zamanlarda kullandığım rutin işlem yöntemim olan "Kapanışta Al-Açılışta Sat" gereği Açılış TE'de 315,25'ten büyük kısmını, kalan kısmını da normal işlem saati açılışında toplamda % 1,12 günlük kâr ile sattım. Bir süre bakamayabilirim. Erken satış olmuş olsa bile gam değil. Hayırlısı olsun.

Yaptığım işlemler bir yatırım değil, scalping'dir, bu sebeple yatırım tavsiyesi de kesinlikle değildir, olamaz.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    THYAO paylarımı son zamanlarda kullandığım rutin işlem yöntemim olan "Kapanışta Al-Açılışta Sat" gereği Açılış TE'de 315,25'ten büyük kısmını, kalan kısmını da normal işlem saati açılışında toplamda % 1,12 günlük kâr ile sattım. Bir süre bakamayabilirim. Erken satış olmuş olsa bile gam değil. Hayırlısı olsun.

Yaptığım işlemler bir yatırım değil, scalping'dir, bu sebeple yatırım tavsiyesi de kesinlikle değildir, olamaz.
    311,50'den tekrar alım yaptım. Bir scalping denemesi daha yapacağım gün içi. İnşallah aldığım riske değer.

Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    311,50'den tekrar alım yaptım. Bir scalping denemesi daha yapacağım gün içi. İnşallah aldığım riske değer.

Henüz beklediğim şekilde bir hareket olmadı. Endeks pozitifken sabah 316,25'i gören THYAO'nun bayram öncesi kapanış seviyesinin bile altına inmiş olmasını bir scalping fırsatı olarak görüp 311,50'den alım yaptım. Ancak fiyat yaklaşık 1 saattir 311,00-311,75 arası dalgalanıp duruyor. Saat 16:00'ya kadar bekleyeceğim, ondan sonra satıp gün sonunu beklemek ile satmamak ve yarına bu maliyetle girmek arasında bir karar vereceğim. Saat 16:00'nın önemi son günlerde THYAO'nun kapanış öncesi son bir yükseliş hamlesi yapıp genelde açılış saatleri haricinde gördüğü gün içi en yüksek değerler olması. Bu istatistiğin her gün tekrar etmesi garanti değil elbette. Elimdeki son zaman istatistiklerine istinaden saat 16:00'ya kadar bekleme kararı almış durumdayım. Daha öncesinde de tatminkar bir yükseliş görürsem realizasyon yapabilirim.

Yaptığım işlemler bir yatırım değil, scalping'dir, bu sebeple yatırım tavsiyesi de kesinlikle değildir.
    Clausewitz

4. Alış tarafındaki kademelerin satış tarafındaki kademeler göre bu kadar dolu olması genelde yaygın görüşün aksine pek hayra alamet olmuyor ama hayırlısı bakalım.

Not: Görüntü anlıktır.
    Clausewitz

5. EREGL'de uzun süredir beklenen break out geldi. Fake mi değil mi bir kaç gün içerisinde belli olur. Epeydir yükselen üçgen görüntüsü devam ediyordu zaten. İyi hesaplanmış bir risk yönetimi ve iyi bir stop loss seviyesi ile duruma göre trading pozisyon alınabilir. Gün içi fiyat davranışlarını biraz daha detaylı incelemem gerekiyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

EREGL'de uzun süredir beklenen break out geldi. Fake mi değil mi bir kaç gün içerisinde belli olur. Epeydir yükselen üçgen görüntüsü devam ediyordu zaten. İyi hesaplanmış bir risk yönetimi ve iyi bir stop loss seviyesi ile duruma göre trading pozisyon alınabilir. Gün içi fiyat davranışlarını biraz daha detaylı incelemem gerekiyor.

Sağda solda söylenenlere değil de fiyatın kendisine ve yaptığı hareketlere odaklananlar işlerinin çok da iyi olmadığı söylenen EREGL'de de para kazanabiliyor ciddi anlamda. Yapılması gereken tek şey sistematik trend takibi.

Clausewitz

7. THYAO mavi kutuyu yukarı kırıp üstünde kalmayı başaramıyor henüz, ama yukarı yönlü denemeler son 2 işlem gününde devam etti. Kutu üstünde saatlik kapanışlar yapmayı becerebilirse, break out'çular burada pozisyon alabilir.

Not: Yukardaki grafik saatlik periyottadır. Günlük periyotta an itibariyle oluşan mumun görüntüsü değişmezse sonraki günler için psikolojik olarak satış baskısını artırır. Kapanışta oluşacak görüntüye bakmak lazım.

Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

Aldığım riske şu ana kadar değmedi. Son alım fiyatım olan 311,50'nin % 0,32 - % 0,40 aralığında aşağısında dalgalanıyor fiyat. Henüz stop loss yapmadım, ancak boş işlem olmuş oldu şu ana kadar. Fiyat böyle seyretmeye devam ederse sabah realize ettiğim günlük kârın üçte birini uçurmuş olacağız gibi görünüyor. Hayırlısı bakalım. Güne güzel başlayıp endeksten bu kadar negatif ayrışabilmek de büyük sanat THYAO.

Clausewitz

Sayfa 291/368 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •