Takas olarak baktığımızda dediğiniz gibi haklisiniz en yüksek lot sırasıyla IS,ZIRAAT ve VAKIF in elinde..
Son 5 aylık AKD sine bakarak toplayan görüntüsünde en guclu olan Garanti var.Bu alımları da ekseriyetle tahtayi yapan ekibin almis olabilecegini düşünüyorum..
İşin özelinde bariz bir baskı var.Insallah bu baskıyı yapanların kurduğu tezgah başlarına yıkılır diyeyim
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Baskıyı yapanlara birşey olmazKeşke olsa....
Onlar işlerini garantiye almıştır bir yerden...
Daha önce de yazdım. Burada konu hissenin düşmesi artması da değil...Hisse bu düşer çıkar...
Burada da hala durma sebebim maliyetimin iyi olması ve baskılanan hissenin eninde sonunda yukarı gideceğini bilmem...O zaman karar veririm...
Ama bu kafadaki bir şirket ile uzun vade yatırımcı olmak zor...
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..
Halk yatırım dan işlem yapan inşallah fon değilsindir. 3 kuruş için trade etmeye kalkıştın onu da beceremedin....Fonsan inan ki yazıcam şu dün ve bugünün takaslarını bir görelim.
Ziraat yatırımdan işlem yapan ya sana ne demeli? Çok acemisiniz çok. Biraz işi bilen herkes tokatlar sizi.
Tarık Abi vizyon olarak çok geri kaldın. Bak denemesi bedava yatırımcılar arasında bir anket yaptır. Eğer güven açısından enerji şirketleri arasında AKFYE sonuncu gelir ondan sonra da sen çıkmazsan bende hiçbir şey bilmiyorum.
Tahtanda olan biten volatilite coincilere bile fazla geliyor.
Daha sana tane tane bazı şeyler nasıl anlatılır bende bilemiyorum. Bu kadar gereksiz inat niye? Gereksiz zaman kaybediyoruz.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Baskı yaparken koydukları kalın lotlari şak diye alabilen biri veya birileri çıksa bunu birkac kez tekrar edebilecek güçte birileri işte o zaman ne baskı kalır ne birsey bunu yapan olmadığı için istediği gibi atlarini oynatabiliyorlar..Neyse kendi adıma sabır etmeye devam.
Teknik hedefim belli 43x/45x oraya bir gelsin sonra karar verecegiz artik bilancosuna sene sonu hedef koydukları rakamlara ulaşıp ulaşamadıklarına vs..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Temel olarak ta yıl sonu yaklaşık (Izahnamede hedefleri 638 milyon$ idi)16 milyar ciro yapsa %13 net kar marjıyla tamamlasalar 2 milyar yıllık net kar yapar.Buradan yıl sonu Hbk si 16 yapar ortalama 29 Fk ile fiyatlansa 29×16 benim bakkal hesabı yıl sonu degeri 464 çıkıyor.Tabi bu ciro ve net kar marjinin altına düşmezlerse..Sektör önden fiyatlamayi seviyor hedefleri tuttururlarsa o zaman 2024 beklentilerini de önceden satın alıp daha yüksek bir fiyatlama yapabilirler..
Döviz açık pozisyonu sebebi ile net kardan emin değilim.
Yoksa ortalama hesabınız doğrudur..
Sadece 40 FK dan fiyatlanmaya devam edecek bence.
2.çeyrek bilançoda döviz borcu karı törpüledi. Çünkü sağlıklı bir hedge de olmamış. Doların asıl etkisi 3.çeyrek bilançoda olur. Gene sağlıklı bir para yönetimi olmadıysa sıkıntı olabilir.
Açıkçası ben geri kalmasının bir sebebinin bilanço olabileceğini düşünüyorum...İş alım vs bilgisi de düşmüyor çok...Yada firma bilgi vermiyor. Bilemiyorum...
3.çeyreğe çok kalmadı..Orada göreceğiz...
Yer İmleri