Sayfa 298/475 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. takibimde ki seviyeler.
    Attach=confıg]30308[/attach]
    Attached Images Attached Images

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ALARK ile ilgili hayalim ki bunda gerçek payı epey var hisse başı 2 dolar kazanç, 1 dolar temettü...
    1 -3 yıl için neden ALARK alınmalı veya ALARKta beklenmeli hususunda ise her zaman belirttiğim gibi bu dönem problemli bir dönem... kaç tane arkadaşım geçmişte ayaklarını yorganlarına göre uzatmamı söylediğim halde yapmadılar ve bir şekilde epey yıprandılar.

Geçiş dönemleri çok problemli dönemlerdir. ne kadar tecrübeli olursanız olun sizin tecrübeleriniz yetmez. bu dönemlerde müthiş fırsatlar ortaya çıktığı hatırlanır hep ama maalesef müthiş de yıkımlar olur. bu yıkımlar kişileri ve aileleri dümdüz eder ve silinip giderler. bir ara hissenette vardı para nasıl kaybedilir... para kaybettiğinizde kaybınıza göre değişse de çoğunlukla büyük bir yeis oluşur... Eğer ailenizin parasını tüm birikimini kaybettiyseniz gerçekten siz bir daha toparlanamazsınız. etraftan bir sürü insanın dalga geçmesi bile sizi mahveder. insanlar sizin yaralarınızı kaşırlar ve çoğunlukla tepinirler. mesela bir işe yatırım yapmıştım ve iflas ettiğimde yıllarca borç ödemiştim. bir gün önce size bütün varlıklarını teslim edecek insanlar ertesi gün görmezden gelirler hatta dalga geçerler...

bu problemleri yazmaktan zevk almıyorum ama bir şeyi bana hatırlatıyor. artık para kaybedecek yaşta değilim ve kayıpların geri gelmesi çoğunlukla mümkün olmuyor.

önümüzdeki dönem geçiş dönemi ve bir şekilde tecrübelerin yetmeyeceği bir dönem. Enflasyon muhasebesi piyasayı sallayıverdi. eğer doğru bir şeyse biz daha önce sanallık içindeymişiz. meğerse zoraki enerji müthiş kardaymış... ALARK gibi şirketlerin karları fiktifmiş tamam fiktif de geçmiş yıllar karları nasıl bu kadar birikebilmiş diye düşünmek zor. neyse eğer düşerse bu enflasyon acıtarak düşecek ve düşüşte bir çok şirket zora düşecek. İŞ bankası genel müdürü Hakan Karanın öngörülerine katılıyorum. bu dönemlerde kendinize güvenmek yerine şirketinize güvenmek ve bir şekilde para yönetimini bilen muhafazakar bir şirkette paranın durması önemli. ALARKO son dönemde muhafazakarlıktan sanki cesur yatırımlara geçmiş gibi ama şirket nakit yönetiminde gerçekten çok iyi. bu dönem bir şekilde geçecek ama iyi şirketler sanırım bizlerden daha iyi yönetecekler...

Neyse ALARK yatırım olarak tarım ( gübre, tohum, üretim, kurutma vs tümü), finans ( şirket paranın bir kısmını sanırım bir kaç 10 milyon dolar İMKBde değerlendirecek bir şirket kurdu), enerji depo ve uçak dönüşüm işleri, venture, , diğer işleri ise sadece enerjide kazancı yerinde... bu bile bir çok şirketin hayali bile yetişemeyecek bir iş... bu şirkete şimdilerde benim gibi insanların yatırım yapma şansı yok. emekli bir insan ancak hayatını sürdürmeye çalışacaktır. ama 6 aylık oğlumun hesabında sürekli alım halinde olacaktır...

biraz karıştı ama kısaca kısa vadede yani 1-3 yılda uzun vade hedefime yaklaşacaktır ama asıl önemlisi beni krizlerden koruyacak bir liman işlevi görecektir. kriz bittiğinde ya da sakinlediğinde bir çok şey daha iyi anlaşılacaktır. Eğer yapabiliyorsanız tasarruf edin bir şekilde hedef koyun. o hedefe ulaştığınızda kendi paranızdan çalın... mesela ALARK 20 dolar olur ise paslı çiviler gıcırdamaya başlar. yeni yatırımlar ve açılımlar içinde olursa biraz daha yerleşilir ama piyasa nihayet leşfetmiş ve abartmış ise bir kısmını çıkarın. mesela ev alın, bahçe alın gibi...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
    ""Havacılıkta İngiltere’den bir mühendislik şirketiyle geniş gövdeli uçakları kargo uçağına dönüştürerek ekonomiye tekrar kazandırmak üzere bir anlaşma yaptık. Bu işin katma değerini 2025 yılında göreceğiz. Orta vadede yılda 10-20 arası uçak dönüşümü hedefliyoruz.""
    https://x.com/KAParsiv/status/1816101049691680990
    bütünden bazı çıkarımlar yapılabilir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Alark tahtasında satış tarafında satıcı kalmadı hala BoFA ya mal veren toplamasına
    yardımcı olan salaklar var. Çalı arkasında sabırla bekleyip dipten almak lazım.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

5. 2. Çeyrek bilanço tarihini şirketten sorup öğrenen var mı?

6.  Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    2. Çeyrek bilanço tarihini şirketten sorup öğrenen var mı?
    Merhaba,

2. Çeyrek bilançosunu 27 Eylül tarihinde açıklamayı planlıyoruz.

Bu çeyrek faaliyetlerimiz bütçelerimize paralel geçmiş olmakla beraber sonuçlara ilişkin bir bilgi paylaşmam doğru olmayacaktır

*Yatırımcı ilişkilerine bilanço tarihi ve şirketin kar tahminini sormuştum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    sn zeynelce teşekkürler... daha önce bir arkadaş 2. ve 3. çeyreklerin birlikte açıklanacağını söylediğinde acaba denilmişti şimdi ya ikisini beraber açıklayacaklar ki öyle görünmüyor- ya da 9 aylıklar bitmeye yakın 6 aylık açıklanacak. faaliyetler bütçelerimize paralel geçmiş olmakla beraber ifadesi sabıkalı olmasalar idi çok şey yapabilirdi...

piyasada analistim deyip paylaşım yapan birisi diyor ki kendi hisselerini alan şirket fiyat maniplasyonu yapıyordur. gerçek fiyatın oluşmasını engelliyorlar. muhtemelen dahga düşük fiyatlanmalıydı. bu hisseden uzak durun diyor ( gerçekten böyle bir video var).

bir diğeri ALARKı incelemiş... o da hisse geri alımlarını faydalı ve yapılması gereken bir şey olarak görüyor... ama sanırım enflasyon muhasebesinden haberdar değil ki FAVÖK ile başlıyor. ve 2022- ve 2023 bilançolarını dile getirenler ne şirketten ne de o zamanın şartlarından haberdarlar ( dönem dönem burada da 2022 bilançosu dile getiriliyordu ve şirket 2023 de neden az kar etti gibi teraneler yazılıyordu)... analist abimiz 3 aylık kar veya zarar ile bilanço değerlendirmekte ki hiç olmaz ise yıllıklandırmak gerekmez mi güzel çocuk. ne oldu da bütün şirketler zarara geçti merak etmiyorsun anladık da neden kardan zarara geçtiğini en azından sorgulamalı değil misin? bak sen şirket 2022 yılı son çeyrek ve 2023 ilk çeyrekte faaliyet karında müthiş bir plato yapmış ve sonra hep düşmüş... bak sen satışlar da düşmüş... acaba neden diye sormak aklına gelmiyor. yöneticilere FAVÖKe odaklanın diyerek tavsiye vermekte... umut vadeden bir şirket değilmiş...

Hiçbir analist sizin şirketinizi tanımak zorunda değildir. oturup şirketinizi araştırın. yerine göre sn 101 in yaptığı gibi domates fiyatlarını takip edin ( ben ihraç fazlası ya da ihraç dışı ALSERA domateslerini bizim pazardan alıyorum. buralarda bilinmiyor ben de kimseyi uyandırmıyorum. bizim kaşık düşmanı ise o fiyatın 2 mislinden fazla fiyata sahip ve tadı da çok olmayan domates almamı istese de mecburen onu da susturmak zorunda kalıyorum... ihracat yapanlar bilmek zorundadır. malların ihracı için seçimler önemlidir. iç piyasaya seçim altı olanlar gönderilir... ). ;PTF leri takip ediyorsanız son dönemde canlanma vardı. bakalım sonrası nasıl olacak. sevgili analistlerimiz MERAM ve CENAL in iş yapma kapasitelerini bilmezler. BAKAD dan her yıl gelecek parayı hesaplayamazlar...
    şirketin 2028 hedefi 4 milyar dolar... hisse başı 10 dolara yakın... bu hedef muhafazakar ise üstünü siz hesaplayın. değil ise bilmem... takaslarda önce ziraatten sonra halktan alınan mallar kim tarafından alındı bilmem. ama globalden satılanlar sanırım globalin kendi malı değil virman gibi. takaslarında düşme yok diye düşünüyorum... eğer flamingolar gelmeyecek ise bu alımlar önemli. hele de yapılan sera yatırımlarının geri dönüşlerinin yıl sonuna doğru kendini gösterecek olması, gübre fabrikasının devreye girmesi, Ereğlideki kurutma ve işleme fabrikasının bitirilmesi, uçak alımı ( ki yukarıda paylaştım yıllık hedeflerini kar marjlarını bilmem) ve işin önümüzdeki yıldan itibaren devamlı hale gelmesi, bu yıl sonundaki enerji depolama yatırımı...

şimdi meram ve cenalin değirmeninin yanında seralar ve diğerleri devreye girecekler , muhtemelen seralar kendi kendilerini finanse etmeye başlayacaklar... her biri bile bir çok şirketi uçuracak gelişmeler ama ALARKOda hepsi de önümüzdeki yıl şekillenecek... eski hesaba göre 2024 te 22 -24 milyar kar beklentileri vardı. acaba bütçelere uygun ifadesi hedefleri de kapsamakta mıdır . ama derseniz ki enflasyon muhasebesi ya da TMS29 onu henüz anlayabilen çıkmadı... ben 2024 ve kısmen 2025 yıllarının ülkemiz açısından problemli olacağını düşündüğüm için yatırımlarımı değiştirmeyeceğim...

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn zeynelce teşekkürler... daha önce bir arkadaş 2. ve 3. çeyreklerin birlikte açıklanacağını söylediğinde acaba denilmişti şimdi ya ikisini beraber açıklayacaklar ki öyle görünmüyor- ya da 9 aylıklar bitmeye yakın 6 aylık açıklanacak. faaliyetler bütçelerimize paralel geçmiş olmakla beraber ifadesi sabıkalı olmasalar idi çok şey yapabilirdi...

piyasada analistim deyip paylaşım yapan birisi diyor ki kendi hisselerini alan şirket fiyat maniplasyonu yapıyordur. gerçek fiyatın oluşmasını engelliyorlar. muhtemelen dahga düşük fiyatlanmalıydı. bu hisseden uzak durun diyor ( gerçekten böyle bir video var).

bir diğeri ALARKı incelemiş... o da hisse geri alımlarını faydalı ve yapılması gereken bir şey olarak görüyor... ama sanırım enflasyon muhasebesinden haberdar değil ki FAVÖK ile başlıyor. ve 2022- ve 2023 bilançolarını dile getirenler ne şirketten ne de o zamanın şartlarından haberdarlar ( dönem dönem burada da 2022 bilançosu dile getiriliyordu ve şirket 2023 de neden az kar etti gibi teraneler yazılıyordu)... analist abimiz 3 aylık kar veya zarar ile bilanço değerlendirmekte ki hiç olmaz ise yıllıklandırmak gerekmez mi güzel çocuk. ne oldu da bütün şirketler zarara geçti merak etmiyorsun anladık da neden kardan zarara geçtiğini en azından sorgulamalı değil misin? bak sen şirket 2022 yılı son çeyrek ve 2023 ilk çeyrekte faaliyet karında müthiş bir plato yapmış ve sonra hep düşmüş... bak sen satışlar da düşmüş... acaba neden diye sormak aklına gelmiyor. yöneticilere FAVÖKe odaklanın diyerek tavsiye vermekte... umut vadeden bir şirket değilmiş...

Hiçbir analist sizin şirketinizi tanımak zorunda değildir. oturup şirketinizi araştırın. yerine göre sn 101 in yaptığı gibi domates fiyatlarını takip edin ( ben ihraç fazlası ya da ihraç dışı ALSERA domateslerini bizim pazardan alıyorum. buralarda bilinmiyor ben de kimseyi uyandırmıyorum. bizim kaşık düşmanı ise o fiyatın 2 mislinden fazla fiyata sahip ve tadı da çok olmayan domates almamı istese de mecburen onu da susturmak zorunda kalıyorum... ihracat yapanlar bilmek zorundadır. malların ihracı için seçimler önemlidir. iç piyasaya seçim altı olanlar gönderilir... ). ;PTF leri takip ediyorsanız son dönemde canlanma vardı. bakalım sonrası nasıl olacak. sevgili analistlerimiz MERAM ve CENAL in iş yapma kapasitelerini bilmezler. BAKAD dan her yıl gelecek parayı hesaplayamazlar...
    şirketin 2028 hedefi 4 milyar dolar... hisse başı 10 dolara yakın... bu hedef muhafazakar ise üstünü siz hesaplayın. değil ise bilmem... takaslarda önce ziraatten sonra halktan alınan mallar kim tarafından alındı bilmem. ama globalden satılanlar sanırım globalin kendi malı değil virman gibi. takaslarında düşme yok diye düşünüyorum... eğer flamingolar gelmeyecek ise bu alımlar önemli. hele de yapılan sera yatırımlarının geri dönüşlerinin yıl sonuna doğru kendini gösterecek olması, gübre fabrikasının devreye girmesi, Ereğlideki kurutma ve işleme fabrikasının bitirilmesi, uçak alımı ( ki yukarıda paylaştım yıllık hedeflerini kar marjlarını bilmem) ve işin önümüzdeki yıldan itibaren devamlı hale gelmesi, bu yıl sonundaki enerji depolama yatırımı...

şimdi meram ve cenalin değirmeninin yanında seralar ve diğerleri devreye girecekler , muhtemelen seralar kendi kendilerini finanse etmeye başlayacaklar... her biri bile bir çok şirketi uçuracak gelişmeler ama ALARKOda hepsi de önümüzdeki yıl şekillenecek... eski hesaba göre 2024 te 22 -24 milyar kar beklentileri vardı. acaba bütçelere uygun ifadesi hedefleri de kapsamakta mıdır . ama derseniz ki enflasyon muhasebesi ya da TMS29 onu henüz anlayabilen çıkmadı... ben 2024 ve kısmen 2025 yıllarının ülkemiz açısından problemli olacağını düşündüğüm için yatırımlarımı değiştirmeyeceğim...

Sevgili tövbekar; Alarko yu; güncel ve 3-4 yıl sonraki beklenen kar rakamlarına göre diğer holdinglerle kıyaslama şansınız oldu mu? Holding olmamız fiyatlanma açısından dezavantaj taşırmı sizce? çünkü sahol kchol aghol gibi holdinglerin fiyatları iştiraklerinin yanında oldukça zayıf kalıyor.Tesekkürler

Sayfa 298/475 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •