sn zeynelce teşekkürler... daha önce bir arkadaş 2. ve 3. çeyreklerin birlikte açıklanacağını söylediğinde acaba denilmişti şimdi ya ikisini beraber açıklayacaklar ki öyle görünmüyor- ya da 9 aylıklar bitmeye yakın 6 aylık açıklanacak. faaliyetler bütçelerimize paralel geçmiş olmakla beraber ifadesi sabıkalı olmasalar idi çok şey yapabilirdi...
piyasada analistim deyip paylaşım yapan birisi diyor ki kendi hisselerini alan şirket fiyat maniplasyonu yapıyordur. gerçek fiyatın oluşmasını engelliyorlar. muhtemelen dahga düşük fiyatlanmalıydı. bu hisseden uzak durun diyor ( gerçekten böyle bir video var).
bir diğeri ALARKı incelemiş... o da hisse geri alımlarını faydalı ve yapılması gereken bir şey olarak görüyor... ama sanırım enflasyon muhasebesinden haberdar değil ki FAVÖK ile başlıyor. ve 2022- ve 2023 bilançolarını dile getirenler ne şirketten ne de o zamanın şartlarından haberdarlar ( dönem dönem burada da 2022 bilançosu dile getiriliyordu ve şirket 2023 de neden az kar etti gibi teraneler yazılıyordu)... analist abimiz 3 aylık kar veya zarar ile bilanço değerlendirmekte ki hiç olmaz ise yıllıklandırmak gerekmez mi güzel çocuk. ne oldu da bütün şirketler zarara geçti merak etmiyorsun anladık da neden kardan zarara geçtiğini en azından sorgulamalı değil misin? bak sen şirket 2022 yılı son çeyrek ve 2023 ilk çeyrekte faaliyet karında müthiş bir plato yapmış ve sonra hep düşmüş... bak sen satışlar da düşmüş... acaba neden diye sormak aklına gelmiyor. yöneticilere FAVÖKe odaklanın diyerek tavsiye vermekte... umut vadeden bir şirket değilmiş...
Hiçbir analist sizin şirketinizi tanımak zorunda değildir. oturup şirketinizi araştırın. yerine göre sn 101 in yaptığı gibi domates fiyatlarını takip edin ( ben ihraç fazlası ya da ihraç dışı ALSERA domateslerini bizim pazardan alıyorum. buralarda bilinmiyor ben de kimseyi uyandırmıyorum. bizim kaşık düşmanı ise o fiyatın 2 mislinden fazla fiyata sahip ve tadı da çok olmayan domates almamı istese de mecburen onu da susturmak zorunda kalıyorum... ihracat yapanlar bilmek zorundadır. malların ihracı için seçimler önemlidir. iç piyasaya seçim altı olanlar gönderilir... ). ;PTF leri takip ediyorsanız son dönemde canlanma vardı. bakalım sonrası nasıl olacak. sevgili analistlerimiz MERAM ve CENAL in iş yapma kapasitelerini bilmezler. BAKAD dan her yıl gelecek parayı hesaplayamazlar...
şirketin 2028 hedefi 4 milyar dolar... hisse başı 10 dolara yakın... bu hedef muhafazakar ise üstünü siz hesaplayın. değil ise bilmem... takaslarda önce ziraatten sonra halktan alınan mallar kim tarafından alındı bilmem. ama globalden satılanlar sanırım globalin kendi malı değil virman gibi. takaslarında düşme yok diye düşünüyorum... eğer flamingolar gelmeyecek ise bu alımlar önemli. hele de yapılan sera yatırımlarının geri dönüşlerinin yıl sonuna doğru kendini gösterecek olması, gübre fabrikasının devreye girmesi, Ereğlideki kurutma ve işleme fabrikasının bitirilmesi, uçak alımı ( ki yukarıda paylaştım yıllık hedeflerini kar marjlarını bilmem) ve işin önümüzdeki yıldan itibaren devamlı hale gelmesi, bu yıl sonundaki enerji depolama yatırımı...
şimdi meram ve cenalin değirmeninin yanında seralar ve diğerleri devreye girecekler , muhtemelen seralar kendi kendilerini finanse etmeye başlayacaklar... her biri bile bir çok şirketi uçuracak gelişmeler ama ALARKOda hepsi de önümüzdeki yıl şekillenecek... eski hesaba göre 2024 te 22 -24 milyar kar beklentileri vardı. acaba bütçelere uygun ifadesi hedefleri de kapsamakta mıdır

. ama derseniz ki enflasyon muhasebesi ya da TMS29 onu henüz anlayabilen çıkmadı... ben 2024 ve kısmen 2025 yıllarının ülkemiz açısından problemli olacağını düşündüğüm için yatırımlarımı değiştirmeyeceğim...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri