Artan

209,00 10 18:10
36,74 10 18:10
82,55 9.99 18:10
5,40 9.98 18:10
62,25 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,91 -9.99 18:10
713,00 -9.97 18:10
110,10 -9.83 18:10
49,00 -9.18 18:10
23,40 -8.38 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

19.329.556.703,30 18:10
17.923.256.805,16 18:10
15.640.917.764,22 18:10
11.083.995.953,40 18:10
10.014.131.104,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 3/23 İlkİlk 1234513 ... SonSon
Arama sonucu : 179 madde; 17 - 24 arası.

Konu: Ayyıldız

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    30.01.2017.... nakil... yine..

Değerli tövbekâr....

1- Biz "sayı esnafıyız"..
    Cuma günü %99 hissede %1 nakitte (bir hastalık v.s. için. tedbir) idim.. İyi oldu... . (Kasım-Aralıkta da dolarlarımı erken bozdurdum.... kötü oldu... )
    Analizlerimiz bize para kazandırır...ya da kaybettirir..... İdeolojimiz v.s. ikinci plan..... Burası kurtlar sofrası.....

2- 2002 yılında AK PARTİ iktidara gelmeden önce basında kaç kurum onu destekliyordu...?
    Trump'u ABD basınında kaç kurum destekliyordu?
    Eğer, bir parti fikirlerini ,argümanlarını mantıklı bir çerçevede ortaya koyarsa , rakip partiler de güvenilirliklerini kaybetmiş ise halk o partiyi destekler....

3- Cumhurbaşkanı seçimi bütün türkiyede yapılıyor. Yani ülkemiz tek seçim çevresi..... İlk turda geçerli oyların %50 den bir fazlasını ya da İkinci turda en çok oyu alan aday seçilir.

Partiler halka sıcak gelecek aday göstermesini bilsin yeter ki.

Demokrasi bu....

Saygılarımla.

Diğer taraftan aktarmaya devam.... taşınıyoruz ya....

lorulhano..aktarmış..3.9.2013

MATRİKS Yabancı Ülkelerin Borsa Endeks kodları :

SEMBOL KODU AÇIKLAMA
    ADR International Market Ind(AMEX)
    AEX Amsterdam Exchanges Index
    AMX Amsterdam MidKap Ind. (NL)
    AS30 All Ordinaries Index (AUSTRALIA)
    ASE ASE General Index (GREECE)
    ASPMT ASP MT Index, Rb (RUSSIA)
    ATIPIFON A.A (A) TIPI FON ENDEKSI
    ATX Austrian Traded ATX Index (AUSTRIA)
    BE500 Bloomberg European 500
    BEL20 Brussels Bel 20 (CS Comp)
    BILESIKFON A.A BILESIK FON ENDEKSI
    BIX S&P Banks Sector Index
    BKTR Bank Ny Turkey ADR Index
    BOVESP Bovespa (BRAZIL)
    BRDOWD DJ Brazil Stock In.(DOW JONES)
    BURCAP Argentina BUrcap Index (ARGENTINA)
    BUX BUDAPEST STOCK EXCH INDX(MACARISTAN)
    BVPO Poland Warsaw Stock Exchange
    BVSP Bovespa (BRAZIL)
    CBN Combined Bank Index (NASDAQ)
    CCO Nasdaq Combined Comp Ind. (NASDAQ)
    CIN Combined Indu Index (NASDAQ)
    CIS Combined Insurance (NASDAQ)
    COTLOOKA Cotlook A Index
    COTLOOKB Cotlook B Index
    DAX DAX Performance Index (XETRA)
    DJC Dow Jones Comp Index
    DJI Dow Jones Industrial
    DJT Dow Jones Transport Index
    DJU Dow Jones Utilities Index
    DOW Dow Jones Industrial
    DXY DOLLAR INDEX
    E100 Euro Top 100 (Amsterdam)
    ES30 DJ Spain Titans 30
    ESDOW DJ Spain Stock Index
    HEX HEX General Index (FINLAND)
    HEX25 HEX 25 Index (FINLAND)
    HKDOW DJ Hong Kong St.In.(DOW JONES)
    HKX AMEX Hong Kong 30 Index (AMEX)
    HUI GOLD BUGS INDEX (AMEX)
    IBEX IBEX 35 Index (SPAIN)
    IBG Indice Bolsa General (ARGENTINA)
    IBVC Venezuela Stock Mkt. Index (VENEZUELA)
    ICEXI ICEX Main (ICELAND)
    INX S&P 500 Index (CME)
    ISEQ IRISH Overall Index (IRELAND)
    IXF Financial Index (NASDAQ)
    IXIC Nasdaq Combined Comp Ind. (NASDAQ)
    IXTC Combined Telecom Index(NASDAQ)
    JPDOW DJ Japan Stock In.(DOW JONES)
    JPN Japan Index (AMEX)
    KAX KAX Copenhagen All Share (DENMARK)
    KFX KFX Copenhagen Share Idx (DENMARK)
    KLCI Kuala Lumpur Comp Index (MALAYSIA)
    LUXXX Luxembourg Luxx Index (LUXEMBOURG)
    MCOR BCI General (CS Composite)
    MDAX MDAX Performance Ind. (DE)
    MERVAL Argentina Merval Index (ARGENTINA)
    MIB30 MIBTEL - MIB 30 (CED Borsa)
    MIBTEL MIBTEL - General (CED Borsa)
    MID S&P 400 Midcap Index (CME)
    MIDEX MIBTEL - MIDEX (CED Borsa)
    MSELEAP MSCI (Emerging Markets) PRO
    MXBR MSCI BRAZIL
    MXCL MSCI CHILE
    MXCN MSCI CHINA
    MXCO MSCI COLOMBIA
    MXCZ MSCI CZECH REPUBLIC
    MXEF MSCI EMERGING MARKETS
    MXEG MSCI EGYPT
    MXHU MSCI HUNGARY
    MXID MSCI INDONESIA
    MXIL MSCI ISRAEL
    MXIN MSCI INDIA
    MXJO MSCI JORDAN
    MXKR MSCI KOREA
    MXL Mexico LEAPS Index (AMEX)
    MXLA MSCI EM LATIN AMERICA
    MXLK MSCI SRI LANKA
    MXMA MSCI MOROCCO
    MXMS MSCI EM ASIA
    MXMU MSCI EM EUROPE
    MXMX MSCI MEXICO
    MXMY MSCI MALAYSIA
    MXPE MSCI PERU
    MXPH MSCI PHILIPPINES
    MXPL MSCI POLAND
    MXRU MSCI RUSSIA
    MXTH MSCI THAILAND
    MXTR MSCI TURKEY
    MXTW MSCI TAIWAN
    MXVE MSCI VENEZUELA
    MXY Mexico Index (AMEX)
    MXZA MSCI SOUTH AFRICA
    N100 Euronext 100 (FR)
    N150 Next 150 (FR)
    ND Industrial Index (NYSE)
    NDX Nasdaq 100 Index (NASDAQ)
    NF Financial Index (NYSE)
    NHB Beta Index (NYSE)
    NIKX Nikei 225 (Tokyo)
    NNA Utility Index (NYSE)
    NYA Composite Index (NYSE)
    OBX OBX Stock Index (NORWAY)
    OEX S&P 100 Index (CME)
    OIX Oil Index
    OMX OMX (Stockholm) Index (SWEDEN)
    OSEBX OSE Benchmark Index (NORWAY)
    PKHSX Hang Seng (Honkong)
    PSI20 PSI - 20 (PT)
    PX1 CAC 40 Index (Paris)
    PX4 SBF 120 (Paris)
    PX5 SBF 250 (Paris)
    PX6 MIDCAC Index (Paris)
    PXI Prague Stock Exch (CZECH REPUBLIC)
    RTSI Russian RTS Index USD (RUSSIA)
    RTX Russian Traded Index (RUSSIA)
    RUA Russel 3000 Index
    RUI Russel 1000 Index
    RUT Russel 2000 Index
    SDXP SDAX Performance Ind. (DE)
    SENSEX Mumbai Sensex 30 Index (INDIA)
    SGX S&P 500/BARRA Growth Cash(CME)
    SHCOMP China Se Shanghai Composite (CHINA)
    SMI Swiss Market Ind (SOFFEX)
    SPX S&P 500 Index (CME)
    SVX S&P 500/BARRA Value Cash Ind
    SWTR Swiss Bond T-Ret (CH)
    SXGE Swiss Performance Ind (SOFFEX)
    SZCOMP Ind China Se Shenz Composite (CHINA)
    TDXP TECDAX Performance Ind. (DE)
    TKC TURKCELL (NYSE)
    TR20 DJ Titan 20 TRL
    TR20D DJ Titan 20 USD
    TWOTCI Taiwan Gre Tai Exchange (TAIWAN)
    TWSE Taiwan Weighted Index (TAIWAN)
    UKX FTSE 100 (CS Comp)
    UTY Utility Sector Index (PHLX)
    W1DOW DJ World Stock In. (DOW JONES)
    W2DOW DJ World St. EX.US (DOW JONES)
    WIG WSE Wig Index (POLAND)
    XAU Gold and Silver Sector (PHLX)
    XMI Major Market Index (AMEX)
    Son düzenleme : TALEBE; 20-02-2017 saat: 20:29.

13.02.2017....

Dolar.... yavaaaaaaşşşşşş yavaaaaaaaaşşşşşş inmeli....

Asgari ücret 400 dolardan fazlaya çıkmadığı sürece güzelleşir ihracat.... Zayıflar ithalat....

İçerideki ve dışarıdaki askeri siyasi riskler azalmalı.....

ABD faizini isterse kademeli %3 kadar çıkarsın... nema problema...... Bizde enflasyon düştüğü sürece sıkıntı vermez.... gibi...
    Efendim paralar med cezir misali ABD'ye çekilecek.....miş....
    Yahu.... med cezirde de arada ufak göller, gölcükler kalmaz mı bea.....

Tutulabilir mi borsa...?
    30-50.... 50+ ... cent.... olmaz mı...?

23.12.2013.......
    kicker'in metot.....

ha yanlış anlaşılmasın... ben piyasanın yönünü zerre bilmem... grafikten anlamam... her gün tezgahımın başına otururum... tahta duruşlarına bakarım duruma göre riskimi alırım... ekranda ruhum yoktur... kolumu kesmem gerekiyor acımam keserim... yaramı sarmam bile... baktım yukarı gidiyor... hiç tereddüt etmem yine alırım... baktım aşağıya gidiyor hiç tereddüt etmem yine satarım...

kicker sağ mı..?

Eğer sağ ise... işe yarıyor metodu...

31.03.2014.....tarihinden...bir İzmir/İzmir'li analizi....

cemsoy 34 yazmış....

manisada yaşayan bir izmirli olarak... izmir yaşamak isteyen arkadaşlarla dalga geçen arkdaşlara ithafen yazmadan geçemeyecegim... izmirli vatandaş siz şuraya bina yapcagım ..buraya köprü yapcagım... şuraya avm yapcagım diye porje götürürseniz kaybedersiniz..zamanın belediye başkanı yuksel çakmur ...karşiyaka sahil şeridini doldurdu palmiyeleri kesti diye kaybetti secimi dyp li burhan özfaturaya karşi... izmirli ortak yaşam alanlarına bina dikilmesini istemez...izmirli keyif insanıdır.. istanbul halkı gibi kapitalist düzenin rant tuzagına düşmemiştir.. istanbullular genelde gayrimenkullerinin etrafında yapılacak binalar sayesinde rant elde edip para kazanma hırsı ile çalişirken ...izmirde mayıs eylül arası çalişan insan kalmaz... şehir boşalır...çeşme foça kuşadasında keyif yapar ...bir topan ekmek parası kazandımmı allah bereket versin der... güzelbahçede rakı balık yapmazsa ...kordonda eller havaya modunda eglenmezse yaşayamaz.. o yüzden bir belediye başkanı desin ki otobüs ve deniz yolu sabaha kadar çalaişcak ...bütün izmirli o adama oyunu verir...izmirli parkına avm yapılmasına izin vermez... izmirliye eger ki derseniz karşiyaka güzelbahçe arasına köprü yapacagım derseniz..evinin degerlenecegine bakmaz.. trafik sıkışacak hayatı zindan olacak diye oy vermez... arabası olan bir çok izmirli toplu ulaşımı tercih eder..izmirin hiç bir zaman içinden çıkılmaz bir trafik sorunu olmamıştır..tamam arada sıkışıklık olur ama hiç bir zaman kilitlenmez trafik...izmirin bir ucundan bir ucuna ...enfazla 1 saatte gidebilirsiniz... ki ben turgutluda yaşıyorum şehir merkezinden 40 km mesafede....hafta sonları kız arkdaşımla buluşmaya gidiyorum yarım saatte bornovaya giriyorum kız arkadaşımı alıyorum... en uzak mesafe urla 50 km ...bir saatte gidiyorum urlaya kahvaltımızı yapıyoruz... oradanda eger yazsa karaburun çeşme biryerlere gidiyoruz .. eger kışsa geri gönüp güzelbahçede rakıbalık yapıyoruz... benim aylık kazancım 5000 lira olsa ne olur 50 000 lira olsa ne olur.. ne kadar daha fazla yiyebilirim kii... o yüzden k...mı yırtmama gerek yok daha fazla kazanmak için zaten kazancım yetiyor bana ...izmirli boyle düşünür... ama herşeyi para ve kazançla ölçen ve izmiri görmeden izmir köy gibi diyen istanbullu iktidarı destekleyen arkadaşlar.. neden akp izmiri kazanamıyor anlamışlardır umarım.. ama anlayabildeklerini sanmıyorum ... onların gözlerinde gözbebegi yerine $ işareti var .... her baktıkları güzellige dolar olarak bakıyorlar ...

14.04.2014..........tarihinden....

kıgılcım.................demiş..

Arkadaşlar AYI piyasası dinamikleri ile ilgili birkaç cümle yazacağım, bu topikte kayıtlı dursun önemli çünkü.

1)AYI piyasaları genelde BIST için 12-15 ay sürer.
    2)AYI piyasalarında haftalık grafikte aşırı SATIM bölgesine gelmeden dip bulunmaz.
    3)200 haftalık ortalama kırıldıysa, 260 haftalık ortalamaya bakılmalıdır. İkisi de kırılırsa son durak 550 haftalık ortalamadır.
    4)AYI piyasalarında düşüşler yayıla yayıla ve 3 aylık hareketler halinde olur, yükselişler amansız ve 1 aylık hareketler şeklinde.

06.01.2015... akinolu abiden....

Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Hiçbir zaman piyasalar kolay lokma olmadı . Görünen köy her zaman o zamanın koşullarında piyasa yapıcılar tarafından ayarlanmıştır. Dönüp hesap cüzdanınızı muhasebe ettiğinizde dolar bazlı her zaman kaybettiğinizi görürsünüz. Yaşadığınız stress ve yaşlandığınızda gençliğiniz elden gittiğin de geçmişe baktığınızda ekran karşısında durmanın ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anlarsınız. Bu muhasebe kaybederken de aynıdır kazanırken de. Çünkü elinizdeki 1 lira ila 10 lira arasındaki yaşam kalitesi çok farklı değildir.

Piyasaları yapanlar derki ben en büyüğüm , bu binalar bu plazalar bu ekranlar gördüğün herşey benim. Sen benim çöplüğümde gelip senaryo yazamazsın. Yazarsan seni cezalandırırım. Böyle bir cezanın varlığında düşüncelerini paylaşmış herkese teşekkürü borç bilirim.

Forumdan ve dolayısıyla çevresinden çok şey aldım.

Nasıl para kaybedilir topiğinde de olan bir yazımda.
    Her zaman piyasanın önünüze koyduğunun yarısını yemeniz gerekmekte. Hepsini yemeye kalkarsanız ki bu normal hayatta da böyledir. Bu sürdürülebilir sağlıklı bir yaşam olmayacaktır.

15 yıldır bu forumda yazıyorum. Çoğu eski müdayimi tanıyorum. Bunlar arasında borsa yüzünden bozulanlar , parayı bulup bozulanlar , parayı kaybedip bozulanlardan tutun servetinin üstüne mezar taşı bile borçla yapılmış ava adam gibi adamlar tanıdım. Borsanın benim hayatımdaki yerini az çok bilen biliyor . Yaş 37 oldu ve artık sağlığım bu işi bu yaptığım şekilde kaldırmıyor.
    Artık daha defansif trende yayılan işlemlere odaklanmanın ve elimizden altından kaçıp giden zamanın keyfini sürme zamanı olduğunu düşünüyordum.

Evet bu benim akıllı para topiğindeki son yazım .

Akıllı para ve karşıt yatırım topiclerin de yazdığım tradelerin hepsini uyguladım. Bu beni daha disiplinize ettiğini düşündüğüm için paylaşımlarda bulundum. Devir internet devri ve ortalıkta tehlikeli yazılar dolandığını hissediyorum.
    Herkes görünen köy olmadığını düşünüyorum. Ve bunu ciddi şekilde rahatsız etmeye başladı.
    Esas benim açimdan önemlisi artık rölantiye alacağım internet ve borsaya bakış açımda forumda eskisi gibi topic açıp paylaşımlar da bulunmanın da bir anlamı olmayacak.

Haluk Yasar 'a da teşekkürlerimi iletiyor başarılarının devamını diliyorum.

Hakkınızı helal edin.

saygılarımla.

28.01.2015.... Bakalım neleri yapmış....neleri yap/a/mamış...?

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras kapitalist dünyayı titreten manifestosu

1. Ekonomi canlanana kadar kamu borcuna denetim getirilecek ve faizler konusunda yeniden anlaşma yapılacak.
    2. AB'den kamu yatırımı programını finanse edecek şekilde Merkez Bankası'nın rolünü değiştirmesi talep edilecek.
    3. 500 bin Avro üzeri geliri olan herkes için gelir vergisi yüzde 75'e çıkarılacak.
    4. Seçim yasası Nispi Temsil Sistemi'ne çevrilecek. Azınlık veya farklı düşünce taraflarının, mecliste temsili sağlanacak.
    5. Avrupa ortalamasına göre büyük şirketlere konan vergiler arttılacak.
    6. Lüks tüketime özel vergi konulacak.
    7. Kiliseye ve gemi inşa sanayisine sağlanan ayrıcaklıklar kaldırılacak.
    8. Bankaların gizli önemleri ve yurtdışındaki sermayeleriyle savaşılacak.
    9. Askeri harcamalar kesilecek.
    10. Asgari ücret 750 avro olacak.
    11. Hükümet, banka ve kiliseye ait binalar evsizler için kullanılacak.
    12. Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek.
    13. İşsizlere, evsizlere ve düşük ücretlilere bedava sağlık hizmeti verilecek.
    14. Mortgage kredi ödemelerini karşılayamayan yoksul ailelere yüzde 30'u kadar sübvansyon verilecek.
    15. İşsizler için ödenekler arttırılacak.
    16. Bankalar millileştirilecek.
    17. Stratejik önemdeki eski kamu kuruluşları (demiryolları, havaalanları, posta ve su hizmetleri) yeniden millileştirilecek.
    18. Yenilenebilir enerji tercih edilecek ve çevrenin korunması sağlanacak.
    19. Güvencesiz işe alımlar ve belirsiz süreli sözleşmeler sınırlanacak.
    20. Toplu iş sözleşmeleri yenilenecek.
    21.. Kilise ile devletin ayrılmasını sağlayacak anayasal reformlar yapılacak.
    22. Avrupa ile yapılan anlaşmalar referanduma götürülecek.
    23. Milletvekillerinin ayrıcalıkları kaldırılacak. Yargının hükümet mensuplarını soruşturabilmesinin yolu açılacak.
    24. Halk protestoları sırasında polisin maske takması ve ateşli silah kullanması yasaklanacak.
    25.. Göçmen toplama merkezlerinde insan haklarını garanti altına alınacak.
    26. Göçmen ailelerin bir araya gelmeleri kolaylaştırılacak.
    27. Uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında uyuşturucu tüketimine konan ceza kaldırılacak. Uyuşturucu rehabilitasyon merkezleri için kaynak artırılacak.
    28. Yasa tasarısında olan vicdani ret hakkını düzenlenecek.
    29. Kamu sağlık hizmeti için kaynaklar Avrupa seviyesine çıkarılacak (Avrupa seviyesi GSYİH'nin yüzde 6'sı kadar; Yunanistan'da yüzde 3)
    30. Milli sağlık hizmetleri için vatandaşların para ödemelerine son verilecek.
    31. Özel hastaneler millileştirilecek. Ulusal sağlık sistemi için özel katkı payı kaldırılacak.
    32. Yunan askeri birlikler Afganistan ve Balkanlardan çekilecek. Kendi sınırlarımız dışında hiçbir yerde Yunan askeri kalmayacak.
    33. İsrail ile askeri işbirliği kaldırılacak. 1967 sınırları içindeki Filistin devletinin kurulması için destek verilecek.
    34. Türkiye ile istikrarlı anlaşmalar için müzakere yapılacak.
    35. Yunanistan'daki tüm yabancı askeri üsler kapatılacak ve NATO'dan çıkılacak.

Sayfa 3/23 İlkİlk 1234513 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •