Sayfa 30/1002 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Şurası Sn Patrick Bateman;

https://pintidegiltutumluyum.com/

Bari bunu okuyup bu adam ne yapıyor, nasıl yapıyor, onu bi anlatıverin bize, adam ABD'deki vergilerin etrafından dolaşmanın yolunu bulmuş gibi..

2. Adam zarar ederek vergiden kurtulmuş. Çok da akıllıca değil

Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    Adam zarar ederek vergiden kurtulmuş. Çok da akıllıca değil
    O buradaki vergilendirme muhabbeti...

ABD de alım satımdan vergi vermiyor yabancı olduğu için, İrlanda menşeli ETF alıp satıyor ABD deki %40 lık verasetten kaçınıyor..bunun için yatırım yapmak istediği enstrümanın ETF sini buluyor..

Bence bu adam, yurt dışı alım satım işlerini bilen bir aracı kurum çalışanı/akrabası filan olmalı, çok detay mevzuları keşfetmiş...

Zaten bizdeki kurumsallar da aynı şeyi yapıyor, Xbankası gidip bir fx borsasında hesap açıyor, anlaşmasını yapıyor, bir arayüz programı yazdırıyor, buradan gelen alım satım emirleri ilgili arayüz pogramıyla ilgili borsanın programına aktarıyor emirler, gerisi komisyon v.s...Zaten problem yaşayan da bu aradaki emir aktarımlarından patlıyor...

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Estağfurullah..geçen interactive brokers muhabbetinizi okudum, var mı bir gelişme, başladınız mı?

Bir blog var, İB de yatırım yapıyor, uzun vadeli, verasetten kaçmak için İrlanda merkezli entrümanları kullanıyor, ABD'de hesap yine aynı enstrümanları CFD v.s. alıp satıyor ama İrlanda menşelileri...o zaman veraset verilmiyormuş(?) ...Citinin anlaşması varmış, sıfır masraflı para hareketleri, kur dönüşleri neredeyse sıfır makas...ilginç geldi...yok ki memlekette adam akıllı bir düzenleme bir platform..
    Forumdaki yabancı hisse başlığında bolca bahsediyorum gelişmelerden. Orayı okumuyorsunuz sanırım.

5. Yurtdışı için vergi olayının özeti:

ABD'den temettü alınca 20% ABD'ye + ~30%civarı Türkiye'ye yani toplamda 50% gibi bir vergi çıkıyor. Teoride ABD'nin aldığını geri almak mümkün ama ABD'ye gitmek gerekiyor.

UK'den alınan hisselerde şirket de UK tabanlı ise stopaj 0%, sadece TR'de ~30% GV ödeniyor.

Olayın EFT kısmı da var ama ilgilenmediğim için çok bilmiyorum. Yerine göre 0% oluyor galiba Irlanda'dan alınca.

Böyle olunca büyüme için ABD tabanlı, temettü için UK tabanlı bir portföye yöneliyor insan doğal olarak. (ytd)

Aşağı yukarı budur yani özeti. Mart ayından beri takııyorum IKR'de, gelişmeleri yazıyorum genelde yurtdışı hisse başlığına. Dün IKBR üzerinden eurobond almayı keşfettim mesela, onu da eurobond başlığına yazdım ama sevincim kısa sürdü

Ek: Miras vergisini kafaya takmak için erken. O yüzden salladığım bir konu değil Zaten aile çocuk combalak da yok.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    O buradaki vergilendirme muhabbeti...

ABD de alım satımdan vergi vermiyor yabancı olduğu için, İrlanda menşeli ETF alıp satıyor ABD deki %40 lık verasetten kaçınıyor..bunun için yatırım yapmak istediği enstrümanın ETF sini buluyor..

Bence bu adam, yurt dışı alım satım işlerini bilen bir aracı kurum çalışanı/akrabası filan olmalı, çok detay mevzuları keşfetmiş...

Zaten bizdeki kurumsallar da aynı şeyi yapıyor, Xbankası gidip bir fx borsasında hesap açıyor, anlaşmasını yapıyor, bir arayüz programı yazdırıyor, buradan gelen alım satım emirleri ilgili arayüz pogramıyla ilgili borsanın programına aktarıyor emirler, gerisi komisyon v.s...Zaten problem yaşayan da bu aradaki emir aktarımlarından patlıyor...
    Alim satim karindan cifte vergi anlasmasi yapilmis hic bir ülkede vergi cikmaz, orada yasamiyorsaniz. Daima TR (vergi mükellefi oldugunuz ülke) vergilendirme hakkina sahiptir. ABD'de veraset vergisi vermek icin 60.000 USD üzerinde sermaye olmasi lazim.

Alinabilecek her vergi verilir. Bunun kacisi yok. Sadece degisik yatirim tarziyla biraz düsürülebilir.
    Bu arkadasin vergi vermekten kurtulmus olmasi zarar etmis olmasi ve UFE hesaplamasina girmesinden kaynaklaniyor.
    PB'nin (Patrick Bateman) yazdigi gibi yabanci hisseler bölümünde bayagi bir konusuyoruz bu konuyu.

Yani ilgili blog sahibi, uzun vadeli yatırım/temettü emekliliği gibi bir fikri ana fikir sayınca veraset konusunu temel meselelerden biri haline getirmiş..

Temettü vergisi ABD'de otomatik kesiliyormuş zaten, bir tek bizdeki vergi bacağı var mevzunun...

Alım satım kaynaklı karda ise ABD de yok, bizde ÜFE ye görece birkaç hesaplama yöntemi var, onları kullanıyor.

Hiç temettü muhabbeti olmayan bir enstrüman olsa, yani getiri endeksi gibi temettüsü v.s her şeyi fiyata dahil olan, bir tek alım satım kaynaklı kar zarar vergi hesabı kalıyor geriye...

Yine de nasıl bir SEC garantisi hak ediliyor bakmak lazım, yarın bir gün piyasalar platformlar patlarsa diye. ABD/Avrupa merkezli mesela fx borsa lisanslarında 30x filan, kaçtı 35.000 pound devlet garantisi var, 'nasıl ve nereden o paranın alınacağı hepten ayrı bir mesele', Avusturalya/Kıbrıs lisanslılarda 1000x filan Allaha emanet turizm...bu işlerin bu kadar kolay olabilmesi hep beni huylandırır..

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Alim satim karindan cifte vergi anlasmasi yapilmis hic bir ülkede vergi cikmaz, orada yasamiyorsaniz. Daima TR (vergi mükellefi oldugunuz ülke) vergilendirme hakkina sahiptir. ABD'de veraset vergisi vermek icin 60.000 USD üzerinde sermaye olmasi lazim.

Alinabilecek her vergi verilir. Bunun kacisi yok. Sadece degisik yatirim tarziyla biraz düsürülebilir.
    Bu arkadasin vergi vermekten kurtulmus olmasi zarar etmis olmasi ve UFE hesaplamasina girmesinden kaynaklaniyor.
    PB'nin (Patrick Bateman) yazdigi gibi yabanci hisseler bölümünde bayagi bir konusuyoruz bu konuyu.
    Ben yeni fark ettim Sn Samreit, takip edeceğim.

Teşekkürler..

Sayfa 30/1002 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •