Sayfa 300/1009 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Fonlama oranları vb. tamamda..şimdi hava güneşli..

Maalesef şu sıralar Türkiye sıcak parayla takla atan bir ülke..isteyen son altı ayda içeriye giren yabacı paraya bir bakar..tabiki karşılığı yüksek getiri vaadi, tüm EM'lerde olduğu gibi..gavuristanda adamlar Allah Allah çekiyor, getiri için..

Şimdi diyelim herhangi bir sebeple DXY tekrar 103-105 'e doğru gitsin, farketmez..her zaman olduğu gibi sıcak para çıkmaya başlar..hele geride borç sorununun/balonunun olduğunu biliniyorsa, şu ülke bu ülke hiç fark yapmaz..tüm EM'lerden çıkış/kaçış başlar..içeride yaptığın hatalar döviz kurunun seviyesi ile ilgili olur ancak..geçen sefer 3.90'nın görülmesi gibi..selamlar..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

2.90 3.90 hareketini yaban yabancı değildi benim düşüncem..

2 yıllık gösterge 10 ları geçtiği halde MB hantal davranıp fonlamayı 8 küsur larda tutunca bizim bankalar fırsatı gördüler
    DXY nin de trump un da gazı ile sürdüler ve PARA KAZANDILAR..

Şimdi merkez o kapıyı kapadı yüzlerine..
    Aynen katılıyorum. 2013 yılından itibaren benzer durum çeşitli zamanlarda tekrar tekrar yaşandı. Belli dönemlerde piyasada çok büyük likidite açığı var, bazı büyük kurumlar çok ciddi TL ihtiyacı içinde söylentileri oluyor ve TCMB piyasayı bolca fonluyordu. Piyasaya verilen para her nedense FED'in faiz artışına gideceği beklentisinin zirve yaptığı bu dönemlerde hemen dövize yöneliyordu. TCMB giderek daha fazla TL fonluyor, fonladıkça piyasa iştahı daha da kabarıyordu. TCMB kendi kendini besleyen bir kısır döngü yaratıyordu.

Basiretsizlik veya yeterince özerk olmadığının göstergesi kanımca.

AMB yetkilileri "güçlü euro endişelerini" belirtti
    Allah Allah neden ki acaba..daha karpuz kesecedikkk..

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Fonlama oranları vb. tamamda..şimdi hava güneşli..

Maalesef şu sıralar Türkiye sıcak parayla takla atan bir ülke..isteyen son altı ayda içeriye giren yabacı paraya bir bakar..tabiki karşılığı yüksek getiri vaadi, tüm EM'lerde olduğu gibi..gavuristanda adamlar Allah Allah çekiyor, getiri için..

Şimdi diyelim herhangi bir sebeple DXY tekrar 103-105 'e doğru gitsin, farketmez..her zaman olduğu gibi sıcak para çıkmaya başlar..hele geride borç sorununun/balonunun olduğunu biliniyorsa, şu ülke bu ülke hiç fark yapmaz..tüm EM'lerden çıkış/kaçış başlar..içeride yaptığın hatalar döviz kurunun seviyesi ile ilgili olur ancak..geçen sefer 3.90'nın görülmesi gibi..selamlar..
    IMF bu durumlar için var. Ülkenin ihtiyacı olan paranın %20 sini kredi olarak verir, bunu gören yabancı yatırımcılar da nispi olarak yüksek faizden diğer %80 eksiği tamamlarlar. IMF'nin şartlarının kabul edilip edilmemesi politikacılara kalmıştır.

2005 yılında iktidarda olan politikacılar IMF şartlarını kabul etmişlerdir. (emeklilik yaşının geriye dönük olarak kazanılmış haklarında geri alınması vasıtasıyla kademeli olarak arttırılması v.b çeşitli tasarruf tedbirleri).

O gelecek zamandaki politikacılar ile 2005 yılında bu şartlar doğrultusunda kanun çıkaranlar benzer politik cephede olmaları durumunda aynı sonuçlar elde edilecektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Yo duyum felan fısıldamaları yazmıyorum
    Bakkal hesabı.
    Bu ülkeye para getirip dövizi bozup faize tahvile yatıranların paraları battı.
    2 kere 2 4.
    1 milyar dolar getirip faize tahvile gömen zatı şahane dünya piyasaları uçuşa geçtiği tarihlerde giren giren giren hesabı yapıp lanet okuyordur.
    *
    1.7 milyar tl bozup faize koyan zatı şahane diyelimki 5 yıl oldu ve şuan 2.5-2.8 milyar tl si var.
    ama dolar 3.5
    *
    700-1000 milyon tl zarar ana paradan üstüne dünya piyasalarında bok alsan altın oldu ordan kayıp telaffuz edilemez...

Çay saatinde benden bu kadar.

6. Sonuç kısmı ise şu.
    Onu yazmadığımı farkettim.
    Sonuç lanet okuyan kısım tahvil faizleri ralli yapmaya başladığında elindekileri kol kesme noktasına gelip lanet olsun satıp çıkıyorum dediği bilançolara fonların zarar yazılsın napalım batıyor zaten noktasında olduğumuzu görüyorum
    *
    Faiz 12-12.50 özellikle kalıcı yukarı kırıldığında kol kesmeler ve kapıya yüklenmeler başladığında bu insanlar umutlarını kaybedip sat çık kar zarar bakma parayı kurtaralım ne kaldıysa noktasına vardığımızda gerçekleri herkes öğrenecek.
    *
    tahvillerin çöküşü ile parasını alıp gitmek isteyenler kapıya yüklenince haliyle tl değer kaybı kaçınılmaz. ha faizler ralliye başladığında herkesin parasını verecek para varsa sıkıntı olmaz.
    *
    kazıklayıp gönderirsin.
    *
    yoksa manşet gideriz bi kaç ay.

çay için strese bire bir. fazla para başa dert.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    IMF bu durumlar için var. Ülkenin ihtiyacı olan paranın %20 sini kredi olarak verir, bunu gören yabancı yatırımcılar da nispi olarak yüksek faizden diğer %80 eksiği tamamlarlar. IMF'nin şartlarının kabul edilip edilmemesi politikacılara kalmıştır.

2005 yılında iktidarda olan politikacılar IMF şartlarını kabul etmişlerdir. (emeklilik yaşının geriye dönük olarak kazanılmış haklarında geri alınması vasıtasıyla kademeli olarak arttırılması v.b çeşitli tasarruf tedbirleri).

O gelecek zamandaki politikacılar ile 2005 yılında bu şartlar doğrultusunda kanun çıkaranlar benzer politik cephede olmaları durumunda aynı sonuçlar elde edilecektir.
    Güzel hatırlatma, sağolasın..her zaman akılda tutmak lazım..ancak burada iki önemli pürüz var, belirteyim..

İlki, IMF'ye deval olduktan sonra gidilir..yani fakirleştikten sonra..öncesi dış mihraklar vb. malum..

İkincisi, şu sıralar IMF daha büyük bir şeyler için hazırlık yapıyor(büyük resim)..artık sermaye çıkışına maruz kalarak döviz krizine giren ülkelere(EM'lere) yapısal reform şartları sunmadan direk dolar vererek krizden çıkmalarına yardımcı olmak için düzenlemeler yapıyor..şartlar aşağıda açıklanmış..Ancak durup dururken eniştem beni niye öpecek diye düşünmeden edemiyor insan..bakalım uzun vadede bu hikaye nasıl sonlanacak..

The IMF will evaluate potential borrowers under normal conditions, looking at such data as their current-account and fiscal balances, and let them *oin the framework if they are deemed sufficiently healthy. Loans will be limited based on each country's capital contribution to the fund, among other factors.
    https://asia.nikkei.com/Markets/Curr...ess-to-dollars

8. Gelmiş yine dolar 3.30-3.40 olurcular.
    Bir kere dolarda yükseliş kaçınılmaz, moral bozmayın lütfen.
    İkincisi şu grafikler üzerinde analizler yapıyorsunuz ya, ben hala anlamıyorum burası borsa değil dolar-lira kuru serbest piyasa kurallarına göre değişmiyor, en azından yılbaşından bu yana serbest değil, MB ve hükümetin doğrudan ve dolaylı müdahalesi altında, dolayısıyla o analizler işlemez.
    Doların 3.30-3.40 lara düşmesi ekonomiye zarar verir, düşmez değil düşer belki ama kalıcı olmaz.
    ekonomimiz ve finans piyasalarımız için en istikrarlısı (dolayısıyla hükümet ve MBnin de hedefi) doların bundan sonra düzenli olarak enflasyon oranında artmasıdır (her ay %1 gibi), diğer bir deyişle reel anlamda sabit durmasıdır.
    Dış ve iç gelişmeler talebi artırırsa daha hızlı gidebilir, MB ve hükümet de alınacak tedbir (faiz artırımı vb) ağır gelirse bu artışa razı olmak zorunda kalabilir.
    Benim beklentim orta-uzun vadede enflasyon üstü getiridir, 3.52de oyalandıkça basınç birikmekte ve patlama olasılığı artmaktadır.
    2000'li yıllardaki uzun kur durgunluklarını örnek vermeye gerek yok, bu zamanki durum o zamanki durumdan farklı, kur 3.50'de öyle aylarca yıllarca yatamaz, yok öyle kararlı bir ekonomik halimiz. Şimdiden makroekonomik göstergelerdeki iyileşmeler yavaşlamaya başladı, özellikle yılın son üç ayı teşvik süreleri dolduğundan ekonomi ve piyasaları zor günler bekliyor, zor günler için de paranızı nerede değerlendireceğinize siz karar verin.

Sayfa 300/1009 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •