Sayfa 301/1312 İlkİlk ... 2012512912993003013023033113514018011301 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Ben evi alirken kredi çekmiştim kullanılan kredide gayrimenkul değer artış vergisinden düşürülüyor ya, bunlar ( araştırmacılar) onları araştırırken kredi çekilip çekilmedigini de kontrol ediyorlardir essek değillerdir değil mi? ;) Ben kredi çektiğim için kredi masraflari ile internetten hesap kursundan hesaplayıp fity fifty satmıştım.insallah sacmalamazlar geçti 1 yıl kaldı 4 yıl

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ya o değil de...

Ev 500'e satıldıysa,.. 500 üzerinden niye vergi vermiyorsunuz?
    Sıkı espriydi.Pazar sabahı iyi geldi cidden.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ya o değil de...

Ev 500'e satıldıysa,.. 500 üzerinden niye vergi vermiyorsunuz?
    Şahane, vatansever sorusu ! Gerçekten o değil de ENAG ' ın açıkladığını geçelim TUİK verisine göre bile ücretlere zam neden artış yapılmıyor ? Verdiğimiz vergiyi harcarken bize soruyorlar mı ? Benim çocuğum, yeğenim KYK yurdunda yer bulamazken Afrikalı beleşe kalıyorsa üstüne de devlet bursu alıyorsa ben halen vatandaşlığımı sorgulamalımıyım ?

Şehirlerin göbeğinde lokantasından, oteline, kurumsal olmayan işletmeler fiş- fatura vermiyorsa veya kredi kartı kullanmayarak nakit çalışıyorsa ben ısrarla vergiyi tam mı ödemeliyim.

Kaldı ki ; gayrimenkul alım- satım vergisi zaten haybeden bir vergi. Müteahhit iskan almadan tüm daireleri satmak ister. neden ; arsa payı- irtifak- olarak düşük değer gösterir. Sonra iskan alınır. Bina değerlenir. Ayrıca siz 5 yıl içinde bu meskeni satarsanız değerlenme kazancınız üzerinden bir vergi daha ödersiniz. Ama herkes vergisini tam ödemeli. Vergi vatandaşlık ödevidir.

5. Adam İlkokul mezunu Muş' tan gurbete inşaat işçisi olarak gelmiş. Çalışırken işlerin cinliğini öğrenmiş. Sonra 7 erkek kardeş başlamışlar kat karşılığı kalıp- duvar- sıva felan derken , 5- 6 daireleri olunca müteaahhitliğe girmişler. Edremitte gecekonduları toplayarak riskli bina şerhiyle yenilerini yapıyor ve maliyetin 4 katına satıyorlarmış.

Sohbet esnasında bir konu nedeniyle ortam gerilince '' bak abim, yaşına saygım var. Sen üniversite okumuşsan, x,y olmuşsan ama para kimde . Şimdi sen gitsen istediğin yere beni şikayet etsen ne yaparlar. Hayat öyle değil abim. Sen uzatma benim dediğimi yapalım, senin işin görülsün. ben zaten kafama koyduğumu kazanmışım '' şekline ezici, refüze edici konuşmalar başlıyor. Doğru adama bir şey yapamıyorlar ( yapmak istemiyorlar ). Kuzenim başmüfettiş, dediği şey ; düzene uymayanların sonu sefillik.

Buralarda vatan - millet- dürüstlük kolay. Zaten ülke şu anda bizim gibilerin sırtında gidiyor. Ben bile son 3 yılda kendimi sakinleştirdim. Artık görmemeye, karışmamaya çalışıyorum. Yoksa hep acı çeken ben oluyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sıkı espriydi.Pazar sabahı iyi geldi cidden.
    Bu milleti iyi alıştırmışlar 1 araba alırken bir tanede Devlete almaya, 1 Büyük rakı alırken şişeden Devlete 9-10 kadeh pay vermeyi, 1 ev alırken 1-2 odasını da devlete bağışlamayı artık herkes oldukça kanıksamış ne büyük trajedi. Dikenli telleri çevirdiler her geçen koyun yününü tellerde bırakıyor ve bunu normal karşılıyor

7. Radyasyon konusunu bir ara takıntı yapıp araştırmış bir elektronikçi olarak rahatça söyleyebilirim ki, baz istasyonları kanser yapmaz.
    İyonize edici radyasyon dediğimiz bir frekans bandı var. Yanlış hatırlamıyorsam alfa, beta, gama ve x ışınlarının frekansı. Yani röngen cihazının yaydığı türden frekanslar iyonize edicidir.
    DNA'ya zarar vererek kansere veya çeşitli mutasyonlara sebep olabilir. (Çernobilde veya japonyada kanserden ölen insanlar, kolsuz bacaksız, 6-7 parmaklı, veya tek gözlü doğan bebekler, tuhaf şekillerde veya devasa boyutta sebzeler, radyasyonun DNA'ya verdiği zararın sonucudur)

Bas istasyonları ve cep telefonları ise, iyonize edici olmayan frekans bandındadır.
    Ha peki zararsız mıdır? Tabi ki zararı var.
    Cep telefonu frekansları mikrodalga fırınların frekansıyla aynı veya yaklaşıktır. Dolayısıyla cisimler ve canlılar üzerinde etkisi de benzerdir.
    Kafamıza dayayarak konuştuğumuz bir cep telefonu, aynı mikrodalga fırın gibi kafamızın içini ısıtır ve beyin hücrelerini öldürür.
    Biz bu ısıyı tenimizde fazla hissetmeyiz, çünkü yayılan dalganın ısıtma etkisi, içinden geçtiği cismin veya dokunun nemi ile doğru orantılıdır.
    Sayın hakem'in de bileceği gibi, derimiz için tehlikeli olmayan 40-45 derece sıcaklıklar, beynimiz için ölümcül tehliklelidir. (Yüksek ateş ile aynı etki)

Ha şimdi biri çıkıp diyebilir "madem baz istasyonundaki sinyal sıvıları ısıtıyor, o zaman baz istasyonu olan evde niye musluktan sular sıcak akmıyor" diye.
    Böyle düşünen kişi iki tane mum alsın. Birini yakıp su dolu tencerenin altına koysun. Diğerini de yakıp elini o mumun üzerinde bekletsin. Bakalım tenceredeki su 1 derece ısınana kadar eli dayanabilecek mi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    gayrimenkul alım satımlarında ne kadara anlaştı iseniz o kadar beyan edip verginizi tam ödeyiniz. elden para alış verişi yapmayın. bankaya parayı yatırıp imza atılana kadar hesaba geçici bloke falan o işlere de girmeyin. Belki bloke çek olabilir! Faktöringci Fuat abi'nin yazıhanesinde buluşalım parayı onun kasasına emaneten koyarız , zaten kapıda izbandut gibi 3 tane güzel insan var paran burda emanette olur imzaları atınca geliriz parayı alırsın iki çay içer iki yol da muhabbet ederiz olaylarına hele hiç girmeyin. Kaç kertiğe anlaştı iseniz taputakas sistemine gönderilir para orada bloke edilir devlet güvencesinde , devir tamamlanınca satıcının hesabına geçer...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 301/1312 İlkİlk ... 2012512912993003013023033113514018011301 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •