Sayfa 309/992 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Likidite açığı artmış...
     Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Siz bu işin bilenisiniz.. Dediğiniz gibidir
    Yok ben de meslekten iktisatçı değilim ama tcmb 71.3 milyar TL'yi %24 ile borç vermiş. Bu da TL para arzına 71.3 miyar TL enjekte edilmesi demek. Yani dün ve önceki güne göre sistem içinde daha fazla TL dolanıyor. Yaklaşık 12-13 milyar TL kadar daha fazla.

Ekleme: Mesela sistemin ek olarak likidite açığı oluşturduğu ve istediği ,tcmb'nin de verdiği bu 12-13 milyar TL , döviz almak isteyen birilerinin eline geçerse tek başına 2 milyar dolar döviz talebi yaratabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    BU yazdığınız "nkolay bono" için de mi geçerli?
    hiç almadım ama tek izahı bu ve de tüm tahvil ve bonolar için.

Likidite açığı 58 den 71 çıkmış peki bu açığın nedeni nedir ? Ödenemeyen krediler mi yoksa adam dolar almış da kasa mı boşalmış vs...Bir bilen anlatsa da anlasak....

TPP de 2 günlük O/N 23.44 falan olmuş...21-24 bandında salınmış görünüyor....

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Benim kişisel tahminim yılı minimum 18 ile tamamlarız...
    Enflasyonu düşürecek bir adım göremediğim için hiç güvenemiyorum... Dilerim dediğiniz gibi olur...

5.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Yok aklı sıra bankalara tl vermeyerek dolar satışına zorluyor
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Likidite açığı 58 den 71 çıkmış peki bu açığın nedeni nedir ? Ödenemeyen krediler mi yoksa adam dolar almış da kasa mı boşalmış vs...Bir bilen anlatsa da anlasak....

TPP de 2 günlük O/N 23.44 falan olmuş...21-24 bandında salınmış görünüyor....
    Normal koşullarda olsak ben de likidite açığının artmasının tcmb'nin para politikasınaki gücünü arttıracağını düşünüyorum. Yani düşük likidite açığına göre daha sıkı bir etki mümkün olabilir.

Ancak içinde bulunduğumuz şartları normalden farklı görüyorum. Dövizin 1 ayda %12 kalkabildiği son 1 yılda %45-50 yükseldiği bir ortamda sistemin bu tür bir likidite açığı vermesi ve bunun ortam şartlarına göre nispeten gevşek bir faiz ile (%24) fonlanması bence biraz sıkıntılı oluyor.

Zira enflasyon %20+ , döviz bir ayda %12 gidebiliyor,bu durumda yıllık %24 aylık %2 yapar. %12'ye göre %2 gevşek bir etki yaratabilir. Sonuçta swap faizleri %800'e çıktığında dahi para shortlayanları gördük.

Ayrıca bu likidite açığını hangi iktisadi faaliyet yaratıyor?.

Batık kredilerin ve yapılandırmaların bu açığın artışındaki oranı ne?

Alt detay olarak eğer bu likidite açığını batık kredilerin yanında tahsili gecikmiş grup2 kredileri de arttırıyorsa ve hatta grup2 krediler aslında nitelik olarak grup3'e çok yakın nitelikteyse?

Bu durumda likidite açığını %24 ile dahi olsa kapatmak ve para arzını arttırmak sorun olmayacak mı?

Bence likidite açığını ve para talebinin kaynağını iyi tespit etmek lazım.

En azından tüm bu detaylara hakim olana kadar bu açığı daha zor şartlarda kapatmak daha mantıklı olabilir. (üst bant,geç likidite v.b).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    10 yıllık yarın 20 yi aşar artık, hala faizler düşecek enflasyon düşecek demek nekadar akılcı olur ?
    Yarın 1 mayıs. İşçiler konuşacak, kapitalizm tatil yapacak.

Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Yarın 1 mayıs. İşçiler konuşacak, kapitalizm tatil yapacak.

Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Çocukken dedemle 1 mayisa gitmiştik hic unutmadim ozamanki heyecani , artık 1 Mayıs'ta kutlanmiyor ...

Sayfa 309/992 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •