Sayfa 31/777 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 241 - 248 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Geçen seneki hikayeler tastamam devam..Yaza doğru dolar iyicene gevşer yine..

Çok çok extreme birşey olmazsa dolarda beklentim 3.55 3.60 lara geri çekilme.

Hele yarın MB 1 puan ve üzeri bi faiz artırımı yaparsa uzunnn süre dolardan yine birşey olmaz kanaatindeyim..
    Burada yine birbirimizi yer dururuz..

Kısaca heyecan bitti herkes dağılabilir..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Geçen seneki hikayeler tastamam devam..Yaza doğru dolar iyicene gevşer yine..

Çok çok extreme birşey olmazsa dolarda beklentim 3.55 3.60 lara geri çekilme.

Hele yarın MB 1 puan ve üzeri bi faiz artırımı yaparsa uzunnn süre dolardan yine birşey olmaz kanaatindeyim..
    Burada yine birbirimizi yer dururuz..

Kısaca heyecan bitti herkes dağılabilir..

2,93 ::::

3. http://www.patronlardunyasi.com/habe...uyor-mu/199301

1 hafta önce yazdık..Davadan birşey çıkmaz diye..

halkb yerine dolar alıyoruz ama diye de ekledim idi..

Belki bi miktar para cezası alırız..Onunda uzlaşması falan var..Reis biraz bağırır çağırır da..Ödenir yada karşılığında mal alırız falan..
    Atilla Hakan serbest bırakılma olasılığını yüksek görüyorum..Reza bile hiç bir ilşkisinin olmadığını söyledi..

Böylece kapanır olay..
    Dolar ın gazı büyük oranda vize ve bu dava idi..

Yoksa EM lerin para birimlerinde olan zayıf hareket gerisin geri geldi ..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...uyor-mu/199301

1 hafta önce yazdık..Davadan birşey çıkmaz diye..

halkb yerine dolar alıyoruz ama diye de ekledim idi..

Belki bi miktar para cezası alırız..Onunda uzlaşması falan var..Reis biraz bağırır çağırır da..Ödenir yada karşılığında mal alırız falan..
    Atilla Hakan serbest bırakılma olasılığını yüksek görüyorum..Reza bile hiç bir ilşkisinin olmadığını söyledi..

Böylece kapanır olay..
    Dolar ın gazı büyük oranda vize ve bu dava idi..

Yoksa EM lerin para birimlerinde olan zayıf hareket gerisin geri geldi ..
    ben zaten artık dolar almıyorum varolan kalacak yeni alım yok. artık parayı coine yönlerdirdim. TL de kalmaktan daha az riskli olduğu kesin.btc den sonra şimdide eth ve iota ya yol alıyorum. geçen ay bir liste yaomıştım eğer onu uygulasaydım iyi para kaldırmış olacaktım ama hala fırsatlar var.

Bilindiği gibi doların akıbeti portföy yatırımlarına direkt bağlı..namı diğer sıcak para..tabiki sıcak para denince TCBM'nin faiz artışları da (reisin izin verdiği ölçüde) dolar üzerinde etkili olacak..

Globalde FED ve ECB'nin bir parçada olsa gün yüzüne çıkacak parada eksiltme yapması, bankaların ve şirketlerin faiz oranlarının nisbi olarak yükselmesi sonucu eski borçlanma oranını yakalayamayacak olmaları, özel şirketlerin bir kısmının döviz borçlanmasına kısıtlama getirilmesi gibi faktörler bana 2018 yılı başlarından itibaren döviz konusunda bir takım sıkıntıların başlayabileceğini gösteriyor..yani en azından NŞA ciddi bir artıştan ziyade, düşemeyeceğini düşünüyorum..

Ha birde meşhur net hata noksanımız var..nereden, ne kadar geleceği belli olmayan..artık açığı ne kadar kapatır bilinmez..

Ocak-Ekim döneminde ise 35,3 milyar dolarlık cari açığın, 24,4 milyar dolarlık kısmı yaklaşık yüzde 70 i portföy yatırımları ile finanse edildi.

Nereden geldiği belli olmayan döviz sayesinde Ekim ayında hem açık finanse edildi hem de döviz rezervlerine 4.9 milyar dolar eklendi.

İlginç olan hazirandan bu yana her ay cari açık ve finansman rakamlarındaki değişim.Bu yıl hazirandan bu yana açık beklenenin üzerinde. Ama doğrudan yatırım azaldığını halde, net kredi kullanımında azalma olduğu halde, hazirandan bu yana portföy yatırımları sayesinde finansmanda sorun çıkmadı.

Portföy yatırımlarının devamı, devlet iç borçlanma senetlerinin faizinin yüksek olmasına ve borsadaki canlılığı sürmesine bağlı.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/di...-ediyor/394221

6. Görüldüğü gibi heyecan yapılacak bir durum yok
    Beklentilerin tersine düşük bir faiz artış olmasına rağmen öyle 4 tl ye falan vuramadı dolar..

3.87 de bile zor tutunuyor..

Akşama 3.84 lere gevşer gibime geliyor..

Zaten havuzdan çekilen suyu gittikçe azalttılar..Forex e yasak geldi küçük firmalara borçlanma yasağı dendi şu dur budur..

Derinlik çok çok az..
    30 40 50 pip lik sn lik satışlar geliyor..
    Bu satışın hacmi öyle 1 milyar dolar falan değil..

Gayet kontrollüler uçan kaçan kopan kontrolü kaybolmuş bir durum falan yok yani.

7. Borsacı çocuklar de moral bozukluğu sıfır..
    Zaten bir süre 100.00 li rakamların tadını çıkaracaz denerek nerenin altı olmadığının ALTI çizildi idi..

Vize krizi ertesi günü 8 tl leri gören THY 15 tl lerde

Benim görüşüme göre MB nın cebinde bi 0.50 daha var..

Onuda bi sonraki toplantı için masada tutacak..

Ocak sonrası yabancıların pozisyonlarına göre..

Şu an da yabancı fonlar pozlarını kapadılar büyük oradan..Piyasa yerli oyunculara kaldı..

Çok çok extreem birşey olmazsa 3.80 3.90 arasında kaparız seneyi..

8. Zarrab davasının da püflemesi ile ekgyo ve halkb öncülüğünde (tabi diğer bankalarda eşlik edecek) çok sağlam bir ralli bekliyorum borsada..

140 150 leri buluruz..

Halkb da 1 e 2 potansiyel görüyorum

Sayfa 31/777 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •