Sayfa 31/1255 İlkİlk ... 21293031323341811315311031 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 241 - 248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by evrakadam Yazıyı Oku
    hocam bende de var bu sorun kiraları biriktirip kaçıp giden oldu hiçbir şey de yapamadık. kimisi senet imzalatın diyor sizce ne yapmak lazım?
    %99 sorun yaşamayacağınız çözümler: Memura ya da memur kefil getiren kiracıya kiraya vermek

Sonraki tercih edilecekler ise ücretli çalışanlar. Bu gruba kiraya verirken Findeks notu (bankaya borcunu ödemeyen size de ödemez), SGK dökümü, hatta sabıka kaydı. Ne kadar zamandır aynı işte çalıştığını kontrol etmelisiniz. SGK dökümünden aldığı ücretin kirayı karşılamaya yetip yetmediğini de değerlendirmelisiniz. Bunların hepsi internetten 5 dakikada alınabiliyor. Dürüst kiracının itiraz edeceği bir durum görmüyorum.

Ne iş yaptığı belli olmayan kişilerden, serbest meslek erbabıyım, ticaret yapıyorum diyenden uzak durmalısınız.

Bu yöntemler denendi bende şimdiye kadar çalıştı.

Elimizdeki kira kontratı kiracının size borcu olduğunu kanıtlıyor. Eğer yukarıdaki saydığım düzenli gelir elde eden ve işyeri yeri-yurdu belli olan kişilere evinizi kiralarsanız kaçmayı göze alamazlar. Kaçtılar diyelim paranızı faizi ile birlikte alırsınız.
    Son düzenleme : genotropin; 25-02-2021 saat: 22:13.

Aslında çok yazmak istemedim,ama bir konu daha var ki çok önemli.Kiracıyı seçtiniz çok makul güvenilir biri diyelim,öyle bir krize gidiyoruz ki sizin verdiğiniz anda sağlam olarak gördüğünüz bir kiracının durumu bile bir iki yıl içinde alt üst olabilir,o durumda ne yapacaksınız.Bu gelen büyük buhran benzeri bir şey.

Ama tabi memura verdin ve kefil de memur falan elbet sağlam bir durum olur.Neden iki memur diyorum kiracının maaşı üstüne birden fazla haciz gelebilir,olasılığı düşürmek lazım ,artık hem kendi hem de kefili batmış adamla da uğraşmayın artık,helal edin alacağınızı gitsin arkadaşlar.

4. Aslında dönemine göre değişir evin karlı yatırım olacağı. Mesela şu an ev alacak kadar nakitim olsa tamamını altına basarım.

5. Hocam şurda haklısın, konut beton, kira çarpanı 140 olacak, köprüden önceki son çıkış, kirada oturmanın sürekli avantajlarından bahseden ve bunlar sanki doğruymuş gibi anlatan kişi çok burda.
    Bende senin gibi benzer şeylerden bahsediyorum.
    Ancak djozla ilgili yanılıyorsun.
    Kaldıki bu şekilde yargılamaktan ziyade sende fikrini belirterek, insanlara ışık tutabilirsin.
    Bu tavır çok doğru değil.

Alıntı Originally Posted by genotropin Yazıyı Oku
    Sayın tasarrufçu benim bu yazdıklarım gayrimenkul yatırımının tek düze olduğunu söylemiyor. Tüm yazdıklarımda da konuyu tek bir torbada değil spesifik konut yatırımları açısından değerlendirdim. 2018 yılında yapılan analiz sonucunda eğer gayrimenkul yatırımı o dönem için kötü bir seçenek olarak değerlendirildiyse, bu dönem için hangi değişkenlerle iyi bir yatırıma döndüğünün açıklanmasını istedim. Hiç birşeyin sürekli kazandırmayacağını bildiğimi anlatmama gerek yok galiba. Beklediğim cevap ise hem o dönem hem de bu dönem ki analiz edemediğim değişkenlerin ortaya koyularak bana göre mantıksız gelen bu durumun açıklanması.

Çünkü bu başlıkta konutla ilgili yatırım hevesinde olan kişilere topluca 100 kira çarpanı, beton, nakit kraldır, müteaahitlerin masasına yarı parayı nakit koyunca evleri veriyorlarmış, vb şeyler söylenmesini yıkmak istiyorum. Kısmen de başarılı olduğunu düşünüyorum.

Djoz veya diğerleri yatırımlarına göre kamuoyunu yönlendirmiyordur umarım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiği

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam şurda haklısın, konut beton, kira çarpanı 140 olacak, köprüden önceki son çıkış, kirada oturmanın sürekli avantajlarından bahseden ve bunlar sanki doğruymuş gibi anlatan kişi çok burda.
    Bende senin gibi benzer şeylerden bahsediyorum.
    Ancak djozla ilgili yanılıyorsun.
    Kaldıki bu şekilde yargılamaktan ziyade sende fikrini belirterek, insanlara ışık tutabilirsin.
    Bu tavır çok doğru değil.
    istanbulda 140 carpana konut nerede acep ? 250 den asagi yoktur ..

7. Yakın zamanda olacakmış.
    Bunu iddia edenler var.
    Ben deprem hariç hiç imkan vermiyorum.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    istanbulda 140 carpana konut nerede acep ? 250 den asagi yoktur ..

8. Hee paşa gönlüm.
    Yazılı rapor mu vereceğim sana?

Bahsettiğin semt senin şu emlak endeksine göre Türkiye genelinde en çok prim yapmış yerlerden biri olduğu halde altın karşısında zarar ettin mi? Ettin.
    FED ortalığa dolar saçmasaydı, dolar da bu günkü kadar düşük olmayacaktı, dolar üzerinden de zarar edecektin.
    Senin gazına gelip başka semtlerden ev alan kişiler, yine senin şu emlak endeksine bakıldığında senden çok daha fazla zarar edeceklerdi.
    Haklı çıkmışım, daha neyin analizi?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 31/1255 İlkİlk ... 21293031323341811315311031 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •