Sayfa 310/736 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim değerli hocam. Böylece öğrenmiş olduk nasıl alındığını [emoji846]

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Rica ederim..ben de öğrenmiş oldum..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    HGE ile ilgili negatif sözlerine katılmakla birlikte, ayrılış şekli, zamanı vs tamamının kendisine verilen talimatlarla, geçen haftadan kararlaştırıldığı çok net bence. Metindeki bireysel, "itibarım" vurguları bile özellikle eklenmiştir diye düşünüyorum.

Olayın öncelikle kişisel olduğu haftalarca iyice işlendi medyada.
    Sonra reisten bir açıklama ve konu bir süre soğumaya bırakıldı.
    Cuma akşam seans sonu istifa yazısı kamuya sunulur sunulmaz, Bakanlık ve Mehmet Şimşek hemen açıklamalarını yaptılar, 1 saat sonra da yeni atama yapıldı.
    FIşkırtmaya az kaldı ; sıra İngiliz de; seçimden sonra vizyonda ...

3.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Nebati çok "uç" bir örnekti.
    O kadar kötü olamaz ama faizi daha da artırmayı aklından bile geçiremeyecek biri olacaktır elleri değmişken.

Cevdet Akçay falan mümkün değil bence.

Venezuela da ve Arjantin de en çok getiren uzun vadede her zaman hisse senedi fonları olmuştur. Bu hatta ABD de aynıdır. Çok para basılınca bunun önemli bir kısmı Hisse senedi fonlarına giriş yapar. Değişmez kuraldır.

4.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    HGE ile ilgili negatif sözlerine katılmakla birlikte, ayrılış şekli, zamanı vs tamamının kendisine verilen talimatlarla, geçen haftadan kararlaştırıldığı çok net bence. Metindeki bireysel, "itibarım" vurguları bile özellikle eklenmiştir diye düşünüyorum.

Olayın öncelikle kişisel olduğu haftalarca iyice işlendi medyada.
    Sonra reisten bir açıklama ve konu bir süre soğumaya bırakıldı.
    Cuma akşam seans sonu istifa yazısı kamuya sunulur sunulmaz, Bakanlık ve Mehmet Şimşek hemen açıklamalarını yaptılar, 1 saat sonra da yeni atama yapıldı.
    doğru valla..dünya piyasalarında rte gene merkez başkanı başkanını görevden aldı durumu yaratmamak için danışıklı dövüş olabilir. o zaman gelecek ay faiz indirimine tekrar hazır olmakta fayda var diyebilirmiyiz? reyiz geçen seferki sayılmaz bi daha test etmek istiyorum 'faiz nedendir enflasyon sonuçtur' teorimi demiş olabilirmi?: ) onar onar düşürüp bu kez sıfırlamayı denesinler bir de. malum gapı doldurmak gerek. hatta eksi faiz, neden olmasın? kafir avrupa yapıyor bizim neyimiz eksik, artık onlar bizi kıskansın: )

5.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    DZM TL ile alınabiliyor mu acaba? Ne zaman almak istesem sürekli hata veriyor maalesef

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Selamlar Dolar bazlı FJZ duruyor mu? İki gün baya bir zarar yazmıştı. Şimdi biraz normale döndü gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Nitelikli yaptırımcı diyor 1 milyon tl heralde..yarın öğreniriz..
    Doğru söylüyorsunuz serbest fonları nitelikli yatırımcılar alabiliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by grafik Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Dolarla alınan Serbest fonları inceledim .Yıllık getirileri Ortalama yüzde 80-90 civarında...... Bu yüzde 80-90 TL olarak galiba .... Zaten Doların yıllık kur farkı yüzde 70 falan ,geriye ekstra getirisi TL bazında yüzde 20 kalıyor ki yüzde 10 stopaj da var daha ........ Bu yüzde 20 nin dolar bazlı getirisi yüzde kaça tekabül eder ? Eourobond ve DİBS ile karşılaştırınca hangisinin getirisi fazla olur ?
    2 Ocak 2024 - 2 Ocak 2023 Arası UsdTl kur Artışı (T.C.M.B Döviz Alış Kuruna Göre) = 57.4522%

A.B.D. 2023 Yıllık Tüfe Enflasyonu = 3.4%

2023 yılında TL yatırımınız minimum 1.574522 x 1.0340 = 62.8056% getiri elde etmeliki dolar bazında zarar etmemiş olasınız.

Serbest (Döviz) fonlarında stopaj 10% bu durumda 62.8056 / 0.9 = 69.7840% üzeri getiri elde eden fonlar dolar bazında pozitif getiri sağlamış oldular.

Eurobond içinse yıllık kupon faizi 3.4% den yukarı olan eurobondlar dolar bazında pozitif getiri sağlamış oldular.

Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    dolar ile alınabiliyorsa , aracı kurumdan değil sadece bankadan mı alım yapabileceğiz ? aracı kurumda cari dolar döviz hesabı açılabilmesi lazım eğer oradan alacaksak...
    ben bankadan aldım ama aracı kurumda dolar hesabı ile alınabilir herhalde, cds lere duyarlı bir fonmuş, aslında alım için geç kalmışız, bundan sonra getirisi azalır hatta cds ler yükselirse zarar bile yazabilirmiş, ben de aldığımı geri vermeden çıksam mı diye düşünüyorum.

Sayfa 310/736 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •