doğru valla..dünya piyasalarında rte gene merkez başkanı başkanını görevden aldı durumu yaratmamak için danışıklı dövüş olabilir. o zaman gelecek ay faiz indirimine tekrar hazır olmakta fayda var diyebilirmiyiz? reyiz geçen seferki sayılmaz bi daha test etmek istiyorum 'faiz nedendir enflasyon sonuçtur' teorimi demiş olabilirmi?: ) onar onar düşürüp bu kez sıfırlamayı denesinler bir de. malum gapı doldurmak gerek. hatta eksi faiz, neden olmasın? kafir avrupa yapıyor bizim neyimiz eksik, artık onlar bizi kıskansın: )
2 Ocak 2024 - 2 Ocak 2023 Arası UsdTl kur Artışı (T.C.M.B Döviz Alış Kuruna Göre) = 57.4522%
A.B.D. 2023 Yıllık Tüfe Enflasyonu = 3.4%
2023 yılında TL yatırımınız minimum 1.574522 x 1.0340 = 62.8056% getiri elde etmeliki dolar bazında zarar etmemiş olasınız.
Serbest (Döviz) fonlarında stopaj 10% bu durumda 62.8056 / 0.9 = 69.7840% üzeri getiri elde eden fonlar dolar bazında pozitif getiri sağlamış oldular.
Eurobond içinse yıllık kupon faizi 3.4% den yukarı olan eurobondlar dolar bazında pozitif getiri sağlamış oldular.
![]()
Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
ben bankadan aldım ama aracı kurumda dolar hesabı ile alınabilir herhalde, cds lere duyarlı bir fonmuş, aslında alım için geç kalmışız, bundan sonra getirisi azalır hatta cds ler yükselirse zarar bile yazabilirmiş, ben de aldığımı geri vermeden çıksam mı diye düşünüyorum.
Yer İmleri