Sayfa 311/1032 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Son bir kaç yazımda yeni sistemde etkili bir meclis çoğunluğuna sahip olamayan bir başkanın kim olduğunun hiç bir önemi olmadığını ısrarla vurgulamaktayım...Görüyorum ki arkadaşlar işin bu kısmını halâ atlıyor, görmezden geliyor ve adeta hayal dünyasında geziniyorlar...Muazzam yetkileri var gibi konuşulduğuna bakmayın, en küçük bir şeyi bile meclisten geçirmeden yapamayacak ve yaptığı en ufak bir yanlışta (tırışkadan bir ihaleye fesat karıştırmak suçlaması gibi) salt çoğunlukla yargılama yolu açılabilecek siyasi bir figür var karşımızda an itibariyle...
    Ben bunlara katılmıyorum. Öncelikle yargılama için beşte üç çoğunluk yani 400 milletvekili lazım, bu sayı yüksek, iki blok da bu sayıya ulaşamaz, dolayısıyla yargılanmaz, salt çoğunluk (301 mv) olsa iş değişirdi.
    İkinci olarak meclis çoğunluğu olmadan da başkanın borusu öter, kararnamelerle işi götürür. Meclisin aksi yönde kanun çıkarması lazım ki uzun bir süreç, onu da veto eder vb. o arada bildiğini okur. Kanun çıksa bile yürütme başkanda, yavaşlatır işi, etrafından dolanır veya doğrudan uygulamaz kanunu takmıyorum saygı da duymuyorum der nasıl olsa dokunulmaz. Ülkede kağıt üzerinde olan ama uygulanmayan kaç tane kanun var biliyor musunuz?

düzeltme: beşte üç çoğunluk 400 değil 360 ediyor, akp+mhp ya da karşı blokun bu sayıyı geçebilmesi kritik, geçerse başkanı yargıya gönderebilir, seçim kararı alabilir. 300-360 arası işe yaramaz.

2. MADDE 9- 2709 sayılı Kanunun 105 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 105- Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir...

.
    Madde gayet net...Halkın yarısından 1 fazlası ile hükümet olmuş birinin Meclisin yarısından 1 fazlası ile halk nezdinde itibar suikastına uğraması siyasi bir olaydır ve ciddi sonuçlar üretir...Yeterince ekonomik risklere sahipken yeni dönemle birlikte bu tür siyasi risklere de hazır olmak gerektiğini hatırlatmak için yazdım onları...İşin hukuki tarafı ayrı bir konu...Son 16 yıldır biz bunları AKP'nin meclisteki mutlak üstünlüğü nedeniyle yaşamadık, piyasadaki yeni jenerasyon "siyasi risk" konusunda hiç bir deneyime sahip değil...Deneyimlemiş olacaklar, belki bu da bir kazanım, bilemem...

KHK ile ülkeyi yönetme iddiası ise gayet ironik olmuş...Bugün bunu yapana diktatör de, tek adam de; yarın kendin yap...O yolu her 2 taraf da kapadı son dönemdeki çıkışlarıyla...Yapsalar bile apayrı bir siyasi risk...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

3.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Türkiye iki partiye düşünceye kadar meclise gelen her parti yönetime katılacak.
    seçilen başkan ittifak partilerden ekibine adam alacak.
    yoksa meclis ayrı başkan ayrı olmaz.
    türkiye de buna tek engel terör destekli partinin mevcut olması
    ülkemizde terör destekli partilere destek verilmezse orta yol bulunur.
    İttifak konusundaki düzenleme bana göre yanlış yapıldı...O dönemde burada çok tartıştık bunları...Oy pusulasında beraber ol, ama seçim bittiğinin akşamında herkes evine köylü köyüne...Seçimlerin yenilenmesine kadar bu birlikteliğin bir şekilde aynı kanunda düzenlenmesi gerekliydi...Tıpkı evlilik müessesesi gibi...Şimdiki durum tam anlamıyla boş ol boş ol durumu...Hiç bir hukuki bağlayıcılığı yok...Ve bu siyasi açıdan büyük bir açmaz...

Ha, temsilin tabana yayılması işlevi açısından yerinde bir düzenleme oldu ama aynı oranda çok başlılığı artırdı...Avrupa'nın hali ortada, aylardır hükümetsiz götüren ülkeler var...Yerleşik bir demokrasi kültürümüz olmadığı için bizdeki siyasi olgunsuzlukla bütün bunları nasıl aşacağız, yaşamadan bilemeyiz...Neticede yepyeni bir sistem ve daha başlamadan ortadan kaldırmayı siyasi vaadlerine almış partiler var...

Bütün bunlar bizim gibi piyasa erbabı açısından risktir abicim...Olayın özü budur...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

riskin yüksek olduğu kesin.
    aslında herkes ne yaşanacağını biliyor.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

KHK yetkisi;

Mevcut parlamenter sistemde hükümetlere KHK yetkisi meclisce verilir.

2002'yılına kadar bütun hükümetler meclisten GÜVENOYU aldıklarında hemen bir de KHK yetkisi alırlardı . Hemen her hususta da KHK çıkarırlardı. Bazen haftada birkaç tane KHK çıkardı.
    Mevcut hukümet 2002 yılinda iktidara gelince bu uygulamayı "istisna" haline getirip meclisten KANUN cıkarmayı ve meclisi yasama yetk8si kullanimında daha etkin hale getirneyi tercih etti.
    Tabii bunu gençler bilmez.
    Orta yaş ve üstü de unutmuş gözüküyor.
    Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.

6.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Süprizlere hazır olun.. bu iş bitti arkadaşlar. İlk turda bile hayal değil M. İnce nin CB olması... eğer sadece ahaber izlemiyorsanız A.A. takip etmiyorsanız (şaka gibi, en az 2 milyon olan izmir mitingine 15 bin kişi var dedi a.a.) yani görme engelli değilseniz sessiz çığlığı duyar dip dalgasını görürsünüz. Az önce Ankara tandoğanda miting vardı insanlar 1 km mesafeden katıldılar mitinge, izmiri geçti. Yarın Maltepe mitinginde görevliyim. Meydan 2 milyon kişi alır diyorlar 5 milyon kişi bekleniyor. Gece 04 de orada olacagız dediler ben kazan kaldırınca 6 00 a tamam dediler. Hazırlığın boyutunu anlayın diye yazıyorum... heralde bu kadar insan stand up izlemeye gitmiyor.

Not: haftaya 11 liradan % 30 kısmını satacağım halkb hisselerinin ağustosta 15 liradan % 30 ofac sonrası geri kalanını yollayacağım Allah nasip ederse. Kalın sağlıcakla.
    Çok iddialı ve kendinden emin bir konuşma olmuş sn drexty. Bence duygularınızı çok ön plana çıkarmışsınız. Dikkatli olmanızda fayda var.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben şahsen Cumhur ittifakının azınlık olacağını ve İnce'nin 1. turda değil de 2. turda kazanacağını düşünüyorum. Şahsi beklentim Cumhur ittifakı MV sayısının 250'yi geçmeyeceği yönündedir, ki bu durumda şu anki muhalefetin toplam MV sayısı en az 350 olacak.
    Bu konuda da bence yanlış bir tahmin yapıyorsunuz sayın TH. Sayın Erdoğan bence başkan olacak. HDP barajı geçemeyecek ve Cumhur ittifakı tek başına bu işi bitirecek.

8. AKP'nin böyle bir yetkiye (KHK açısından) zaten ihtiyacı yoktu...Çünkü her dönem meclis çoğunluğu kendilerindeydi...Ülkenin koalisyonlarla yönetildiği dönemlerle karıştırmamak gerekir...KİK'nu 186 kez değiştirme kudretine sahip bir partiden bahsediyoruz sonuçta...Zırt pırt kanun değiştiriyor yani, boru mu yaw...Napsın KHK'yı...

Detaylara girmeyeceğim ama Hükümet etmek, yasama ve hatta yargı erkinin de gücünü kullanmayı gerektirir...İşbu sistem mutlak güç üzerine kurulu bir yapı ihtiva ediyor ve koalisyon kültürüne kesinlikle uygun değil...Nokta...

Ulen ne yordunuz sabah sabah yaw...

Sayfa 311/1032 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •