Originally Posted by
kastirsef
Dolar yatırımını azaltıp Yerel + Uzakdoğu Hisse Fon oranını arttırma tarafındayım.
Ucuz olan ve güvenli olan piyasa bence Türkiye Hindistan Kore vb hisse piyasaları. %70
+ bir miktar Altın sigorta olacak fiziki de. %20
+ bir miktar Gümüş fonu. %10
Yeni dağılımı buna göre yapacağım 2024 te.
Sevdiğim yerli ağırlıklı olan Fon Sepeti fonları ile alıma başladım.
Dolar ile ilgili şunu söyliyeyim..Dolara yatırımdaki amacım olması gereken değerinin %80 altında olması..Bunu nasıl buldum..2020 yılı pandemi başında maaşım 770$ dolardı..Şimdi 1400$..devlet dolar bazında neden %80 fazla veriyor..aslında fazla vermiyor maaşımızın alım gücü 770$ dan daha kötü şuan enflasyon sebebiyle..tekrar 770$ maaş almam için doların 54 Tl olması lazım..
İkinci konuya gelince para büyüyünce hisse yoğun fonlardan daha garantili az riskli enstrümanlara kayış oluyor..50-100 bin tl olsa alırım nnf hvz ekrana bile bakmam her ay da para eklerim..ama size 5 milyon verdiğimde % 70 hisse fon yapamazsın..
5 milyonu 1 sene vade de para piyasası,dolar ve değişken fonlarla %40 ortalama getiri 7 milyon yaparım bu garanti..ama siz 5 milyonu 9 da yapabilirsiniz seneye 6 da da kalabilir global kriz çıkar Trump seçilir seni mahvederim der
3 milyona da düşer..
Portföyü oluştururken büyüklüğü vade ve hedefler önemli..amaç en rasyoneli bulmak..O yüzden her fikir önemli..syg..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Yer İmleri