Sayfa 314/319 İlkİlk ... 214264304312313314315316 ... SonSon
Arama sonucu : 2545 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bugün Marinaya beni ziyarete avukat arkadaşım geldi. Uzmanlık alanı sermaye piyasaları. Commerzbank tan açıldı mevzu. MTO (borsada işlem gören bir şirketi zorunlu satınalma) eşiği DAX ta ve AB de %30. Bu orana ulaşan bir yatırımcı veya fonun tüm şirket için satınalma teklifi sunma zorunda. Malum UniCredit Commerzbankı ele geçirmeye çalışıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Avukat arkadaşla lak lak ederken aklım 6362 sayılı SPK kanununa gitti, bu kanunu neredeyse madde madde bilirim. MTO yu kapsam altına alan Madde 26 nolu Maddedir. Ya dedim tüm dünyada MTO eşiği %25-30 iken BİST te neden %50? Dünyada sadece İslam ülkelerinin borsaları %50 uyguluyor, Türkiye Mısır Suudiler gibi. Geri kalan ülkelerde eşik %25-30. 6362 sayılı Kanunun 26. Maddesi bence revize edilip MTO oranının tüm dünya ile orantılı olan %30 a indirilmesi gerekiyor. Böyle olursa borsaya hareketlilik gelir, suni fiyatlamalar ve defter değerine göre derin iskontoların önüne geçilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Peki böyle bir reform gündeme gelir mi? Zor dostum zor. Burası Türkiye. Statükonun hüküm sürdüğü bir ülke burası. Her daim mevcut durumu korumaya ve idame ettirmeye dayanıyor TR felsefesi.

4. SPK dan Allah razı olsun, bize 6362 sayılı SPK kanununu ezberletti. SPK Lisanslı olmanın avantajlarından biri de bu. Sermaye piyasası mevzuatlarını bilmek zorundayız. Bu yetmiyor, her 3 yılda bir lisans yenileme sınavlarından da geçiyoruz. Bir düzine dersten her 3 yılda 1 sınav. İşimiz kolay değil. 😊

5. İlahi Th beni cidden çok güldürdün bu bir kaç yazıyla. Bazı şirketlerin işlem gördüğü fiyatlara ağzın sulanıyor değil mi? Hatta nasıl olabiliyor falan diyorsun içinden....
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    İlahi Th beni cidden çok güldürdün bu bir kaç yazıyla. Bazı şirketlerin işlem gördüğü fiyatlara ağzın sulanıyor değil mi? Hatta nasıl olabiliyor falan diyorsun içinden....
    Gülmeyi de güldürmeyi de severim, evet ağzım sulanıyor blue chip şirketlerin %50 iskontoyla işlem gördüğünü görünce. Benim hayalim İşbankası biliyorsun. Bu şirketi bir şekilde ele geçirebilirsem ne yapacağımı biliyorum. Tabii bu mümkün görünmüyor o ayrı. Bünyesindeki 136 şirketten sadece bankayı elde tutup geri kalanını satacağım. 😊

7. Zdx sen de benim gibi SPK dan Lisanslısın galiba. Nedir bu ya 3 yılda 1 lisans yenileme sınavları ya? Valla bu mevsimde ve bu yaşta ders çalışmak hiç işime gelmiyor. Benim yurtdışından da sermaye piyasaları lisansım var ama yenileme sınavı filan yok. Sadece yıllık üyelik ücreti ödüyorum o kadar.

8. Kurumsal çalışmıyorum. Zaten bende en son Teorik & Pratik Broker kursu sertifikası var. O hak her türlü geçerli. Bende bir de ileri düzey eğitim belgesi var. Çok lazım olursa girer yenilerim. Allah kolaylık versin.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 314/319 İlkİlk ... 214264304312313314315316 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •