Sayfa 315/637 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Benzer bir şeyi beyaz yakalı arkadaşım yapıyor. Bildiği hayvancılıkla uğraşan biriyle anlaşmış. Kendisi büyükbaş hayvan satın alıp bu kişiye teslim ediyor. Onun dışında hiç bir şeye karışmıyor (süt parası almıyor, yem parası vermiyor vb.). Hayvan dişiyse yavrusu yine arkadaşıma ait oluyor. Sonrasında hayvan kesildiğinde elde edilen paradan hayvan bedeli çıkarılarak kar belirleniyor ve 50-50 paylaşılıyor.
    Pek çok farklı yol olabilir...benim tarlam var, başkasının hayvanı olabilir....bu işlerde işçilik fazla olduğu için, köylü-emekçi bir şey kazansın diye çok bir getiri almamak lazım...zaten 3-5 kişi kaldı bu işleri yapan, onlar da faydalansın bu işten...2,5 dönüm zeytinliğimden 1 ton ürün alınıyor, 200 kg sunu yağ ve değişik sofralık ürün şeklinde ben alsam yeter...Sonuçta tarla orada duruyor, her yıl %20-30 değer kazanıyor....kendi tarlamızdan yediğimiz zeytin-yağ vs de temettü olarak yanımıza kar kalıyor.

2. 40 yasındayım suana kadar tavandan odendı dıyebılırım yaklasık 5000 gun prımım var fakat 7000 olması gerekıyor fakat ben bundan sonra tavandan odenmeyecegı ıcın burada bırakıp yas ve 4500 gun den emeklı olacagım, eger tavandan odenmeyecekse hıc odeme daha ıyı seklınde bılgı aldım. yanlıssa ustadlar duzeltsın lutfen...

3. sn. cautionary tarlanız nerede bende benzer ugras ıcıne gırmek ıstıyorum tekırdag/sarkoy cıvarında tarla bakıyorum bu amacla..

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Pek çok farklı yol olabilir...benim tarlam var, başkasının hayvanı olabilir....bu işlerde işçilik fazla olduğu için, köylü-emekçi bir şey kazansın diye çok bir getiri almamak lazım...zaten 3-5 kişi kaldı bu işleri yapan, onlar da faydalansın bu işten...2,5 dönüm zeytinliğimden 1 ton ürün alınıyor, 200 kg sunu yağ ve değişik sofralık ürün şeklinde ben alsam yeter...Sonuçta tarla orada duruyor, her yıl %20-30 değer kazanıyor....kendi tarlamızdan yediğimiz zeytin-yağ vs de temettü olarak yanımıza kar kalıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben de son 10 senemi ve hanimin primlerini istege bagli olarak ama asgariden odedim ve 25 yil gun ile 52 yasinda BagKur'dan emekli oldum.
    6 yildir emekli maasi aliyorum.
    Aldigim en son maas ocak zammi ile 1668 TL.
    Istesem tavandan oderdim ama devletin yuksek odeyenlerle dusuk odeyenleri zaman icinde dusuk odeyenlere biraz daha fazla zam yaparak aradaki farki kapatacagini dusundum.
    Prim icin kullanacagim sermayem ile hisse senedi biriktirirsem daha iyi olacagina karar verdim.
    Devletiminizin super emeklilere attigi kazigi merhum kayinpeder orneginde birebir yasadim.
    En son GSS priminde de ayni zihniyet ile prim borcunu odeyenlere saglam bir kazik atildi.
    Bu nedenle devlet ile olan isimin asgari seviyede olmasina calisiyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    valla aynı benim kafa...hikaye de benimkine benziyor

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Güzel de bir blogu var, okumaya başladım.
    https://www.financialsamurai.com/thi...ny-investment/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    valla aynı benim kafa...hikaye de benimkine benziyor
    Seni hatirlatti bana bu yazi zaten.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by beyazyakalı Yazıyı Oku
    sn. cautionary tarlanız nerede bende benzer ugras ıcıne gırmek ıstıyorum tekırdag/sarkoy cıvarında tarla bakıyorum bu amacla..
    topikte çok yazdım..bazı arkadaşlar görmemişin tarlası olmuş der diye korkuyorum sakarya-akyazı da köy içi 1 dönüm kadar fınfık bahçem var, ev yapmaya müsait...Rize de babadan kalma köy içinde 3-4 dönüm kadar çay bahçesi var...yukarıda bahsi geçen zeytinlik bursa orhangazi de....yeni yapılan otobanın orhangazi çıkışına 2-3 km mesafede.

yani tarla yatırımlarını da çeşitlendirdik...zeytin, fındık, çay mahsülü alıyorum...ayrıca meyve ağaçlarımız da var bu bahçelerde, ekersen her türlü sebze vs de çok güzel olur.

tarla yatırımlarımı ulaşımı rahat ve ileride değerleme potansiyeli olan noktalara yaptım...orhangazi deki arazi köprü sonrası zaten çok değerlendi...akyazı daki yer de, gebze-akyazı kuzey marmara otoyolu bittikten sonra değerlenir...ist anadolu yakasında oturuyorum, her iki tarlaya da 1 saat civarı bir sürede gidebilirim...ileride ev yaparsam haftasonları dinlenmek için gidebilirim.

bu arada aldığımız mahsul de yanımıza kar kalacak.

(3-5 sene sonra çocuklar kendi başlarına evde kalabilmeye başladıklarında, ben de 45 filan olurum...bahar aylarında gidip 1 hafta kalıp gelirim şeklinde plan yaptım....yazları zaten baba ocağına 1-2 ay gidiyorum...eskiler tebdili mekanda ferahlık vardır demişler...3 ayrı şehirde ve farklı özellikleri olan yerde ikamet edebileyim istiyorum.

ha üç evi idare etmek tabii ki masraflı olacak(biri sıfırdan yapılacak, bir diğeri ciddi bir tadilat geçirecek)...ama parayı da böyle günler ve masraflar için biriktirdik zaten...beni ve ailemi mutlu edecekse, ödediğime değecekse, sorun yok

sorunuza cevap: tekirdağ-şarköy civarları da bahsettiğim kriterlere uygun...özellikle otoyol projeleri sonrası daha da gözde olacaktır istanbul çevresi

Sayfa 315/637 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •