Sayfa 316/359 İlkİlk ... 216266306314315316317318326 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. THYAO'ya bugün bir kırılım şansı vermeliydim.. Hem düşen çizgisinin , hem de onun dibinde QM-TOBO ve Bayrak formasyonlarının kırılımı ihtimali söz konusu.

Ancak yöntem geçişlerini sert yapma yanlısı değilim. Öncelikle mevcut uygulanan sistemin yavaşladığına ya da istenilen seviyede verimlilik getirmediğine ikna olmam şart.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Endeks yeni bir zirve yaptı. Donchian'ın dün akşam bahsettiğim Hafta Sonu Kuralı şimdilik işliyor.
    Clausewitz

3. Renko ve/veya Heikin Ashi ile yapılan swing trading'lerde ya da gün içi trading'lerde başarılı olmak isteyen kişinin kesinlikle kademelerdeki alım satım emirlerini sürekli takip etmekten kaçınması gerekiyor. Elbette ki alım ya da satım yapacağınız anda tahtanın durumuna göre bir karar vermeniz gerekli. Ancak gözünüzün sürekli orada olması sizi uygulamak istediğiniz yöntemden uzaklaştırıp erken ya da geç karar almanıza neden olabiliyor. Çünkü oradaki yığılmaları gören bir insanın (ister alım ister, satım tarafında olsun, fark etmiyor) psikolojik olarak etkilenmemesi neredeyse imkansız. Gün içi trading yapan insanların bir çoğunun başarısızlığının temel nedenlerinden birisi de bu aslında. Diğeri ve en önemlisi ise risk yönetimini becerememesi.
    Clausewitz

dayucum....gümüş ons yorumlarsanız sevinirim.....

5. Renko uygulamış olsaydım şu anda hala pozisyonda idim. Renko'nun çok kısa zaman dilimlerinde, özellikle testere anlarında size hasar vermesi mümkün. Bir çok yöntemde zaten bu hasarı alırsınız. Ama sürenizi uzattığınızda size inanılmaz bir üstünlük sağlayacağı kesin. Ama kullanılan tuğla yüksekliğini iyi belirlemeniz şart. Çok düşük belirlerseniz çok fazla işlem yapmak ve sürekli takip etmek zorunda kalır ve zaman zaman da negatif maliyetli işlerin arttığına şahit olabilirsiniz. Çok büyük belirlerseniz az iş yaparsınız, volatiliteden ve gürültüden oldukça az etkilenirsiniz, ancak mesela 1 yıllık vadede kâr marjlarınız düşemeye başlar. Ne kadar volatiliteyi kaldırabileceğinize, ne kadar sıklıkla işlem yapabileceğinize göre, yani kişisel zaman ve psikolojik baskı kaldırabilme durumunuza göre optimizasyon yapmanız gerekli.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    dayucum....gümüş ons yorumlarsanız sevinirim.....
    Hocam forex'te işlem yapmadığım için çok fazla takip etmiyorum. Ama işlem yapıyor olsam kullanacağım yöntem şu olurdu:

* Bulunduğum süre içinde en yüksek değeri gören mumun en düşük değerini stop loss noktası alırım. Ve bunun altında kapanış yapıldığında stop olurum.

Tekrar girmek için de gördüğü en düşük değerli mumun en üst noktasını geçip kapanış yapma şartı ararım.

Ben bu durumda normalde stop şartları sağladığı için stop olmuştum ve henüz pozisyona da girmemiştim.

* Eğer bunu uygulamadı iseniz ve şu anda pozisyonda iseniz, bu durumda da en yakın bölgedeki en düşük dibi olan mumun dibini stop olarak belirlerim. (30,38950 olarak görünüyor hali hazırda) Sonrasında fiyat takibine devam ederim. Fiyat oranın altında kapanış yaparsa stop olurum. Yukarı doğru gidiyorsa fiyat, bu durumda da en yakınımdaki daha önceki en yüksek tepeli mumun tepesini kırıp kıramayacağına bakarım. Eğer kırarsa, kıran mumun kapanışı sonrası kıran mumun en dip noktasına taşırım stop loss'umu.. Her defasında bir yüksek tepe daha yapan mumun en dibine stop loss'umu yükselterek iz süren stop loss mantığı uygularım.

Dikkat ediyorsanız hep yakın takipli ve hedefli gidiyorum ve defansif risk yönetimi uyguluyorum.

Bunlarla uğraşmak ve sürekli stop loss yeri değiştirmek gibi sıkıcı yöntemlerden kaçınmak istiyorsanız, bu sefer de size heikin ashi ile fiyat takip etmenizi ve ona göre alım satım sistemi kurmanızı öneririm. Çok daha kullanışlı, basit ve net kararlar almanızı sağlayacaktır. Sadece kullanacağınız periyodu kendinize göre ayarlamanız şartı ile.

Benden yön duymayı istiyorsanız, bunu beklemeyin. Size sadece hangi durumda ne yapacağımı söyleyebilirim eğer pozisyonda isem.

Herhangi bir tavsiye içermez.
    Clausewitz

7. Evet para yine bankalarda.. Greed devam ediyor.. Endeksi yükselten bankacılık endeksi olmaya devam ediyor. XBANK zirvesini kırdırdılar. Yükselen üçgen görüntüsü yukarı yönlü kırılmış görünüyor şimdilik. (Bir kaç gün üstünde kapanış yapmadan bu kırılımın fake olup olmadığına karar veremeyiz.) Pozisyonu olanlar trendden bozulana kadar istifade edebilir yakın stop loss mantığı ile. FOMO'ya kapılıp girenler de olacaktır bu süreç içerisinde ve muhtemelen onlar stop loss uygulamayacaksa kâr realizasyonları sonrasında ellerinde mallarla kalacaklar. Bu realizasyonların ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Bilmeye çalışmak gibi de bir sorunumuz yok. Ben bankacılıkta pozisyon açmadığım için bu çıkıştan istifade edemiyorum. Bundan rahatsızlık da duymuyorum, endeks çıkarken benim kağıdım niye çıkmıyor şeklinde şikayette de bulunmuyorum. Paranın şimdilik akmaya devam ettiği yeri görüyorum çünkü. Ne zamana kadar devam edeceğini parasını akıtanlardan başka da kimsenin bilemeyeceğini de biliyorum.

Ben kendime has yöntemlerle işimi çözmeye çalışıyorum. Şikayet etmek yerine kendime yeni hikayeler inşa etmeye çalışıyorum.

Kimseye yatırım tavisyesi içermez.
    Son düzenleme : deva-i dert; 16-07-2024 saat: 11:57.
    Clausewitz

8. THYAO'da fiyatta sarı düşen çizgisini kırma çalışmaları devam etse de hep altında kapanışlar gerçekleşmişti. Bugün de bu çizgiyi kırma çalışması devam ediyor. Şu anda yine oradan red yemiş görünse de, erken yorum yapmamak lazım, henüz gün kapanmadı.

Bu arada bu çizginin altında oluşan flama formasyonunun üçgeninde de fiyatın artık iyice dar bir bölgeye sıkıştığını gözlemliyoruz. Tabi orada daha büyük resimde bir QM-TOBO formasyonu da var, ama şu anki odağımız flamanın üçgeni ve düşen çizgisi. Bunun yukarı yönlü kırılacağı şeklinde herhangi bir önyargımız filan da yok, bir çok analistin beklentisinin genelde bu yönlü olacağını tahmin etsek de.

Sadece oluşan görüntünün kişisel yorumudur ve yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

Sayfa 316/359 İlkİlk ... 216266306314315316317318326 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •