Sayfa 318/1027 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Sayın Ali tezel 2008 den sonra çıkarılan kanun neticesinde aylık bağlama oranlarının düştüğünü ve bağkur emekli maaşının bugün için 600 lira civarı olduğunu vurguluyor öte yandan seçim söylemlerine bakıyorum paralar havada uçuyor en düşük bağkur primi olmuş 649 lira !! asgari ücrete zam yapıldığında buda otomatik olarak artıyor bunu bildikleri halde nasıl şu kadar olsun bu kadar olsun derler !! Borçlar affediliyor maaşlar 5000 e çıkıyor ikramiyeler havada uçuyor nasıl iş anlamadım
    bizim gibi yaslilar cok sansli cunku bizler 2008 sonrasi calismadik ve 2008 de primler degisti. 2008 sonrasinda is hayatina atilanlar veya is hayatina devam edenlerin emekli maaslari olaganustu dusuk olacak. 1000 lira bile degil simdiki parayla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    ))))))))))))))))))))))))))))))))Asıl emenike esprisi kaybolmuş ona da çok gülmüştüm.Laga luga olmayacak olsa o espriyi yazardım ama bulamadım
    Ben hemen hiç bir hisse başlığında, diğer yatırım araçlarıyla ilgili başlıklarda yazmıyorum.

Başlık biz dolarcıların aynı zamanda bir çeşit sohbet yeri.

Epeydir buradayız.

Lagaluga gelebilecek şeyler paylaşıyorsak da başka bir sohbet yerimiz yok.

Ama yatırım tercihi farklı araçlar olan birinin o yatırım araçlarındaki başlıklarda eğleşmesi bana daha makul gelmekte.

Yok burası kalabalık, popüler. O nedenle yazıyorum diyorsanız keyif sizin.

Bana laf çakmanıza gerek yok.

Eurobondlar neyle alınıyor sn BORA YAŞAR.Laga luga etme ne demek yakıştı mı o laf.Burada yazan herkesin elinde dolar olma şartı mı var.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by cihan17 Yazıyı Oku
    bence de etmeyin zira siz daha kendi okuduğunuzu anlayamıyorsunuz bana nasıl yardımcı olacaksınız.
    ben ekonomi iyiye gidiyor demiyorum.sadece insanımızın iş beğenmez tembel bir hale geldiğini düşünüyorum.
    Ekonomi kötüye gidiyor daha da kötüsü gençlerin eğitimi de kötüye gidiyor.Vasıfsız milyonlarca genç üniversite bitiriyor ve hiç birşeyden anlamıyor.Üniversite mezunu olduğu için de iş beğenmiyor.Yetmezmiş gibi ara eleman dediğimiz teknisyen ve teknikerler de yetişmiyor.Meslek liseleri var ama maalesef oradan mezun olanlarında büyük çoğunluğu laçkalık yüzünden teknikerden çok serseri oluyor.
    Bu durum ekonomik krizden çok daha kötü bir durum.
    insanimiz tembel degil maaslar dusuk. Yurtdisinda yasayan cok turk taniyorum etrafimda haftada hic abartmadan 100 saat calisani var

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    bu rakamlarin hicbir onemi yok

borcu borcla ceviriyorlar dedik

yurtdisindan istedigin kadar borc bulabilirsin sen yeterki normalinden yuksek faiz odemeye razi ol
    İstediğin kadar yüksek faiz ver belli bir rasyodan sonradan borçların geri ödemesi imkansız hale gelir ve borç verecek kimse bulamazsın .Yakın örnekler Yunanistan ,Arjantin.Sadece yüksek faizle borcu sonsuza kadar çevirmek mümkün olsaydı,dünyada temerrüde düşen ülke olmazdı.Sadece bardağın ne zaman dolduğu ve ilk damlanın ne zaman dışarı taştığına bağlı olarak borçlar bir andan sonra çevrilmez hale gelir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Kim ne derse desin hem dolara hemde borsaya ekonomi araçlarının yani ilgili kurumların müdahalesi dışında spekülatif müdahalelerde bulunuluyor. Bu tür hamlelerin sadece günü veya haftayı kurtarmaktan ibaret olduğunu bilmiyorlar. Bu işn sonunun nereye varacağını ben söyleyeyim. Doları baskılayacam diye rezervleri kontrolsüz bir şekilde erimiş bir bir bankacılık sistemi ve yabancı yatırımcıya %600 üzerinde karla ayrılma imkanı sağlanan ve sonucunda %70-80 kadar millileştirilmiş ve yapılan her türlü çabaya rağmen yabancı yatırımcının bir türlü gelmediği MİLLİ BORSA. İşin vahim yanı şu Yaklaşık 450 milyar dolar dış borç ödemesi ve bunun 230 milyar doları 1 yılda ödenmesi gereken tutar var. Eğer yabancı yatırımcıyı ülkemize çekemezler ise daha 1. yıl ödemelerinde ya İMF kapısını çalacağız yada Temerrüde düşüp Venezuelladaki gibi %13.000 enflasyonla çökmüş bir ülke haline geleceğiz. Venezuella nın %17 ile Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip olduğunu da bir kenara not edelim.
    kardesim daha once de yazdik

borcu borcla cevirecekler obur 3. dunya ulkeleri gibi

Neyse bence saygısızca yazmış olsanız da, sizin durumunuzda birine olgunluğunuza yakışmasa da, ben de çok yazdığımın farkındayım.Özel bir durum olmadıkça az yazarım.Forumun dengesini neden bozayım.Dolar bu ara revaçtaydı herkes fikirlerini yazdı.Benimkiler neden göze battı anlamadım.

Döviz kurlarında yarın açıklanacak, olumsuz değerlendirilebilecek verilerimize yönelik pozisyon alınıyor gibi.

Sayfa 318/1027 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •