Sayfa 318/981 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Dolarin 4.8 tl olmasi bu ulkeye nasil bir katki saglayacak bir deyin hele bana.

Aynı fikirdeyim. Biraz ders aldıysa hükümet doların düşmesine izin vermezl MB alım yaparak rezerv mi arttırır naapar bilmem ama bu seviyelerde tutması lazım.

2. Su akar yolunu bulur. Mevcut finansal ve ekonomik durumun acziyetinin farkinda olmak lazim. Hem ayranim dokulmesin hem sutum kesilmesin politikasinin sonuna dogru geliyoruz. Para politikasi ile maliye politikasi taban tabana zit isliyor. Altin dahil, 13 milyar dolar kaba hesapla, MB net rezervleri 6-7 milyar dolar civarinda. Bankalarin bilanco disi islemler ile elde ettigi emanet dovizi sata sata kur baskilanmaya calisiliyor. Artik swap kisma yapamazsin. O adimi kendi elinle kapattin. Daha beter sonuclar dogurur.

Fed med hikaye bizim icin. Dolar yukselmiyor tam tersi TL nin degerini dusurucu adimlar gelecek. Yedek akce ile para arzi artisi, faiz indirimi vb.

Mevcut durum kotu ise olumsuz haber akisi beklenenden fazla, olumlu haber akisi beklenenden az ve kisa sureli,spekulatif, etki yapmasi beklenebilir.

3. Sayın arkadaşlar sektörlere göre şirketleri gösteren bir sayfa hazırladım:

http://www.borsanalist.com/sektorlere-gore-sirketler

İnceleyebilirseniz sevinirim.

Değişik sebeplerle bu sayfa işinize yarayabilir. Örneğin elektriğe yapılan zam sonrasında ilgili sektörde olan şirketleri merak edebiliriz. Sektördeki şirketler hangileridir? MB faiz düşürürse etkilenebilecek GYO ve Oto şirketleri nelerdir?

Saygılar.
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Seçilmiş bir kamu yöneticisinin makam odasında dini bir merasimi, Anayasamızdaki "laik devlet" anlayışı ile ve o yöneticinin partisinin Atatürk tarafından belirlenmiş temel umdelerinden "laiklik"le uzlaştırılıyorsa denilecek bir şey yok.

Benim konuyu değerlendirmeme son derece ters.

Bu konunun temeli.

İşin görüntüsüne gelince...

Peki bir Yahudi vatandaşımızın Belediye Başkanı seçilip makam odasında kendi inancına göre dini merasim yaptırsaydı ne olurdu dersiniz?

Bu ise işin sadece tepkisel boyutu...
    demin izah ettim size ; Atatürk'ün videolarını izleyin , resimlerine bakın .... tarihi tutanaklara bakın ... tarih kitaplarına bakın...

bir Yahudi* vatandaşımız ( din işin içine girince Musevi* demek daha doğru ) eğer kanunda bir yasaklama yok ise böyle bir merasim yaptırmasını yönetişim açısından nötr karşılarım... inançlı bir insan olduğunu bilmek de ayrıca hoşuma gider o da ayrı ...
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

5.  Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    Ya bırak şimdi doları, p.tesi sabahı hangi hisssleri emirlere gireceksin onu bi paslayıver
    Soru bana değil ama katkı yapayım. Kur açığı olan ve ucuz kalmış göze çarpan hisseler var. Mesela Karel, Menderes, Migros ve Kardemir gibi.

6. bu devirde evlat sahibi olmak çok büyük özveri emek sabır güven yüksek ahlak istiyor ya da salıcan nereye giderse çocuk .... ortası yok bu işin.....

bu cinsiyet eşitliği söylemini fikrini bir maske olarak kullanıp gerçekte bi değişik yaşam tarzı yeni bir medeniyet inşaası için kullanmakta olan çok güçlü bir yapı ile karşı karşıyasınız insanoğlu... bu demek değil ki her cinsiyet eşitliği savunucusu bu yapının içinde ... yani maskesiz olarak cinsiyet eşitliği fikri için mücadele edenleri iyi ayırmak lazım ... fakat o maske takanların amacını da iyi anlamalı... küresel ağ sadece internetle sarmaz seni , içinden de dolanır... vatikanın tutumu ne olacak bakalım ... o izi takip etmeli ....
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı

7.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Aynı fikirdeyim. Biraz ders aldıysa hükümet doların düşmesine izin vermezl MB alım yaparak rezerv mi arttırır naapar bilmem ama bu seviyelerde tutması lazım.
    MB nin saglikli rezerv artirmasi icin sartlar uygun degil. Ozellikle azalan ithalat sonucu bankalarin elinde kalan dovizi swaplayip rezervlerde gosteriyor. Bankalar normal sartlarda su durumda sendikasyon kredilerini yenilemez net dis borc odeyicisi olurdu. Ama hatirlayan vardir daha kur krizinden hemen sonra hukumet ozellikle finans kesiminden vadesi gelen yp kredilerini yenilemesini istedi.

Fed ne yaparsa yapsin bize 2010-13 arasi gibi yabanci sermaye girisi olacagini dusunmuyorum. Tabi tum emler icin gecerli bu.

Kur krizi uzerinden gecen bir yilda ulkenin buyume modelinde degisen bir sey yok. Zaten oyle bir yilda olmaz, hele bunlarla hic olmaz. İthalata dayali buyumeye devam.

Demem o ki ekonomi de vites arttirmak istedigin an doviz firlar. Mevcut durum hem gsyh/ dis borc hem de MB rezervleri acisindan kur krizi oncesinden cok daha kotu zaten.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Dolarin 4.8 tl olmasi bu ulkeye nasil bir katki saglayacak bir deyin hele bana.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    gelir akışı TL bazında olan herkesin faydasına olur hepsinin alım gücü yükselir global olarak (ithal mal, y.dışı turizm vs).. bu kesimin nerdeeyse tamamı türk vatndaşları (TL menkul kıymet taşıyan yabancı fonlar da kazanır, ama onlar total faydanın çok küçük bi kısmına tekabül ediyor)

yok efendim ihracatçı kesime zararı olur, TL zayıf olmalı' falan diye ortaya atılacak papağanlar olacaktır, sormak lazım son beş yılda kur 1.80- 6.xx hareketini yaptı, bu kur artışı ihracata ne katkı sağladı ? sağlayacak olsa görmemiz lazım değil miydi şimdiye kadar? boş laf.. (ihracatçı sektörler aşırı ithal girdiyle çalıştığından dolayı bi faydası olmadı, tersine yatırım/techizat tarafı zarar gördü)

TR ekonosinin temel prensibi şudur :
    kur yukarı gidiyorsa- millet tüketimi keser/ yatırımdan vaz geçer, dolar biriktirir
    kur aşağı gelmeye başlarsa- millet tüketime başlar/ yatırıma girişir

Sayfa 318/981 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •