LOGO Konsolide 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 23139233 Yıllık Değ%:-26 Ana Ortaklık Payları: 23565388 Yıllık Değ%:-23
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
6 aylik kar 23.1milyon TL'ye dusmus. Gecen sene ilk 6 ayda kar 31.3milyon TL idi. Net kar gibi faaliyet kari da 32milyon'dan 28 milyon TL'ye dusmus.Tek olumlu tarafi Turkiye cirosu ikinci ceyrekte 22% buyumus, ilk ceyrekte %8 azalmisti.
Bu gidisle kagit 50TL altina gider. Gecmis olsun
Açıklanan bilançolara yıllık degil dönemsel olarak bakmak lazım. Oyle olmasaydı her 3 ayda bir açıklanan bilançolara da
gerek kalmazdı sanırım.
Şirket 2017/1 dönem karlılıgında 2016 yılına göre zaten düşüş yaşamıştı ve 10.426.021.tl.kar yazmıştı.
2017/2.dönemde ise karını 23.565.388.tl.olarak açıkladı.Dolayısıyla ilk üç aylık karından 2.713.346.tl.lık daha fazla kar elde etmiş oldu ki buda gelecek için umut verir.
Ayrıca bugunki takaslara bakarsak yabancıların alımda oldugu görülür. Zaman herseyı çözer./ıyı çalışmalar...ytd.
Satislardaki sezonsallik nedeniyle bu seneyi gecmis yil ile karsilastirmak lazim, son ceyregi bir onceki ceyrek ile degil. 2017 yili ilk ceyrekte oldugu gibi 2 ceyrekte de net kar gecen seneye gore dustu. 2 ceyrektir net kar dusuyor.
Rakam vermek gerekirse 2017 yili ikinci ceyrekte net kar 12.8m TL, gecen sene 2.ceyrekte 15.6milyon TL. 2017 yili ilk ceyrekte net kar 10.3milyon TL, 2016 yili ilk ceyrekte net kar 15.6milyon TL. Yarin eksi acinca anlarsiniz ne demek istedigimi..
Peki,sizce önemli olan net dönem karının iki dönem üstüste (önceki yıla göre) eksi gelmesi mi yoksa bu eksi farkın giderek azalması mı??ilk ceyreğe göre de % 20 artan ciro ve brüt karlılık var,benim görüşüm de total softun alımından sonra yavas da olsa toparlanmanın olduğu yönünde,109 bine giden endexe ayak uydurmayıp bir de zirvesinden % 10 düzeltme yaparak bu bilançoları fiyatladığını düşünüyorum ama bilanço tahtaya hükmeden büyüklerin beklentisini ne kadar karşıladı onu bilemem,ilerleyen günlerde hepbirlikte göreceğiz..
Logo Yazılım (LOGO, Nötr): Şirket'in 2Ç2017'deki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 oranında azalarak 13,1mn TL'ye gerilemiştir. Diğer yandan, Şirket'in brüt karı ise aynı dönemler itibariyle %67 oranında artarak 60mn TL olmuştur. Karın gerilemesinde 14,6mn TL artan Araştırma Giderleri ile 7,1mn TL artan Genel Yönetim ve Pazarlama giderleri etkili olmuştur. Operasyonel giderler bir önceki çeyreğe göre %100,7 oranında artarak 43,3mn TL'ye ulaşmış ve karı baskılamıştır. İkinci çeyrek kar rakamı ile birlikte Şirket'in 2017 yılının ilk yarısındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %23 oranında azalarak 23,6mn TL olmuştur.
Ziraat Yatırım
Yer İmleri