Şu anda 11.000 civarı alan tanıdığım var.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hep tavandan ödenmiş olursa 2000 öncesi katsayı yüksek olduğundan maaş yüksek bağlanıyor.prim ödeme süresi de önemli elbette..ben 2 yıl önce emekli oldum .ek ücrettle beraber yaklaşık 10 k emekli maaşı alıyorum..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurumsal firmalarda çalışan işçiler :
Maaşından ;
% 14 ssk kesilir.
% 1 işsizlik kesilir.
% 21 ssk kesilir. (işveren)
% 2 işsizlik kesilir. (işveren)
Örnek :
7.000 TL brüt ücret alan işçinin maaşından, her ay, işçi ve işveren payı olarak, SSK'ya 2.450 TL yatar. (işsizlik hariç)
İkramiye ayları, daha fazla.
İşçi, yılda 4 ikramiye alır. 12 eylül öncesi 6 ikramiye alıyordu. 12 eylül, esasında, işçi ve garibanın haklarına karşı yapılmıştı. Ama işçi bunu bilmez. Milliyetçilik ve din sosuyla uyutulur.
Sosyal yardımların her birinden prim kesilir.
Maaşı kuşa dönen işçi, elbette, daha fazla emekli maaşı alacak.
SSK'ya ne kadar çok prim yatırırsan, o kadar fazla emekli maaşın olur.
BU KADAR BASİT.
BU KADAR NET.
Yaş konusu, ayrı bir konu.
Ben şimdiyi değil geleceği konuşuyorum.
Ülkenin kabaca 70% i asgari ücretli ve güncel kanuna göre emekli maaşları asgari ücretin dörtte biri olacak
Bu paraya yasanamayacagina göre devletin bir yerden çalıp maaşları yükseltmesi lazım.
Bilin bakalım nereden çalınacak tabii ki sgk si düzgün yatan çalışanlardan.
Su an atıyorum 5 asgari ücret üzerinden sgk yatırsan bile emekli maaşı asgari ücretli ile aynı olacak .çünkü Siyasiler oy almak için senden benden çalıp asgari ücretliye hatta hiç prim yatırmayana aktaracak.
Thron
Bunlar hırsız.
Tescilli hırsız.
Hırsızlık yaparken yakalayanlar, FETÖCÜ diye, hırsızlık ortadan kalkmıyor.
Dolayısıyla, haklı olduğunuz konu burası.
Hazine hırsızlarda.
Şu anda çalışan gençlerin, her şeyleri hırsızların kontrolünde.
Biz şanslıyız.
Şanslıyız ama kör değiliz.
Sadece üzülüyoruz.
Başka bir şey gelmiyor elimizden.
Herkes, bir kaç sene içinde, ASGARİ ÜCRETLİ olacak.
Bu konuya da katılıyorum.
Dolayısıyla, MİNİMUM emekli maaşları olacak.
Yaşıtım ve büyüğüm pazarazitler, günümüz gençlerine çok bedel ödetti ve ödetiyor.
Hem verdiği oylarla.
Hem aldığı avanta paralarla.
Yer İmleri