DUYGULARLA OYNAMAK KÖTÜDÜR.
Mesleğine ya aşık olacaksın yada muhtaç
Pendik Arazi süreci neden yıllardır çözülemiyor ve bu kadar uzadı? Şimdi bunu bir güzel açıklayalım. https://www.hizliresim.com/kt4lx3y Ek'teki resimde gördüğünüz gibi Polisan'a ait Pendik arazisinde Elektrik Kurumunun ve TOKİ nin ön alım imtiyazı ve şerhi var. Bu ne demektir?? Stratejik yerlere yakın araziler (Sabiha Gökçen Havalimanı) Devlet önceliğinde kamu alım avantajına sahiptir. Tıpkı Kanal İstanbul çevresinde arsası, tarlası olan halka buralarını yedirmedikleri gibi aynı şey şuan Pendik Arsası için geçerli. Ön alım hakkı şu demek : Sizin (Polisan'ın) bir arsanız var ve buraya proje yapmak istiyorsunuz önce Devlet alım önceliğinden vazgeçilmesi gerek. Devlet tarafından Elektrik Kurumuna ve Toki ye bu arazi kullanımı için öncelik verilmiş, önce bu kurumların "Biz Bu Arazi ile ilgilenmiyoruz" demeleri lazım
TOKİ istese Arsanın resmi değerlemesi olan 352 Milyona burayı Polho dan Kanuni olarak rahatça alır. Keza Elektrik Kurumu ise burayı kiralıyorum dese Polisan Holding birşey yapamaz. Lakin en can alıcı noktaya geliyoruz. Polisan Holding büyük bir yönetim zekasıyla Hükümete yakınlığı ile bilinen DAP yapı ile ön anlaşma imzalar. DAP YAPI muhtemelen "tamam işi bana bırak ben hallederim" diyerek Polisan Yönetimini ikna eder fakat buna karşılık yapılacak yapının %33 lük kısmını Polisan'a vermeyi taahhüt eder. (Normal durumlarda Mütahit arsa sahibine %40-45 lik pay verir) Polisan ise metrekaresi 2.000 liraya TOKİ alacağına DAP'ın Projesinden %33 lük payımı alırım daha iyi ve karlı olur der ve ikna olur. (Çok Akıllıca Strateji) Şuan DAP YAPI bu arsanın kullanım hakkını almak ve Tapu Şerhlerini kaldırmak için Ankara da mekik dokuyordur buna eminim. Polisan Yönetimi gerçekten akıllı ve ticari zekaya sahip insanlar tarafından yönetiliyor bunu da görüyorum. En kötü ve zayıf ihtimalle 352 Milyon'a TOKİ burayı alır, Büyük ihtimalle de DAP işi halleder diye tahmin ediyorum. (Bu yazdıklarım tamamen kendi hayal ürünümdür, Yatırım tavsiyesi içermez, Benim gerçeğim budur, herkesin inandığı kendini bağlar, Düşünmek Suç Değildir) Saygılar
Dün ben de bu olayı gördüm ve aha dedim zamanında çıraklık döneminde bu arsaya da göz dikmiş meğer malum kupon arazi düşkünü AŞEKA şahıs. Dün de tesadüf, ülkenin gümrüklerinde nasıl milyar dolarlık gelir elde ettiğini de gördüm malum şahsın. Her alanda ettiği gibi. Bitmiş bir halk…
Arkadaş genel kurul oldu giden ortaklar bir sürü soru hazırlamışlardı. Herhalde tatmin edici bir cvp alamamışlar. Buraya bilgi paylaşımı yapacaklardı , bekliyoruz.
Yer İmleri