Sayfa 323/359 İlkİlk ... 223273313321322323324325333 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. THYAO'da QM-TOBO ve Flama Formasyonları hisse fiyatı onay kırılım çizgilerinin tekrar altına gelerek başarısız olmuştur.

Şimdi ise yukardaki grafikte görüldüğü üzere kırılan düşen çizgisi test edilmiştir.

Yatay trade alanının 304,75-318,75 arası mı yoksa 293,00-318,75 mi olacağını gözlemleyeceğiz. Ben endekste bankacılık ağırlıklı tekrar satışlar gelirse ve aşağıdaki endeks grafiğinde gösterdiğim yeşil kesik çizgi aşağı yönlü kırılırsa ikinci ihtimalin daha güçlü olduğunu, THYAO'yu bu bölgede tutacak talep gücünün şimdilik yeterli olmadığını düşünüyorum.

Anlık Saatlikte Endeks Grafiği

Yatırım tavsiyesi değildir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Akşam pazarında yine THYAO alışlarımızı yaptık. Sabah ola hayrola.

Endeksteki görüntü sabah kötü idi, sonra toparlandı, sonra yine kötü bitirdi. Bahsini yaptığım yeşil çizginin altında bitirdi ve saatlikte düşen tepeler ve düşen dipler görüntüsüne, yani düşen trende girmiş oldu endeks.

Benim için çok kısa vadede görüntü budur.

Kendi görüşlerim kendimi bağlar, kimse için bir yatırım tavsiyesi içermez. Kendi görüşlerinizi kendi analizlerinizle kendiniz inşa ediniz.

Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Sabah satışlarımızı yaptık. Gün içi fırsatlar çıkarsa değerlendiririz. Endeks görüntüsü şimdilik yatay negatif. Saatlikteki dikdörtgen formasyonun alt destek çizgisi civarlarında seyrediyor. Çizginin altına inip tekrar üstünde kalmayı başardı şimdilik. Teknik olarak 10945'lerin test edilmesinin ve düzeltmenin bu sıralar olmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum, olur olmaz ayrı bir şey.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Evet sabah çıkışımızı biraz önce yaptık. Kâr marjımız çok yüksek olmadı, % 0,33 ile iktifa ettik.

Eğer bir yükseliş hareketi ya da belli aralıklarda yatay hareket devam edecekse, sonrasında daha derin satışlar olmaması için, endekste 10.945'lerin test edilmesinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum. Bugün bu seviyenin altını da (10.937) (ve ayrıca saatlikteki düşen kanal çizgisinin alt bandını da) test edip, şimdilik yukarı çıktı. Yani son çıkıştaki bir önceki tepe bölgesini destek bölgesi olarak kullandı. Bu dönüş için bir shake out mumu ise, ben aynı bölgeye bir kere daha denemelerin gelme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Ayrıca saatlikte oluşan ikili tepe formasyonunun hedef fiyatlarının da (10,913'lerin de) görülmesi ihtimalinin hâlâ masada olduğunu düşünüyorum.

Kendi kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi İçermez.

Clausewitz

4. Düşen bir trendde, düşen bir fiyat hareketinde, fiyat düşen tepelerden en son gördüğü düşen tepeyi geçmediği müddetçe, trend dönüş teyidi benim için yoktur. En son dibin altına inmediği müddetçe düşüş bitmiştir, ama o son tepeyi geçmezse çıkış teyidi olmamıştır, belki yatay hareket söz konusu olur belli marjlarda.

Şimdi saatlikte düşen bir trend söz konusu endekste, grafikte beyaz çizgi (11.121,33) ile gösterdiğim son düşen tepe geçilmesi lazım ki bu hareketin dönüş olduğu teyid olsun. Aksi takdirde yukarı yönlü her hareket sadece düşen trendin düzeltmesi olarak kalır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Clausewitz

5. Trend düşüyorsa niçin alım satım yapıyorsun diye soranlar oluyor. Düşen trendde trading yapılmaz diye bir kural yok. Düşen trend tek hamle ile oluşmuyor. Nasıl yükselen trendde düzeltme hareketleri oluyorsa, düşen trendde de düzeltme hareketleri oluyor. Bu düzeltme hareketlerinden birisini yakaladığınızı düşünüyorsanız, pekâlâ pozisyona girebilirsiniz. Zor bir trading'dir, zararlı olma ihtimaliniz yüksektir, ancak imkansız değildir. Ayrıca haftalık periyottaki bir trendin günlük detaylarında trendin ters yönüne bir sürü hareket yakalayabilirsiniz. Günlük periyotta gözlemlediğiniz bir trendin ters yönüne hareketleri saatlik periyotlarda yakalayıp trendin tersine işlem yapma fırsatı bulabilirsiniz. Yani time frame'lerinizi ana trendi takip ettiğiniz time frame'lere göre küçülterek kendinize fırsatlar arayabilirsiniz. Ancak ana trendle aynı yönde trading yaptığınızda hata yapma şansınız azalır, genel akış sizin hatalı işlemlerinizi bile tolere edecek fırsatlar sunar.
    Clausewitz

6. Anlık ana endekslerdeki durum..
    Clausewitz

7. XBANK'taki son durum.. Grafik günlük.. Yeşil çizgi altına gelmedikçe günlükte düşen trend teyidi olmaz.. Saatlikte düşen trend söz konusu.

Majör trendde bir düzeltme var, ancak düşen trende dönüş en son dip olan yeşil çizgi altında dip yapmadıkça, henüz söz konusu değil.
    Minörde düşen trend söz konusu.
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

Anlık ana endekslerdeki durum..
    dayuuu dünya borsaları bir şeyi fiyatlıyor ....düşüş olacak gibi duruyor.....endeksi tutuyorlar gibi geldi bana.. mal vermek için........dün gümüş ons vardı tepki de vereyim dedim ...dün verdim ...tahmin ettiğim gibi....sert düşüş oldu.....daha da düşer diye tehmin ediyorum.....27,40 kadar ons gümüş gelecek diye tahmin ediyorum.....fikrini de almak isterim....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Sayfa 323/359 İlkİlk ... 223273313321322323324325333 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •