Sayfa 325/329 İlkİlk ... 225275315323324325326327 ... SonSon
Arama sonucu : 2629 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bugün 130 kuruştan kapatmış olan TSPOR bölünmüş yeni hissenin 100 kuruşa kadar düşmesini bekliyorum. %10 luk günlük limit hissenin düşüşünü 2 gündür engelliyor, nitekim R fiyatı aynen böyle diyor (spot ile arada %20 lik fark var, yukarıda açıkladım). Peki, bölünmüş hisse 1 TL ye inerse R fiyatı ne olur?

R= (100x 5.82) - 582= 0 olur.

Evet, bugün 130 kuruştan kapanmış olan TSPOR bölünmüş yeni hisse fiyatı 100 kuruşa inerse R fiyatı sıfıra iner.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. BJKAS ın son yüksek montanlı bedellisi %70 oranında başarısız olmuştu yani borsadakiler %70 oranında bedelliye katılmamıştı. Benzer senaryo TSPOR un %582 lik bedellisinde de yaşanabilir çünkü oranlar çok yüksek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ... Evet, bugün 130 kuruştan kapanmış olan TSPOR bölünmüş yeni hisse fiyatı 100 kuruşa inerse R fiyatı sıfıra iner.
    Dikkatinizi çekerim, dün sabah R tahtası açıldığında TSPOR.R açılış fiyatı 345 kuruştu. Eğer bölünmüş yeni hisse fiyatı 1 TL ye inerse R fiyatı sıfıra iniyor. Bir günde zaten 345 kuruştan 46 kuruşa iniverdi, ki %87 lik bir düşüş söz konusu hem de tek 1 günde. Eğer beklediğim gibi yeni hisse fiyatı 1 TL ye inerse R bir kaç günde 345 kuruştan sıfıra inmiş olacak. Bunun adı kumar değil de nedir?

4. Şimdi diyeceksiniz ki TH bizimle pek de alakası olmayan şeyleri yazıp duruyor. Böyle düşünürseniz kendinize büyük kötülük etmiş olursunuz. Benzer durum ileride pekala sizin de başınıza gelebilir. Bu mevzularla alakalı bilgiye sahip olmak zorundasınız. Yüzbinlerce TSPOR hissedarı mağdur oldu, gün gelir siz de ayni duruma düşebilirsiniz. Tek 1 günde %87 kayıp şaka değil gerçek. Borsacılar; sermaye azaltımının, sermaye artırımının, eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımının hisse fiyatına etkisini matematiksel olarak hesaplamayı bilmek zorundadır. 😊

5. Beşiktaş arsalarını, gayrimenkullerini satsa biraz nefes alır.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6. Yarın bir karar beklerim.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi diyeceksiniz ki TH bizimle pek de alakası olmayan şeyleri yazıp duruyor. Böyle düşünürseniz kendinize büyük kötülük etmiş olursunuz. Benzer durum ileride pekala sizin de başınıza gelebilir. Bu mevzularla alakalı bilgiye sahip olmak zorundasınız. Yüzbinlerce TSPOR hissedarı mağdur oldu, gün gelir siz de ayni duruma düşebilirsiniz. Tek 1 günde %87 kayıp şaka değil gerçek. Borsacılar; sermaye azaltımının, sermaye artırımının, eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımının hisse fiyatına etkisini matematiksel olarak hesaplamayı bilmek zorundadır. 😊
    üstad bu paylaşımın çok değerli ve anlamlı ...saygılar

8. Eş zamanlı sermaye azaltımı/bedelli sermaye artırımı borsada başınıza gelebilecek en kötü şeylerden en sondan 1 öncesidir.
    TH elin değmişken tahsislik bedelli işinden de bahset istersen sen güzel anlatıyorsun.

Sayfa 325/329 İlkİlk ... 225275315323324325326327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •