Sayfa 328/999 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    şahsi görüşüm fonların mevduattan bile daha garanti olduğu çünkü içinde devlet tahvilide var ,özel banka finansban bonolarıda var sanırım özel sektör tahvilleride ( inşallah sağlam olanlardır ) ve bildiğim kadarıyla bu fonlar takasbankta saklanıyor .ayrıca emeklilik şirketleri de bu fonlara yatırım yapıyor ve insanların ikinci bir emeklilikleri gibi hassas bir konu da kurumların daha bir titizlikle yaklaşacağını tahmin ediyorum

.birde en çok şunu merak ettim misal ben gittim 200,000 tl lik hazine bonosu aldım x bankasından ve banka battı benim param da batar mı ?yoksa her şekilde hazine bonosu diye devlet bana öder mi
    Fonların mevduattan daha garanti olması zor. BDDK ya bilgi edinme kanunu kapsamında sormak mantıklı...

Fon yönetimi bankadan ayrıdır yani bağımsızdır. Fon batarsa banka garantör olamaz yani haciz yapılabilecek mal kalmaz :-)

Fonun mkk da saklı olması, sahte olmadığını gösterir. Yıllar önce imar bankası yetkisi olmadığı halde devlet tahvili sattı diye hatırlıyorum. Mkk saklı olması bu tip üçkağıtları önler ama paranızı garanti etmez.

BDDK ya email atıp sorabilirsiniz...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Fonların mevduattan daha garanti olması zor. BDDK ya bilgi edinme kanunu kapsamında sormak mantıklı...

Fon yönetimi bankadan ayrıdır yani bağımsızdır. Fon batarsa banka garantör olamaz yani haciz yapılabilecek mal kalmaz :-)
    doğrudur ben mantıken baktım olaya .bireysel emekliliğin eğitimine katılmış bir zamanlar ,oradaki hoca demişti bes te devlet garantisi yok çünkü sistem o kadar güvenli ki mevduattaki gibi garanti vermeye gerek duyulmuyor demişti .

3.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. ayhan53, karşılaştırma yapmak için eski anketlerden 24 Haziran 2018 anket sayfasını aradım ama bulamadım. Bildiğiniz gibi sanal ortam anketleri ancak öncekilerle karşılaştırılabilirse bir anlam kazanabiliyor, kendi başlarına fazla değer taşımıyor. Bildiğiniz bir link varsa, paylaşırsanız sevinirim. syg.
    Referandumu bulabildim.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=179008

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    doğrudur ben mantıken baktım olaya .bireysel emekliliğin eğitimine katılmış bir zamanlar ,oradaki hoca demişti bes te devlet garantisi yok çünkü sistem o kadar güvenli ki mevduattaki gibi garanti vermeye gerek duyulmuyor demişti .
    Teorik olarak aldığınız fonun içinde tamamı özel sektör bono-tahvili varsa ve itfası geldiğinde şirket ödeme yapmazsa paranız batar.Alacağınız fonun içeriğindekileri incelemeden karar vermeyin.Banka batsa bile sattığı fonun içeriğindeki menkul değerler batık değilse paranıza hiçbir şey olmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku

Fonun mkk da saklı olması, sahte olmadığını gösterir. Yıllar önce imar bankası yetkisi olmadığı halde devlet tahvili sattı diye hatırlıyorum. Mkk saklı olması bu tip üçkağıtları önler ama paranızı garanti etmez.

BDDK ya email atıp sorabilirsiniz...
    - Mal Varlığının Korunması
    Fon tüzel kişilik sahibi olmamakla beraber fonun mal varlığı kurucudan ayrıdır. Ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehnedilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır.

Aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bilgi mevcut.
    http://www.spk.gov.tr/Sayfa/AltSayfa/253

6.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    - Mal Varlığının Korunması
    Fon tüzel kişilik sahibi olmamakla beraber fonun mal varlığı kurucudan ayrıdır. Ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehnedilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır.

Aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bilgi mevcut.
    http://www.spk.gov.tr/Sayfa/AltSayfa/253
    Yani fon batarsa hiç bir hak iddia edemezsin ama mevduatın en azından bir kısmı devlet garantisinde...

Yıllar önce BDDK yada spk dan bilgi istemiştim, aklımda kaldığı kadarıyla böyle ama mevzuatta değişikler oldu ise bilemem...

Doğru bilgi için BDDK ve spk ya email atmak gerekir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Bir aylık vade de para piyasası fonları daha yüksek getirecek bu nedenle vadeli bağlamak yerine keşke fon alsaydınız.Ben perşembe günü Vakıf Portföy 1. para piyasası fonuna giriş yaptım dört günlük getirisinin ortalaması mevduat karşılığı brüt %23.52 oldu.Hem istediğim gün bozma şansı da cabası.
    Bankacı arkadaşın söylediğine göre mevduat faizlerinin %18 e kadar düşürüleceği yönünde.
    Enflasyon %20.35 Faiz %18 ? 😏
    -2.35 Faiz alicaz öylemi 😅
    Sıkı duruştan kasıtlari eksi faiz vermek mi oluyor acaba.
    Tl güvenceyi kaybedicek tamamen..

8.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    Enflasyon %20.35 Faiz %18 ? ��
    -2.35 Faiz alicaz öylemi ��
    Sıkı duruştan kasıtlari eksi faiz vermek mi oluyor acaba.
    Tl güvenceyi kaybedicek tamamen..
    zaten ekside değil miyiz? kendi yaşadığınız enflasyonunuza bakın karar verin.

Sayfa 328/999 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •