Originally Posted by
r.lucas
şahsi görüşüm fonların mevduattan bile daha garanti olduğu çünkü içinde devlet tahvilide var ,özel banka finansban bonolarıda var sanırım özel sektör tahvilleride ( inşallah sağlam olanlardır ) ve bildiğim kadarıyla bu fonlar takasbankta saklanıyor .ayrıca emeklilik şirketleri de bu fonlara yatırım yapıyor ve insanların ikinci bir emeklilikleri gibi hassas bir konu da kurumların daha bir titizlikle yaklaşacağını tahmin ediyorum
.birde en çok şunu merak ettim misal ben gittim 200,000 tl lik hazine bonosu aldım x bankasından ve banka battı benim param da batar mı ?yoksa her şekilde hazine bonosu diye devlet bana öder mi
Fonların mevduattan daha garanti olması zor. BDDK ya bilgi edinme kanunu kapsamında sormak mantıklı...
Fon yönetimi bankadan ayrıdır yani bağımsızdır. Fon batarsa banka garantör olamaz yani haciz yapılabilecek mal kalmaz :-)
Fonun mkk da saklı olması, sahte olmadığını gösterir. Yıllar önce imar bankası yetkisi olmadığı halde devlet tahvili sattı diye hatırlıyorum. Mkk saklı olması bu tip üçkağıtları önler ama paranızı garanti etmez.
BDDK ya email atıp sorabilirsiniz...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri