Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 328/442 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428 ... SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by M.kaya33 Yazıyı Oku
    Bes bireylerin gelir elde etmesinden çok şirketletlerin sistemin finanse edilmesi üzerine kurulmuştur. Enflasyonda birikimler erir. ABD enflasyon ve kur riski olmadığı veya düşük olduğu için reel getiri vardır. Ama burada yoktur. Bende bes yok ama etrafındakilerin çoğu sisteme girdi sonra barıktılar para eriyor onlarda iptal ettiler. Memlekette enflasyona karşı sadece gayrimenkul ve BISTin bazı hisseleri reel getiri elde etti. Gayrimenkulu borçla alanlar süper karlı oldu. Bes cileri hep bir umut la sistemde tutulmaya çalışıyorlar.

T766H_TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    valla hocam benim yatırdığım paraya göre getirisi gayet tatminkar.sisteme 1-2 sene girip getiri elde edemeyip çıkmaları gayet normal .bu iş uzun vadeli bir yatırım devley katkısının %60 ını 10 yıl sonra hak ediyorsunuz gelir vergisi 10a düşüyor vs vs
    bu sisteme girecekseniz 10 yıldan önce çıkmayacaksınız eğer yapabiliyorsanız da yaşı bekleyeceksiniz ortalama bir ev 1 milyondan aşağı değil 1 milyonu kimse bese yatırmıyor en fazla asgari ücret kadar yatırıyor yani gidip ev alacak parası olan evini alıyor ya da gidip hisse senedi alıyor.burası küçük birikimleri enflasyona ezdirmeden ileride bir ev alacak paranın cepte olması üzerine kurulu bir sistem

yani bu kadar kötüleyip durduruğunuz bir sistemin forumunda uzun uzun yazmanız da enteresan buyrun gidin biste yatırın gayrımenkul alın ama burada kendi içinde tutarlı bir sistem var kimseyi zorla tutmuyorlar isteyen basıp gidiyor

2. Bes sistemine şimdilik aylık 3 bin tl. ayırabiliyorum. Amacım buradan ne zengin olmak nede yüksek hayaller. Şu dünyada düşmez kalkmaz bir Allah. İleride ne olur ne olmaz diye girdim. Çok çok basit bir hesapla enflasyonu,reel kazancı şunu bunu geçtim. Bugün ekmek 3 tl mi. 1000 ekmek parasını besemi yatırıyorum. Bana günüm geldiğinde aylık yine 1000 ekmek parası versinler yeter. İnsan ne oldum değil ne olacağım demeli. İhtiyarlığını gençlikte düşünmeli. Rahmetli Ekrem amcamız vardı şehrin en büyük tacirlerinden. 38 adet arsa dükkan daire tarla tapusu vardı adamda. Oğlum bir hayırsız evlat beni bitirdi. Sadece bağkur maaşına kaldım derdi. Onun için su akarken testiyi dolduralım gün geliyor çeşmeler kuruyor. Saygılar. Allah'a emanet olun.

3. geçen hafta başlattığım bes'in sözleşmesini dolaba kaldırmadan bi okuyum dedim de..en sondaki madde manyakmış..ırkınız, etnik kökeniniz, dininiz, mezhebiniz, diğer felsefi inançlarınız, siyasi görüşleriniz, dernek üyelikleriniz, cinsel eğilimleriniz ve genetik sağlık bilgileriniz ürünlerimizin geliştirilmesi amacıyla araştırılarak işlenecek ve gerekli görülen durumlarda resmi ve adli mercilerle paylaşılacakır..üf..neye imza atmışız biz yav? buna hakları varmıki? yada avrupada böyle birşey yapabilirlermiydi?

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    geçen hafta başlattığım bes'in sözleşmesini dolaba kaldırmadan bi okuyum dedim de..en sondaki madde manyakmış..ırkınız, etnik kökeniniz, dininiz, mezhebiniz, diğer felsefi inançlarınız, siyasi görüşleriniz, dernek üyelikleriniz, cinsel eğilimleriniz ve genetik sağlık bilgileriniz ürünlerimizin geliştirilmesi amacıyla araştırılarak işlenecek ve gerekli görülen durumlarda resmi ve adli mercilerle paylaşılacakır..üf..neye imza atmışız biz yav? buna hakları varmıki? yada avrupada böyle birşey yapabilirlermiydi?
    mumkun degil!

5.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    mumkun degil!
    hem muhalif olup hem reyizin devlet katkısını yiyemezsin demeye getiriyorlar. devlet katkısı bunlara göre reyizin katkısı. gel de güvenip tüm paranı yatır.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hem muhalif olup hem reyizin devlet katkısını yiyemezsin demeye getiriyorlar. devlet katkısı bunlara göre reyizin katkısı. gel de güvenip tüm paranı yatır.
    Hangi firma acaba, yazabilirmisiniz? Adli bir karar olmadan size ait her hangi bir kisisel verinin paylasilmamasi gerekir.

7.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Hangi firma acaba, yazabilirmisiniz? Adli bir karar olmadan size ait her hangi bir kisisel verinin paylasilmamasi gerekir.
    halkbank. bugün mt ile görüştüm tüm bes sözleşmelerinde zorunlu madde olarak var diyor özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi olarak. ama uygulanmıyormuş, sadece antalyada 5 bin mişteri var hangisinin peşine düşelim diyor sırıtarak. bir şekilde dikkatlerini çekersen gestapo işe dahil olabilir tabi: )

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    geçen hafta başlattığım bes'in sözleşmesini dolaba kaldırmadan bi okuyum dedim de..en sondaki madde manyakmış..ırkınız, etnik kökeniniz, dininiz, mezhebiniz, diğer felsefi inançlarınız, siyasi görüşleriniz, dernek üyelikleriniz, cinsel eğilimleriniz ve genetik sağlık bilgileriniz ürünlerimizin geliştirilmesi amacıyla araştırılarak işlenecek ve gerekli görülen durumlarda resmi ve adli mercilerle paylaşılacakır..üf..neye imza atmışız biz yav? buna hakları varmıki? yada avrupada böyle birşey yapabilirlermiydi?
    Allah allah, nasıl bir dünya oldu böyle yahu, bu ne cüret.araştırmak, paylaşmak ne demek.altı üstü milletin parasıyla beslenen sigorta şirketi deil mi bunlar. Şirket esas sözleşmesine yazsınlar olmazsa.kişisel Veri toplamak ve paylaşmak,ispiyonlamak, pazarlamak diye.

SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ...

Sayfa 328/442 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •