Sayfa 329/501 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon
Arama sonucu : 4001 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Mesajınızı şimdi gördüm.

Avrupada elektrik ticaretinde soz sahibi olmak icin yeni kurulmuş bir sirketden bahsetti . Bu yaz kurulmuş bir şirketin geçmiş yillarda ebitda ya etkisi 0 (sıfır) dir.

Ben zaten bunu fiyatlamadim dedim
    Yatırım yaptığın şirketi ne kadar da iyi taniyorsun(!)

Haa, bir de bilmedigin konuda iddiali konuşup, sana işin doğrusunu anlatanları da kotü niyetli olmakla suçluyorsun. Karşındaki acaba dogru mu soyluyor, araştirmak aklına bile gelmemiş.

Şirket yönetimi bu. Dinçkökler bu.
    Hisse fiyati hakkinda fazla yorum yapmam, cunku fiyati indiren de cikaran da ben degilim. Dincköklerin ve reisin keyfine kalmış. 1 ay sonra 20tl de olabilir, 2 yil sonra 5 tl de olabilir...

Akenerji Avrupa Enerji Borsası’na (EEX) kabul edildi

Akenerji, geçtiğimiz yıl 40 ülkeden 750 katılımcılıyla global elektrik ticaretinde 7 bin TWh’ın üzerinde ticaret hacmi yakalayan dünyanın en büyük elektrik ticaret borsası Avrupa Enerji Borsası’na (EEX) kabul edildi. Akenerji böylelikle, Avrupa pazarındaki etkinliğini artırmaya yönelik kritik bir eşiği geride bıraktı.

Akenerji Ticaret Direktörü Orkun Eyilik, anlaşmanın uluslararası piyasalardaki büyüme vizyonları adına büyük önem taşıdığını söyledi. EEX üyeliği ile yurtdışı işlem hacmini 1 TWh’e yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Eyilik; “Akenerji olarak, dünyanın en büyük Elektrik Ticareti Borsası olan, EEX’e (Avrupa Enerji Borsası’na) üye olan ilk Türkiye merkezli şirket olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. EEX Grubu, 40 ülkeden, 750 katılımcı ile 2020 yılında global elektrik ticaretinde 7 bin TWh’in üzerinde ticareti hacmi yakalamıştır. EEX üyeliği, Akenerji’nin 20’yi aşkın ülkenin elektrik piyasası ürünlerine tek bir platform üzerinden erişimini sağlamakla birlikte, uluslararası piyasalardaki büyüme vizyonunda önemli bir mihenk taşı olmuştur. Akenerji, bu vizyon ışığında geçtiğimiz 2 sene boyunca fiyat tahmin modellerini ve risk yönetim sistemlerini güçlendirmiştir. Akenerji 2018 yılında hızlı bir strateji değişimi ile birlikte, Sınır Ötesi ticaret ve Avrupa piyasalarında finansal işlem hacimlerini 2019-2020 periyodunda 217 GWh’tan 553 GWh’a çıkarmıştır. EEX üyeliği ile birlikte, 2021 yılında işlem hacmimizi 1 TWh’e yükseltmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

2.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Haa, bir de bilmedigin konuda iddiali konuşup, sana işin doğrusunu anlatanları da kotü niyetli olmakla suçluyorsun. Karşındaki acaba dogru mu soyluyor, araştirmak aklına bile gelmemiş.

Hisse fiyati hakkinda fazla yorum yapmam, cunku fiyati indiren de cikaran da ben degilim. Dincköklerin ve reisin keyfine kalmış. 1 ay sonra 20tl de olabilir, 2 yil sonra 5 tl de olabilir...
    30 yıllık dizayn ömrü olan 9 yasindaki santrale 5 yıl ömrü kaldi diyen bir arkadaşa itiraz ettim
    Bu konuda tamamen haklıyım.
    Konuları başka yere taşımanın anlamı yok.

Neyin telaşını yaptığınızi da anlamadım.

1 milyar dolarlık borcu
    Önce 850 Milyon $ a düşürdü . Sonra Yapikredi ile uzun vadeli krediye dönüştürdu
    2023 2. Ceyrekte Net borç 510 mertebesine düştü.

400 milyon $ altina düşerse hareketlenir bu yüzden pozisyon aldım.

Daha 1 milyon lot bile olmadim

Saygılar sevgiler

3.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Cez , Akenerjinin Avrupadan ortağı.. Üstelik çok ciddi bir elektrik üreticisi.. EEX üyesi olmadığı düşünülemez..

Ben olaya Dinçköklerin yeni bir alavere dalavere si olarak bakıyorum.. Muhtemelen elektriği de CEZ e satarlar .

Ne anlama geldiğini bir düşünün..

Ülkede Şirketlerin döviz bulabilmek için % 12 gibi faizlere katlandığı bu zamanda, Cez ile olan kontratlarında ,

Akenerjiye verecekleri Döviz borcunun Faiz oranını bile yazanlar, parayı borsadan mı kazanacaklar sanıyorsunuz..

4. ispanyol hayırdır ? sen bu forumun ağasımısın ?
    herkese atar gider hakaret. Nereden buluyorsun bu hakkı kendinde ?
    Her şeyi sen mi biliyorsun ? senin derdin nedir ?

her gün her gün patrona yönetime küfür hakaret ?

ayıptır ya...

5. sayın miami takma kafana dostum. Adam hasta belli ki . Var bir kuyruk acısı.Burada boş yapıyor.

450-500 hisse var eğer patronu beğenmiyorsan sat kurtul.

Burada boş yapma.

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    30 yıllık dizayn ömrü olan 9 yasindaki santrale 5 yıl ömrü kaldi diyen bir arkadaşa itiraz ettim
    Bu konuda tamamen haklıyım.
    Konuları başka yere taşımanın anlamı yok.

Neyin telaşını yaptığınızi da anlamadım.

1 milyar dolarlık borcu
    Önce 850 Milyon $ a düşürdü . Sonra Yapikredi ile uzun vadeli krediye dönüştürdu
    2023 2. Ceyrekte Net borç 510 mertebesine düştü.

400 milyon $ altina düşerse hareketlenir bu yüzden pozisyon aldım.

Daha 1 milyon lot bile olmadim

Saygılar sevgiler
    Ben sana laf anlatmaktan yoruldum

Boşa konuşuyoruz

Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Cez , Akenerjinin Avrupadan ortağı.. Üstelik çok ciddi bir elektrik üreticisi.. EEX üyesi olmadığı düşünülemez..

Ben olaya Dinçköklerin yeni bir alavere dalavere si olarak bakıyorum.. Muhtemelen elektriği de CEZ e satarlar .

Ne anlama geldiğini bir düşünün..

Ülkede Şirketlerin döviz bulabilmek için % 12 gibi faizlere katlandığı bu zamanda, Cez ile olan kontratlarında ,

Akenerjiye verecekleri Döviz borcunun Faiz oranını bile yazanlar, parayı borsadan mı kazanacaklar sanıyorsunuz..
    Her türlü suistimale açık bir ortaklık... isterse borcu sifirlayip 100 yil daha zarar gosterir.

Ama hisse topluysa, bu rasyonel ekonomi yonetimiyle...neden olmasın?

1 ekimde AUF iptal edilirse , dinckokler de yol verirsw bence hissenin önü açık.. ama auf devam ederse ölme eşegim ölme

Sayfa 329/501 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •