Sayfa 329/582 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Hektas

Fk=113!!!

Pd/dd= 40

Hbk= 0.26

Hisse neredeyse tavan tavan...

Eregl

Fk= 4.78

Pd/dd = 1.07

Hbk= 6.28

Hala alicengiz oyunları ile sürünmeye devam..

Algı tamamen , ky varmış hissede , karı düşecekmis ya zaten şu anki fiyatı 3 TL temettü fiyatlamasi ne kadar verecek 1 tlmi? 1 TL verse ne olur piyasa oyuncuları temettuyemi bakıyorlar? 10 ayda üzerine binen enflasyonla hisse zaten 12 13 TL degerinde şuan...

Overalllara bakın ben 6-7 TL den beri hissedeyim para kazandım mi hayır..

Ne riskler alındı 3-4 yılda neler yaşadık bu tahtada getiriyor bakıyorsun ortada bir şey yok..

Gidecek oldukdan sonra piyasa hicbirseye bakmaz isterse zarar yazsın adamlar tahtada alsat-komisyonla para kaldırıyorlar onlar için düşmüş çıkmış önemi yok...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Kendimizi kandırmayalım..Kötü zamanda yakalandık.. Diğer hisseler tavan tavan giderken demirler düşü..Tek gerçek bu..Bunu kabul ederek devam edecez. Ha satacakmıyım asla... Ama bu gerçeği görmeden de kendimizi kandırmayalım. Kar beklentim 3.3 milyar civarı ereğlide. Pİaysanın gücünü hafife almamak lazımdı..yanlış yaptık.Bu saatten sonra da pirimli hisselere geçecek değilim.Ama karda devasa bir düşüş olursa kalmam.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    1.7 kar gelirse tek tarafli iliskimiz biter..bofa tarafina gecilir...
    Aynen.. bende aynı düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Son zamanlarda aldığım yüklü alımlarla maliyetim 21.22 ye kadar çıkmış.. Ama enflasyon hesaplanırsa ortada boşa giden bir 2 küsür yıl var... Son alımlarımın maliyeti ortalama 26,58.....aslında kötü bir maliyet değil..Ama enflasyon hesaplayınca olay benin için tamamen değişiyor.

5. Umarım bu bir taktiktir, tüm kalbimle böyle olmasını diliyorum. 4+ hatta 3.5 üstü bile piyasa da çok pozitif tepki doğuracak bir atmosfer oluştu, umarım bu taktiksel bir atmosfer oluşturma hamlesidir. Böyle ise çok şık olur. Hayırlı bilançolarımız olsun.
    Az insan çok huzur

6. Sayın ric tam kafamdan geçenleri ifade etmişsiniz inşallah böyle olsun

7. 2 milyar , Ereğli nin isdmr ile konsolide olduğunu göz önünde bulundurursak , iki şirketten birinin ya çok az kar etmesi yada birinin zarar etmesi demek …

Ki ziraat yatırım kurdan ereğli nin 1 milyar pozitif etkilenmesini beklediğini yazmıştı …inşallah bu sefer aracı kurumlar yanılır ancak maalesef ereğli yatırımcısından esirgediği şeffaflığı aracı kurumlara sağlıyor anlaşılan …

1,7 milyar falan gerçekten şu enflasyon ve kur artışı da göz önünde bulundurulduğunda ciddi olarak hayal kırıklığı olur ve fiyatı da her ne kadar fiyatlandı desek de aşağı çeker …

Zaten açık konuşalım 150 milyonluk yabancı satışı sonrası belimizi doğrultamamızın sebebi de ilerideki döneme ilişkin olumsuz beklentiler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Kar da Kızıldağ üstadın hesaplamalarına katılıyorum...Ama karda azalisa beklenmedik bir azalisa finansal giderler neden olabilir...Gerçi kur artışı bunu törpülemeli...Ama tek risk bunu görüyorum...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 329/582 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •