Sayfa 3295/5167 İlkİlk ... 229527953195324532853293329432953296329733053345339537954295 ... SonSon
Arama sonucu : 41333 madde; 26,353 - 26,360 arası.

Konu: hisse senedi haberleri

Emlak Konut, TSE'den 3 belge aldı

01/06/2023 06:22:30

Emlak Konut, Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) 3 belge aldı.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizde uygulanmaya başlanan Entegre Yönetim Sistemi kapsamında, Türk Standardları Enstitüsü Tetkik Heyeti tarafından gerçekleştirilen gözetim ve belgelendirme tetkiki neticesinde, Türk Standardları Enstitüsü tarafından, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' nin geçerliliğinin devamına, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi'nin, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi'nin ve TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi'nin Şirketimize verilmesine karar verilmiştir. "

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Konfrut AG Tarım'ın izmir şubesi faaliyete başladı

01/06/2023 06:23:00

Konfrut AG Tarım'ın izmir şubesi faaliyete başladı.

"Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş.'nin (Konfrut AG) Ege ve Marmara Bölgeleri'nde büyüyen ticaret hacmini ve operasyonel yönetimini desteklemek amacıyla açılan Konfrut AG İzmir Şubesi, tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından Zafer Mahallesi Akçay Caddesi No.142 Gaziemir, İzmir adresinde faaliyete başlamıştır. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Kontrolmatik, ARD Grup Bilişim bağlı ortaklığı Signum Teknoloji'nin %49 payını 175.000 Adet KONTR hissesi karşılığında devraldı

01/06/2023 06:24:00

Kontrolmatik, ARD Grup Bilişim bağlı ortaklığı Signum Teknoloji'nin %49 payını 175.000 Adet KONTR hissesi karşılığında devraldı.

"Şirketimizin teknoloji odaklı yatırım stratejisi doğrultusunda,

ARD GRUP BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan, tüm sektörlerde tesis, kampüs, sağlık kurumu, kamu binası, liman, havaalanı, lojistik merkezi gibi yerleşkelerin yönetimi ve operasyonel süreçlerinde kullanılan, Büyük Veri İşleme (Big Data), Sayısal İkiz (Dijital Twin), Nesnelerin İnterneti (IoT), Gömülü İş Zekası (Embedded BI), Ontoloji, Bina Bilgi Sistemleri (BİM, CObie, IFC) Modellerini kullanarak kendi yazılım platformu ile tesis yönetim sistemi (Facility Management System) yazılımları geliştiren SİGNUM TEKNOLOJİ TANITIM VE EĞİTİM A.Ş.'nin, stratejik iş ortaklığı vizyonu ile endüstriyel tesislerde kullanılmasının yaygınlaştırılması ve tüm bu tesislerdeki IoT cihazları ile entegrasyon kabiliyetinin yurtdışı pazarı öncelikli olmak üzere gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında kullanım ve satış gelirlerinin artışı öngörülerek, %49 oranına denk gelen şirket payları 175.000 Adet KONTR hissesi karşılığında devralınmıştır.

"

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Borusan Yatırım, Borusan İstikbal'in Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri'nde sahip olduğu payları devraldı

01/06/2023 06:24:30

Borusan Yatırım, Borusan İstikbal'in Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri'nde sahip olduğu payları devraldı.

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 16 Ocak 2023 tarihli ve 1(2023) sayılı kararı ile Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş.'nin Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş.'de sahip olduğu payların tam veya bir kısmının Şirketimiz tarafından devralınmasına ("İşlem") ilişkin, danışman firmalardan görüş ve destek almak da dâhil olmak üzere, Şirketimiz tarafından çalışmalara başlanmasına karar verilmiş; olası İşlem konusunda henüz bir netlik bulunmadığından, İşlem ile ilgili yapılacak görüşmelerin ve çalışmaların, bu konuda henüz bir somut adım olmadan kamuya açıklanmasının Şirketimizin, ortaklarının, Şirket'in azınlık ortaklarının veya potansiyel ilgililerin kaybına ve Şirketimizin meşru çıkarlarının zararına neden olabileceği değerlendirilerek, gerekli gizlilik koşullarının sağlanması şartıyla II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında İşlem'e ilişkin içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Anılan kararı takiben Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş.'nin paylarının değerinin tespit edilebilmesi ve bu kapsamda bağımsız denetçi raporunun hazırlanabilmesi için Güney Bağımsız Denetim Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. yetkilendirilmiştir.

Yukarıda bahsi geçen İşlem'i gerçekleştirmek amacıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 31.05.2023 tarihli ve 15 sayılı kararı uyarınca Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş. ile Şirketimiz arasında 31.05.2023 tarihinde Pay Devir Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.

Bu kapsamda, Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş.'nin Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Taşımacılık A.Ş. nezdinde sahip olduğu 7.500,01 Türk Lirası tutarında sermayeyi temsil eden 1 Kuruş nominal değerde B Grubu 750.001 adet payın Şirketimiz tarafından 1 TL bedel ile devralınmasına karar verilmiştir. Söz konusu İşlem'e konu pay devri 31.05.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş "Kapanış" işlemleri de aynı gün tamamlanmıştır."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Kocaer Çelik, 26,33 milyon dolar tutarında çelik profil siparişi aldı

01/06/2023 06:25:00

Kocaer Çelik, 26,33 milyon dolar tutarında çelik profil siparişi aldı.

"Şirketimiz Amerika kıtasına yönelik toplam USD 15,33 milyon tutarında ve yurt içine ihraç kayıtlı olarak USD 11,00 milyon tutarında olmak üzere toplam USD 26,33 milyon tutarında çelik profil siparişi almıştır. Yüksek katma değerli ürünlerden oluşan siparişlerin teslimatlarının Haziran-Temmuz ayları içinde tamamlanması planlanmaktadır. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Turkcell, 2022 yılı için ihtilaflı madenler ile ilgili SEC'e açıklama yaptı

01/06/2023 06:25:30

Turkcell, 2022 yılı için ihtilaflı madenler ile ilgili SEC'e açıklama yaptı.

"Aşağıdaki açıklamamız, U.S. Securities and Exchange Commission'a ("SEC") yapılan açıklamanın Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) Madde 24/7 kapsamında Borsa İstanbul'a bildirilmesi amacıyla yapılmaktadır.

SEC, ABD'de halka açık şirketlere, üretim süreçlerinde ihtilaflı madenlerin* ("conflict minerals") kullanımı ve bu madenlerin kaynağının Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve çevre ülkeleri olup olmadığına ilişkin açıklama yapma yükümlülüğü getirmektedir. Bu sebeple, ABD'de de halka açık bir şirket olan Turkcell tarafından 2022 yılı için ihtilaflı madenler açıklaması hazırlanmıştır.

Turkcell, bu madenlerin kullanımını ve kaynağına ilişkin yaptığı araştırma ve üretici firmalardan gelen cevaplar çerçevesinde, bu madenlerin kaynağının Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve çevresindeki ülkeler olduğuna dair bir bulguya rastlamamıştır. SEC'ye sunulan ilgili açıklamamız web sitemizde http://www.turkcell.com.tr/en/aboutu...rterly-results adresinde yer almaktadır.

* kasiterit, kolumbit - tantalit, altın, volframit ve türevleri olan kalay, tantal, tungsten ve altın."

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Hitit Üniversitesi, Arçelik ile ortak AR-GE çalışmaları yürütüyor

01/06/2023 06:26:00

Hitit Üniversitesi, ünlü beyaz eşya markaları arasında yer alan Arçelik A.Ş. ile ortak araştırma-geliştirme çalışmaları yürütüyor.

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, misyon odakları arasında yer alan savunma, sağlık ve gıda teknolojilerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda bölgesel ve ulusal firma ile araştırma-geliştirme çalışmaları yürüten Hitit Üniversitesi, ortak proje geliştirdiği firmalara bir yenisini daha ekledi. Hitit Üniversitesi ve Arçelik A.Ş. ile ürünlerin daha verimli tasarlanması için ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Hitit Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Apaydın, Arçelik A.Ş. bünyesinde yürütülen Ar-Ge projelerine Hitit Üniversitesi olarak katkı sağladıklarını ifade ederek, “Makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversite olarak bilgi birikimimizi dünya markalarından biri olan Arçelik A.Ş. ile paylaşıyoruz. Amacımız tasarlanan ürünlerin daha verimli olmasını sağlamak ve tüketici memnuniyetinin daha da yükseltmek. Proje tamamlandığında, Hitit Üniversitesinin katkılarıyla geliştirilen ürünler kullanıma sunulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

İHA

Dardanel, NATO'nun onaylı tedarikçisi olma hakkı kazandı

01/06/2023 06:26:30

Dardanel, NATO'nun onaylı tedarikçisi olma hakkı kazandı.

"Şirketimiz , NATO Tedarik Ajansı NSPA tarafından düzenlenen Rasyon Paket ihalesinde Teknik ve Ticari şartları karşılayarak 3+2 yıl süresince NATO'nun onaylı tedarikçisi olma hakkı kazanmıştır.Konu ile ilgili sözleşme süreci başlamıştır. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Sayfa 3295/5167 İlkİlk ... 229527953195324532853293329432953296329733053345339537954295 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •