Yüksek enflasyon+yüksek kur+yüksek faiz...
Türkiye bu sarmala girdi, maalesef kestirme yoldan bir çözüm yok.
Bazende düşünmüyor değilim hee çocuk ken yapardık çokça çizgi çekerek ancak sek sek oynanır ..
Aslında burada kendimize sormamız gereken sorular var.
1- Biz Buffett kadar yetenekli miyiz?
- Milyonlarca yatırımcıdan Buffett kadar yetenekli olanların sayısı muhtemelen bir elin parmaklarını geçmeyebilir.
2- Buffett'ın bütün şirketlerinin ne kadarı borsaya açık?
- Buffett'ın borsaya açık olmayan şirketlerinin ağırlığı da dikkate alındığında 958 milyar dolarlık bir NAV görüyoruz. AAPL'ın payı yaklaşık %15.
3- Yatırım tarzımız Buffett ile uyumlu mu?
Buffet rekabet gücü çok yüksek olan, genelde bütün dünyada faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapıyor. Biz de onun gibi rekabetçi, güçlü ve az riskli şirketleri seçersek hisse sayımızı azaltabiliriz.
Norwec'te basarili olani gosterip, Banglades'liye sen neden basarili olmadin demeye benzemis.
Buffett'in calistigi ulke hukuku, kredi imkanlari bizde olsa, binlerce Buffett cikardi.
Sn.Babo, onca deneyimine ragmen, 20 yil once neden Kanada'ya goctu diye bi dusunmek lazim.
bazen alta bakıyorum Koç Holding topiğinde Tinaz; her ne kadar kendime ait olmasa da alıntıladığım yazıya olumlu yada olumsuz bir cevap aldığıma çok sevindim her grafik yada düşüncelere aynen katılmanı beklemezdim de bazen geldiğinde kolay gelsin yada bu gün kü gibi şu düşüncelere ben karşıyım demek uzun bir aradan sonra beni daha da heyecanlandır dı
teşekkür ederim..
Yer İmleri