Bir tane holdingleri varmış ama kap da yazılan yeni kurulacak bir Anonim şirketi olarak bahsediliyor.?
https://trakyayatirim.com.tr/
Bir tane holdingleri varmış ama kap da yazılan yeni kurulacak bir Anonim şirketi olarak bahsediliyor.?
https://trakyayatirim.com.tr/
Hatta enerji alanında bile var
https://www.isenerji.com.tr/
Sise 5 lira. Birlesme haberinin ilk gunu, 30/01/2020.
Var mi bir kisi bunlari yazan milllete Sise sattiriyor diyecek?
30-01-2020, 17:49 #4352
666
Bu birlesme sirketlerin hepsi icin bence oldukca olumlu, ozellikle de Sise icin olumlu. Karisikliga neden olacak islemler azalacak, seffaflik artacak. Yatirimci bunu sever.
01-02-2020, 13:46 #4647
666
Geldigi yere donmez, kapandi o devir. Ben As hissem yapacagim.
1. Soda'dan dolayi bircok seyini biliyorum zaten
2. Fiyat baskisi kalkmis olacak
3. Degerlemede yavrularinin gercek degerleri ortaya cikacak, piyasanin begendigi fiyatlar degil.
4. Likiditenin yuksek oldugu bir tahta olacak
5. Verimlilik artacak, maliyetler dusecek.
6. Ilerde dev bir ortaklik. Dow, Solvay, Cheminvest, vs. gibi. Solvay mesela 15 milyar dolar piyasa degerinde.
Tabi kendi goruslerimdir. Her koyun kendi bacagindan asilir. Tutar tutmaz, mesuliyet kabul etmem. Adamlar da oyle hemen para kazandirtmayacak kimseye zaten, bir ton calkantilar sallamalar vs olacak.
yahu siz burada yazılanlara göre pozisyon alıyor olamazsınız, böyle bir şey çok komik, burada yazanlar kim ki yahu ? bende dahi olmak üzere biz sadece sohbet ediyoruz. ben sadece burada bazı değerli arkadaşların paylaştığı benim kaçırmış olduğum daha önce yayınlanmış dataların paylaşımından faydalanıyorum veya görmediğim değerli bir haberin paylaşımından vs. bunun dışında zerre kimsenin söylediğinden etkilenmem, buna çalıştığım aracı kurumdaki porföy yöneticisini söylediği dahil. şimdi hisseye gelince, pazartesi açılışta hep birlikte görelim bakalım film nasıl başlayacak bu haberden sonra.. her şeyin hayırlısı olsun...
Aran, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ama bir şeyleri düzeltirken bankalar da elbette bir bedel ödüyor, o bedeli biz de zaten fazlasıyla ödüyoruz.
1) Merkez Bankası'nın getirdiği makro ihtiyati tedbirler nedeniyle tesis ettiğimiz menkul kıymet tutarı, aslında kamu borçlanmasının finanse edilmesi anlamına geliyor.
2)Ödediğimiz komisyon, aslında dolaylı bir vergi anlamına geliyor.
3)Bankaların kurumlar vergisi yüzde 30'a çıktı, doğrudan vergi artışı
4) Aldığımız mevduatın bir bölümünü Merkez Bankası'nda zorunlu karşılık olarak tutuyoruz.
Tüm bunlara baktığımızda, sektör çok ciddi bir bedel ödüyor, çok önemli maliyetlere katlanıyor. Makro ihtiyati tedbirler, muhtemelen bir süre daha devam edecek. Faiz artışlarının sonuna gelip 'normalleşme adımları tamamlandı' denildiği yerde peyderpey normal dozuna döner diye düşünüyorum. Yeni düzenlemelerin önemli bir bölümü yine bankalara yük getirecektir. Yeni düzenlemeler sırasında tablonun ciddiyetine uygun olarak makro ihtiyati tedbirlerden payımıza düşeni de üstlenmiş olacağız."
Bence bağlı iştiraklerin bir çatı altında toplanmasında bankacılık üzerinde bulunan bedeller var. Bankaların Öz kaynak erimesi sorunu kısa sürede bitecek gibi görünmüyor. Önümüzdeki (özellikle yerel seçimlerden sonra) dönemde acı reçeteler daha sert gelecek.Toplumun çoğunluk kesimi sert bedeller ödeyecek. Hala var denebilecek orta gelirli sınıf,dar gelirliler sınıfına evrilecek. (Ki bütün yük orta gelirli sınıfa bindiriliyor) Bankalar da bu dönemden etkilenecektir. Bankacılıktaki olumsuzluğun ,iştirakler üzerine olan etkisini azaltmak istiyor olabilirler diye düşünüyorum. Her ne kadar sistem ve işleyişler hakkında çok bilgim olmasa da. İŞBank hala hepsinin sahibi olsa da işleyiş çatı şirket üzerinden yürütülecektir. Daha işlevsel ve anlaşılır bir yönetim sistemine dönüşeceği kesin. Ama hisse fiyatı hangi vadede ne kadar etkilenir? Bilmek zor. Elimizdeki tek gerçek veri bu kadar büyük bir devasa yapı bu fiyatlara olmaz.
İş Bankasına çökülmesi meselesi gündemden kalkmıştır. Öfke ve dürtüsel kaynaklı davranış dönemlerinde dillendirilmiş olabilir. Aklı başında olanlar''Olmaz efendim. Mala çökmek olur. Yargıdan döner''demiş olabilirler. Hele hele yabancı döviz girişine bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde dillendirilmesi bile ihtimal dahilinde değil. Yabancı ortak meselesinin de gündeme geleceğini sanmam.İş Bankası milli bir bankadır. Sermaye açısından da ihtiyaç duyacağını sanmam. Yapsa bile iştirakleri üzerinden yapar.
Her ne kadar geçmişte bazı uygunsuz,yolsuz işler olmuşsa da (gelecekte de olabilir) toplumun genel kalitesini değerlendirirsek yine de temiz kalabilmiştir.
Bu kadar düzenbazlığın, mafyavari yapıların cirit attığı toplumlarda, temiz eller kamuoyu baskısının da hiç olmadığı yerlerde bir kurumu ari tutabilmek imkansızdır. Çoğunluğun sahtekar olduğu bir ortamda dürüst yaşayabilmek bazen imkansızdır. Bazen öyle durumlar olur ki seçenekler sadece düzenbazlığın düzeyi kadar çeşitlidir. Öz benliği düzgün olan toplumsal kesim çoğaldığında bu yüzsüzlükler azalır.
Her neyse İş Bankasını uzun vadeli olarak tutmaya devam.Macera aramaya gerek yok. Sağlam kurumlarda beklemek lazım.
Zdx&lunar Soul ve 666 bundan sonra sebebi hiç önemli değil birbirinize en ufak bir kelime yazarsanız çok çok uzun bir ceza vereceğim .. Bu nedir böyle küçük çocuklar gibi surekli tartışmak ? Paylaşım yapın hatalı da olabilir ama bunu düzeltmek eleştirmek varken aşağılayıcı , tartışmaya giden sözlere ne gerek var ? Uyarmadı demeyin .. Bu mesajıma da cevap yazmayın haftalardır aylardır ne yaptığınızı görüyoruz yeter artık ..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bahsettiğiniz kişilerden biri sadece bu topicte değil bir sürü başka topicte katılmadığı fikir görünce direk kişilere saldırmak gibi bir tutum sergiliyor ve negatif bir ortam oluşmasına sebep oluyor. Bu kişinin kim olduğunu zaten siz de görüyorsunuz eminim. Bu yüzden sabrınızı ve anlayışınızı takdir ediyorum.
Bddk aylik ve haftalik raporlarini takip etmenizi öneririm.
Basit bir excel tablosu bile trendi çok net ortaya koyuyor.
Yer İmleri