Altta yatırım fonları kısmında GLDTR altın GMSTR gümüş fonu.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Altta yatırım fonları kısmında GLDTR altın GMSTR gümüş fonu.
Ülkedeki insanlar kar/zarar hesabını doğru yapabilse zaten kimse beton delisi olmaz ülkede.
Servet birikiminden en iyi anlayanlar musevilerdir, hiç gördümnüzmü adamların betona parayı gömdüğünü? Anca kendi oturduğu evi alır, diğer parayı likit enstrumanlarda tutar.
Adam kendi itiraf etti 1kg altın bozduğunu peşinat olarak, şu an 1kg altının değeri 290 bin lira. Ha onu bozup bir de üstüne 20 bin lira koymuş, bugunun en az 50-60 bin lirası yapar.
Bu sırada ödediği taksitleri hiç saymıyor fırsat maliyeti olarak.
Beton gibi en basit yatırım aracıyla 1 e 7 kazanmak bu kadar kolay olsa ülkede herkes dan bilzerian gibi yaşardı. Ha sadece bu kazançları anca müteahhitler gördü bazı yıllarda, onlarda evi işte sana sattı, sen de 1 e 7 kazandım diyorsun.
Bu ülkede gayrimenkul yatırımından reel bazda parayı ancak sağlam siyasi bağlantıları olan adam kazanır, normal vatandaş onu taklit etmeye çalışır ama başarısız olur. Alır adam 5 kuruşa arsayı, belediyeyi bağlayıp depolama alanı imarı çıkartır, aynı gece arsa 1 e 40-50 prim yapar
İşte para böyle kazanılıyor Türkiyede emlaktan. Ev alıp para kazandığın zannedenler kendini kandırır, ben dahil.
İstanbul'u bilmeyen ve İstanbuL'da yaşamamış biri olarak söylüyorum.
Buradaki ilanlara baktım. İstanbul'daki evler kalitesiz ve çok küçük duruyor. Geneli böyle mi? Görsel olarak çok kötü durumdalar, evler çok küçük ve binalar birbirine çok yakın. Ek olarak evlerde lüks denilebilecek bir şey yok. Standart evler. Komunist ülkelerin evleri gibi standardize edilmiş sanki.
Yer İmleri