Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Altta yatırım fonları kısmında GLDTR altın GMSTR gümüş fonu.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    tam 5. yılımı doldurdum şu an ki dairemde.ve yine alıcısı çıktı.adam kapora verecekti az önce almadım düşünmek için süre istedim.

oturduğum siteden evi alırken 3+1 ler 500 bin di 2+1 ler 400.bende 380 e almıştım 2+1 i 2014 sonunda.
    şimdi 850 ye alıcısı var..
    çok tereddüte düştüm.
    birkaç 3+1 ilanını aradım 1.250K nin altına veren yok.

2+1 ise satılık 1 daire var 900 yazmış.benim dairem ondan hem kat olarak iyi hem de boyut olarak 3-5 m2 daha büyük.
    kiralık bi daire bakayım dedim o da yok işin ilginci.

hep isteğim satıp full dövize girmekti =) siz olsanız ne yaparsınız fikirleriniz çok önemli.

daireyi 100k peşinatla almıştım.şimdi gereksiz döviz bazında kaybettinciler lütfen yazmasın cevap vermeyeceğim.kredi kapama tutarı 150k kaldı.yani temiz 700 k kalacak.5 senede 100 bini 700 bin yapabileceğim başka yatırım aracı varsa onu konuşalım ama lütfen beylikdüzünde o ev o fiyat olurmu zırvalarına cevap vermeyeceğim.
    5 senede 100 bini 700 bin nasıl yaptınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Ülkedeki insanlar kar/zarar hesabını doğru yapabilse zaten kimse beton delisi olmaz ülkede.
    Servet birikiminden en iyi anlayanlar musevilerdir, hiç gördümnüzmü adamların betona parayı gömdüğünü? Anca kendi oturduğu evi alır, diğer parayı likit enstrumanlarda tutar.

Adam kendi itiraf etti 1kg altın bozduğunu peşinat olarak, şu an 1kg altının değeri 290 bin lira. Ha onu bozup bir de üstüne 20 bin lira koymuş, bugunun en az 50-60 bin lirası yapar.

Bu sırada ödediği taksitleri hiç saymıyor fırsat maliyeti olarak.

Beton gibi en basit yatırım aracıyla 1 e 7 kazanmak bu kadar kolay olsa ülkede herkes dan bilzerian gibi yaşardı. Ha sadece bu kazançları anca müteahhitler gördü bazı yıllarda, onlarda evi işte sana sattı, sen de 1 e 7 kazandım diyorsun.

Bu ülkede gayrimenkul yatırımından reel bazda parayı ancak sağlam siyasi bağlantıları olan adam kazanır, normal vatandaş onu taklit etmeye çalışır ama başarısız olur. Alır adam 5 kuruşa arsayı, belediyeyi bağlayıp depolama alanı imarı çıkartır, aynı gece arsa 1 e 40-50 prim yapar

İşte para böyle kazanılıyor Türkiyede emlaktan. Ev alıp para kazandığın zannedenler kendini kandırır, ben dahil.

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gümüş fonu var finansbankın GMSTR.Borsada işlem görüyor forumda sayfasını bulursanız orada gümüş hakkında baya açıklamam var sn kelebek.
    link paylaşabilir misiniz?

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gümüş fonu var finansbankın GMSTR.Borsada işlem görüyor forumda sayfasını bulursanız orada gümüş hakkında baya açıklamam var sn kelebek.
    Teşekkürler sayın hkm, sizi takip edeceğim. Ama bu fondaki kazançtan devlet vergi alıyor diye aklımda kalmıştı. Doğru mudur acaba?

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    link paylaşabilir misiniz?
    Ben teknoloji özürlüyüm de link işini beceremem.Ama ana sayfada forum listesinde gelişen işletmeler pazarından sonra yatırım fonları var GLDTR ve GMSTR orda.GMSTR topiğinde uzun açıklamalar var sn fatih.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Teşekkürler sayın hkm, sizi takip edeceğim. Ama bu fondaki kazançtan devlet vergi alıyor diye aklımda kalmıştı. Doğru mudur acaba?

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    1 yılın üstünde tutarsanız vergi yokmuş.Ben baya uzun süre tutacağım bana vergi yok sn kelebek.)))))))))

8. İstanbul'u bilmeyen ve İstanbuL'da yaşamamış biri olarak söylüyorum.
    Buradaki ilanlara baktım. İstanbul'daki evler kalitesiz ve çok küçük duruyor. Geneli böyle mi? Görsel olarak çok kötü durumdalar, evler çok küçük ve binalar birbirine çok yakın. Ek olarak evlerde lüks denilebilecek bir şey yok. Standart evler. Komunist ülkelerin evleri gibi standardize edilmiş sanki.

Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •