50 milyon, 100 milyon a çıkmış.

Ama olsun. Anladığım kadarıyla siz şunu söylemeye çalışıyorsunuz. Alacak adam neden bu fiyattan alsın. Ya da satacak adam neden bu fiyattan satsın. Çöker ky'nın boğazına.
Önce elinde para olup (bu sadece ayakkabısının arkasına basan parası değil bu arada profesyonel bir para) satın almak isteyenın neden bu fiyattan almak istedğini düşünelim;
Mesela şirketi alan geçen seneden bu sene %70 neden artırsın üst yönetim ödemelerini o nispette kar ederdi. Ya da yönetim döner kendi alırdı.
Ya da diyelim bu fiyattan neden alıyor. Mesela elinde hazır kıta pazarı varsa. (kıta diyorum)
Avrupa'da ek müşteri eklese mesela.
Diyelim bu satışlar hasılata %40-50 katkı yapacaksa....Satın almak isteyenler sandığınızın ötesinde profesyonelse.
Bakın bir de şunu söyleyim. Yatırımdaki amaç kurumsal, yatırımcıya güven veren, kârını yatırımcı ile paylaşandır. Mesela neden ULUSoy kötülenmiyor. Ya da ORGE. hemen hemen aynı aşamadalar.
Ya da neden EGGUB ya da MNDRS bir yere gitmiyor. Yatırımcıyı türlü yollarla üzdükleri için olabilir mi?
Biz teklif ederiz. Onlar kabul etmez. İlla olacak diye birşey yok. 2003 yılında YATAŞ ı bu şekilde kaçırdık. 1.08 TL 'ydi sanırım.
Yani burada şirketin türlü yollarla bu fiyatı haketmediğni ve hakim ortakların mevcut davranışlarını ortaya koymanın nesi yanlış. Aferin patron nefessiz bırak ky'mi diyelim.
Yer İmleri