Sayfa 344/1003 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: Viop XLII

1. Benim anladığım orta sınıfın tüketim gücü ve birikimi elinden alınıyor, daha alt sınıfa ve üretken olduğunu düşündükleri üst sınıfa kaydırılıyor. Üst sınıfta insan sayısı fazla değil ama orada seçici davranılıyor.

Üst sınıfın eskisi genelde 2-3 göbek geriden zaten zengin ve eğitimli böyle durumlara hazırlıklı, çoktan hissesini, arsasını, fabrikasını vs satıp yurt dışına parasını veya işini çıkardı, ortalık güven verici olmadan geri gelmez. Yeni üst sınıfın ise yurt dışı görgüleri ve bağlantıları zayıf ama kamu desteği sağlam, Avrupalıların girmekte zorlandıkları yerlerde genişlemeye veya Avrupa'ya fason ürünler üretmeye çalışıyorlar gibi. Bir çok özelleştirmede de bu kesimi gördük.

Bizi ilgilendiren orta sınıf ise gayrimenkul, araba, dolar, altın, borsa arasında dolaşırken hepden kaybediyor, bu işler sağlam insider bilgi gerekiyor.

Cevdet Akçay'ın anlattığına göre muhalefetin de kazanırsa işi zor.

Bu arada kamu şimdi de bankalardan kredi çekip spekülasyon yapanların peşine düştü gibi. Faktoringi de mercek altına almışlar diye anladım geçen günkü haberlerden.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Teklifin için teşekkür ederim dostum, borcum borc yeni ayağa kalktım henüz tam iyileşemedim, doktorum ilk üç ay kendine dikkat et fazla yorulma hatta 5 kg bile kaldırma dedi, malum ameliyat olalı bir hafta yeni bitti
    Geçmis olsun benzer sorun bende de var.
    Sen iyi olda gerisi hikaye dostum.
    Ama ben tam unutuldu derken çıkar hatirlatirim ona göre🤣

3. Genelde sendikalı işçi kesiminin yaptığı iş nitelikli oluyor ve sendikalı olduğu için işten çıkarılmaktan çekinceleri olmuyor. Diğerlerinde aidat ödemek veya sendikalı olmak problem olabiliyor.

Bir o kadar da işverenin sendikayı araya sokmayalım ben daha iyi haklarınızı korurum denilen beyaz yakalı işçi kesimi vardır.

Ocak 2022 istatistik haberde var.
    >>>>>>>>
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tur...ulasti/2487788

Türkiye'de 15 milyon 294 bin 362 işçiden 2 milyon 189 bin 645'inin sendika üyeliği bulunuyor.

4. Rusya gibi olacağız. Ya aşırı dindar ya alkolik bir """orta""" kesim. Ultra zengin bir üst kesim.

Türk toplumu normalde bu gömleği giymez. Ama kimse uyanamadı. Orta sınıf ülkeyi terk ediyor veya sınıf düşüyor. Muhalefetin vaatlerine bakın. Sürekli onlar da sadaka vaat ediyorlar. Seçimle kesinlikle hiç bir şey değişmez. Bütün siyaset erbabı siyaset dışı kalmalı bunların hepsi birlik.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim anladığım orta sınıfın tüketim gücü ve birikimi elinden alınıyor, daha alt sınıfa ve üretken olduğunu düşündükleri üst sınıfa kaydırılıyor. Üst sınıfta insan sayısı fazla değil ama orada seçici davranılıyor.

Üst sınıfın eskisi genelde 2-3 göbek geriden zaten zengin ve eğitimli böyle durumlara hazırlıklı, çoktan hissesini, arsasını, fabrikasını vs satıp yurt dışına parasını veya işini çıkardı, ortalık güven verici olmadan geri gelmez. Yeni üst sınıfın ise yurt dışı görgüleri ve bağlantıları zayıf ama kamu desteği sağlam, Avrupalıların girmekte zorlandıkları yerlerde genişlemeye veya Avrupa'ya fason ürünler üretmeye çalışıyorlar gibi. Bir çok özelleştirmede de bu kesimi gördük.

Bizi ilgilendiren orta sınıf ise gayrimenkul, araba, dolar, altın, borsa arasında dolaşırken hepden kaybediyor, bu işler sağlam insider bilgi gerekiyor.

Cevdet Akçay'ın anlattığına göre muhalefetin de kazanırsa işi zor.

Bu arada kamu şimdi de bankalardan kredi çekip spekülasyon yapanların peşine düştü gibi. Faktoringi de mercek altına almışlar diye anladım geçen günkü haberlerden.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Bana göre nesnel sorunların tamamını insan çözer, bu birikime sahip.

Öte yandan bazı sorunlar baki kalır, türkülerde anlatılan sorunların çoğu sevgi, sevda, ayrılık, sevdiğinin ölümü kısmen de yalnızlık ile ilgilli. Açım, ölüyorum diye bir türkü karşıma çıkmadı, sadece zengin olsaydım sorunumu çözerdim şeklinde bir kaç şarkı türkü var.

>>>>>>>>
    Sevda olmasaydı da
    Gönülle dolmasaydı
    Dünya neye yarardı da
    Gözeli olmasaydı

6. Resesyona iliskin bazi Abd kaynakli makaleleri inceledim

En begendigimin linkini asagida paylasiyorum.

Ozetle resesyon zaten gelmis sadece 2.ceyrek GDP aciklandigi zaman resmilesecek gibi bir durum var. 2.ceyrekte %2.1 daralma ongoruyor Atlanta Fed tahminleri. Ancak karakteristik olarak resesyon durumlarinda olan bazi seylerin tam tersi gerceklesiyormus. Ornegin issizlik oraninda artis yerine tam tersi azalma goruluyor. Yine ortalama maaslarda artis soz konusu.

Resesyona iliskin makale ve haberler ozellikle 6-7 hazirandan sonra cok yogunlasmis. Dow grafigine bakinca anliyoruz piyasa hemen tepki vermis. Ancak yukariya bahsettigim Atlanta Fed tahminleri 30 Haziranda yayinlanmis ki resmi bir kurumdan gelen bu tahmin resmen resesyonu isaret ediyor. Buna ragmen puan olarak Dowda pek bir degisme olmamis o gunden bu gune.

Cuma gunu tarim disi istihdam verisi ve 13 temmuz enflasyon verileri gelecek. Daha çok çalkantı olacak gibi piyasada.

https://www.wsj.com/amp/articles/rec...bs-11656947596

İşbankası emeklilerine %30 zam
    Verileceğini mesajla geçmesine rağmen
    %38.5.. Yatırmış..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    ne diye fişkirtmis bu gece gece..gecen haftada boyle yabdiydi sonra sabahtan itibaren hep asagiya gitti.
    Dün şırıl şırıl akarken kalın lotlar el değiştirdi
    2.6 xx lü Rakamlar da
    Tabi alanda haliyle kar görmek istiyor asılıyor 😬
    Az değil 26 bin tane jeton gece seansı dahil değil yani
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 344/1003 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz