Sayfa 345/348 İlkİlk ... 245295335343344345346347 ... SonSon
Arama sonucu : 2778 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Genel Durum analizi yapıyorum. Özellikle ABD 2. çeyrek GSMH verisi belirleyici olacak, o da Temmuzun 2. yarısında gelecek. Bu veri ile resesyon riski iyice belirginleşir. Petrol buna ilk tepkiyi veren enstrüman olur. Şu anda 65 doların hemen altında ama resesyon riski ortaya çıkarsa 50-55 dolara düşer petrol.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    USDJPY paritesi de beni tedirgin ediyor çünkü o da ham petrol gibi düşüyor. Japonya o kadar darboğazda iken nasıl olur da JPY değer kazanır?
    Eur/usd paritesi..
    Euro niye güçleniyor?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Eur/usd paritesi..
    Euro niye güçleniyor?
    Genelde dolardan kaçış var şu anda. Yılda 9 trilyon dolar ana para, 1 trilyon dolar da faiz ödemesi var ABD nin kamu borçlarında. Yıllık bütçe gelirinin %20 si faize gidiyor, 2 trilyon dolar da açık veriyorlar bütçede. ABD ekonomisi kötü durumda ve yatırımcılar dolardan uzak duruyor, euroyu tercih ediyorlar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. En güvenilir döviz CHF İsviçre Frangıdır. Onu Euro takip eder. JPY riskli çünkü Japon hükümeti JPY nin değer kaybetmesi yönünde politikalar geliştiriyor kamu borçlarını çevirebilmek için. JPY nin değer kazanması Japonya ın aleyhine.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Genelde dolardan kaçış var şu anda. Yılda 9 trilyon dolar ana para, 1 trilyon dolar da faiz ödemesi var ABD nin kamu borçlarında. Yıllık bütçe gelirinin %20 si faize gidiyor, 2 trilyon dolar da açık veriyorlar bütçede. ABD ekonomisi kötü durumda ve yatırımcılar dolardan uzak duruyor, euroyu tercih ediyorlar.
    Euro niye güçleniyor ki. Hiç Savunma harcaması yapmayan AB her yıl buna fon ayıracak. Bu para var mı bu AB de. Ab nin ekonomisi bu kadar iyi mi?
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Euro niye güçleniyor ki. Hiç Savunma harcaması yapmayan AB her yıl buna fon ayıracak. Bu para var mı bu AB de. Ab nin ekonomisi bu kadar iyi mi?
    Tahvil ihracı yapacaklar. Başka yolu yok. Bütçelerde savunma harcamaları için para yok.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    2024'ün son aÿında, 2025'in ilk ayında tv'lere çıkan yorumcularımız iddialı iddialı "euro/usd paritesi 1 olacak, hatta 1'in altına düşecek" diyorlardı. 0,90 bile bekleyen vardı.

Hatırlayın...
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8. AB nin lokomotif ekonomisi Almanya resesyonla boğuşuyor. Diğer üye ülkelerde durum pek farklı değil.

Sayfa 345/348 İlkİlk ... 245295335343344345346347 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •