Sayfa 345/1009 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    surda o kadar kisi yazip ciziyor, bi seyler bildikleri de belli, hakimler ekonomiye..
    basit bi sorum olacak , siz cok degerli uyelere, zeka kuplerine, ekonomi proflarina;
    bana ;
    01/10/2017 dolar fiyatini verebilecek olaniniz var mi.?
    net basit bi soru, yatirim tavsiyesi olarak almayacagim, bi yazin gorelim ongorulerinizi..
    Bu bilgiye dünya yüzeyinde hiç kimse sahip olamaz. Her soru basit bir şekilde sorulabilir. Dünya zaten cevapları olmayan basit sorulardan ibarettir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

basit ve net bi soruya bile cevap veremeyenler 'dolarda yukselis kacinilmaz' basliginda geyik cevirirler, geyik cevirme iyi olmaz ama 'kuzu cevirin' ;
    hadi iyi geyikler, hisseleri sattim bilionuz mu gelip geyik cevirme alayim bi porsiyon dedim, tukkan sahipleri ofkeli..
    takipcinizim beyler..

3.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    basit ve net bi soruya bile cevap veremeyenler 'dolarda yukselis kacinilmaz' basliginda geyik cevirirler, geyik cevirme iyi olmaz ama 'kuzu cevirin' ;
    hadi iyi geyikler, hisseleri sattim bilionuz mu gelip geyik cevirme alayim bi porsiyon dedim, tukkan sahipleri ofkeli..
    takipcinizim beyler..
    hadi yallah borsa başlıklarına buradan sana ekmek çıkmaz, provakasyona trolle geçit yok.

4. Dolar tutmanın tek riski belirli dönemlerde Türkiye'nin enflasyonunun dolar bazında çok ciddi sıçramalar gösterebilmesidir. (örneğin 2003-2013). 2003-2013 döneminde toplam enflasyon kabaca %200 iken dolar tutanlar için alım gücü yarı yarıya azalmıştır.

Ancak aynı durum 2013-2017 dönemi için bu sefer tersten yaşanmış ve dolar tutanların alım gücü enflasyonun üzerinde artmıştır.

O nedenle dolar tutanların alım güçlerini ve nispi varlıklarını koruyabilecekleri orta vadeli (örneğin 3-4 yıl) gibi zaman aralıkları olduğu gibi bunun tersi durumlar da uzun süreli periyotlarda (8-10 yıl) gerçekleşebilmektedir.

2003 yılında berberime saç traşı için 1.5TL ödüyordum. (yaklaşık 1 dolar)

2013 yılında aynı berber benden 15 TL istemeye başladı (yaklaşık 8.5 dolar)

Geçen ay (1.8.2017) aynı berber benden 25 TL istedi. (yaklaşık 7 dolar).

Doların enflasyonu ezeceği zaman aralıklarını bilerek yatırım yapmak ve enflasyona yenileceği zaman aralıklarını iyi tayin edebilmek çok önemli. Bunu tahmini iyi yapamayacaklar belirli bir riski de göze almalıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    takipcinizim beyler..
    hiç kimsenin cevap veremeyeceği basit ve net o kadar soru var ki, bu soruya da cevap veremeyecek olmamız neden bu kadar şaşırtıcı?

Çok basit ve net bir soru: en büyük asal sayı kaçtır?

6. Bu cevap insan oğlu'nun bugüne kadar bulmayı başardığı ve *basına yansımış* en büyük asal sayıyı gösteriyor, ama benim sorduğum basit ve net soruyu ne yazık ki cevaplayamıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    hiç kimsenin cevap veremeyeceği basit ve net o kadar soru var ki, bu soruya da cevap veremeyecek olmamız neden bu kadar şaşırtıcı?

Çok basit ve net bir soru: en büyük asal sayı kaçtır?
    ben cevap veriyorum, aralık-ocak 4,20-4,50
    2018 ortaları 5,5
    2019 sonu 7,5

rakamlar net,geçen kasımdada aynılarını yazmıştım.o yüzden 2019 sonuna kadar dolardayım,sonrasına bakacağız.

Sayfa 345/1009 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •