Sayfa 347/777 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bakın bir kez daha söylüyorum: Eğer faiz tüm kötülüklerin anasıysa, bunların yatırım maliyetini (faizi) kontrol altına almak için kambiyo rejimini değiştirmeleri lazım. Faizi fikse etmek kolay. Mesele paranın gideceği istenmeyen yönleri yasaklamak...

Mevduata anca bu kadar faiz...(% 10 gibi)

Altın al, gayrımenkul al, hisse al...Ama bankada paranın karşılığı bu, döviz ise YASSAK...

Başka çare yok.
    bora abi onu yapamazlar..yaparlarsa iktidarları çok uzun sürmez....Bizim vatandaş yine oy verirde dıj güçler öyle ağır yaptırımlar uygularki, bir gecede 15-20 milyar dolar uçar gider..2. ve 3. günleri söylemiyorum bile.......dışardan hammadde ve ara malı alamayan sanayici biter..krizle gelen krizle gider..ama batının istediği bir krizle.......malesef durum bu...memleketimin insanı sadece dış borçla yaşıyor
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bora abi onu yapamazlar..yaparlarsa iktidarları çok uzun sürmez....Bizim vatandaş yine oy verirde dıj güçler öyle ağır yaptırımlar uygularki, bir gecede 15-20 milyar dolar uçar gider..2. ve 3. günleri söylemiyorum bile.......dışardan hammadde ve ara malı alamayan sanayici biter..krizle gelen krizle gider..ama batının istediği bir krizle.......malesef durum bu...memleketimin insanı sadece dış borçla yaşıyor
    Yıl başından beri dolar kabaca 90 kuruş artıysa, bu durum dolar borçlusu şirketlerin ve devletin borcunu kabaca (450 milyar dolar x .90 ) = 405 milyar TL artırdı...

GSMH nın ne kadarı eder siz hesaplayın.

Peki böyle gider mi?

Yani 5 lira olursa ne kadar olur hesabı mı yapacağız?

Bence bu iş böyle gitmez...

Dolar kuru böyle artacak olursa ülke batacak. İktidarın kimin elinde olduğu farketmez.

Erdoğan öyle güçlü ki, normalde parlementer demokrasi de çıkarılamayacak şeyler bir gecede çıkar.

Öyle de batmış böyle de...

Ama elinde tüm gücü tutan adam "faiz tüm kötülüklerin anasıdır" diyorsa, bence denklem açık ve net...

Bakın bir kez daha söylüyorum: Eğer faiz tüm kötülüklerin anasıysa, bunların yatırım maliyetini (faizi) kontrol altına almak için kambiyo rejimini değiştirmeleri lazım. Faizi fikse etmek kolay. Mesele paranın gideceği istenmeyen yönleri yasaklamak...

Mevduata anca bu kadar faiz...(% 10 gibi)

Altın al, gayrımenkul al, hisse al...Ama bankada paranın karşılığı bu, döviz ise YASSAK...

Başka çare yok.
    Bu konularda çok detay bildiğimi söyleyemem ancak kambiyo rejimini değiştirmek farklı bir şey, sermaye kontrolleri yapmak yada yapmak zorunda kalmak başka bir şey..

Bu kadar dışa açık bir ekonomide sermaye kontrollerine gitmek zorunda kalınırsa buna yabancı para sahipleri müsamaha gösterebilirler ama kambiyo rejimini değiştirirseniz bunun anlamı serbest piyasa ekonomisinden çark anlamına geleceğinden yabancıların buna pek müsamaha gösterecekerini sanmıyorum..

Örn. saman, patates, soğan vb. ithalinden sonra sıra ayşe kadın fasulye ithalatına geldiğinden, maazallah dolar bulamazsanız aç kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz..

Ayrıca örnek olarak daha öncede vermiştim, dolar bulamazsanız aşağıdaki tabloya göre elektriksiz kalırsınız..evlerde elektriksiz kalmaktan ziyade burada sorun sanayinin elektriksiz kalması olur..

Benzer örnekler fazlasıyla çoğaltılabileceğinden, birilerinin bu aşamadan sonra olmadık yollara başvurması intihardan farksızdır..fakirleşme zaten mecburen olacak, bu yol daha doğru bir yoldur kanımca..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Büyük özelleştirmeleri satın alanların hemen tamamı zor durumda...

Şimdi de Bereket gibi enerji gruplarının bankalarla masaya oturmak istediklerini duyuyoruz.

Bankalar çökmezse (ki bu gidişle mümkün değil) en büyük sanayici ve hizmet grubu bankalar olacak...

Türk Telekomun kalan 5 senelik işletim ömründe şirketin % 55 ine sahip oldu beş banka. Metazori.

Aynen konut kredilerinin ödenmediğinde bankaların müthiş gayrımenkul stok sahibi oldukları gibi...

Türk Telekomun kalan 5 senelik işletim ömründe şirketin % 55 ine sahip oldu beş banka. Metazori.
    Para her zaman işini yüzdürür, mağdur olmaz..hele bu işlere yukarının bir talebi sonucu girdilerse..bulurlar bir yolunu 5 senelik işletim hakkından daha fazlasına sahip olurlar ileride..Cep telefonu işinden ciddi zarar yazan Telekom İtalya bile mağdur edilmeden gönderildi memleketten!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Bankalar ticari kredileri ağırlıklı ortalama faiz oranları:

2010 % 8.91
    2011 %10.82
    2012 %14.09
    2013 %10.83
    2014 %13.50
    2015 %14.09
    2016 %15.18
    2017 %15.97
    2018 %18.51 (Haziran )
    Kaynak: TCMB
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bankalar ticari kredileri ağırlıklı ortalama faiz oranları:

2010 % 8.91
    2011 %10.82
    2012 %14.09
    2013 %10.83
    2014 %13.50
    2015 %14.09
    2016 %15.18
    2017 %15.97
    2018 %18.51 (Haziran )
    Kaynak: TCMB
    Normaldir, şimdi birileri Trump gibi ''bu yüksek faizler bizi öldürüyor'' diyebilir..ancak geçmişte varlık (asset) fiyatları yükselirken hiç tedbir almadan nasıl uçup kaçtıysak, şimdilerde faizleri arttırmaktan başka yapcek bir şey yok..FED tutanaklarına bile girdik..hem sanırım 2. kere ..

Diğer başlıkta çekilen paraların yeni olmasından bahsediliyor..bu konuda fazla bir bilgim yok ama Arjantin'in IMF gitmeden bir kaç hamle öncesi para basarak çözüm bulmaktı..inşallah böyle bir şey yoktur..

Sayfa 347/777 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •