Sayfa 349/373 İlkİlk ... 249299339347348349350351359 ... SonSon
Arama sonucu : 2978 madde; 2,785 - 2,792 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

Sn, hissedarxd,
    Bu iki sahanın birisinin süresi yakın diğeri uzak,
    Burda fikir jimnastiği yapıyoruz,
    Bu sahalar acaba termik santral kurmak icinmi verildi yoksa termik santral için sonradanmi enerji piyasası kurulundan izin alındı detayı bilmiyorum.
    Kaldı ki siyasi irade işletme ruhsatlarını iptal etmesi heleki bu dönemde olası degilmi?
    Bu ihtimali gozardi etmeyelim.
    Hem verimli olmayacağı düşünülen termik santral işinde ısrarcı olmak hemde sizin bahsettiğiniz yeni yatırım konusunda kararsilik içinde olmasını izah etmek zor.
    Hisse geri alımında çok zayıflar,
    İsteseler gönüllü pay alımında bulunabilir vede yüzde 95i ilk planda bularak kottan çıkarak biz hissedarlara zulmetmemis olur.
    Zaten fiili dolaşımda sermayesi düşük olduğu için fazla lot yok.
    Siz cinere fazla önem veriyorsunuz ama,
    Daha önceki şirket birleşmesi vede maden sahasını satıp aynı gün parayı holdinge aktarmak için Ilgıni parkmadene çakmış bir patron olduğunu unutmamak gerekir
    Sağlıklar

2.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Ne kadar güzel bir açıklama...Bizimkilerin de ağzından kerpeten ile laf alıyoruz...Daha çok yolumuz var...
    Şirketimizin 20.08.2024 tarihinde kamuya duyurulan 30.06.2024 tarihli finansal tabloları "Türkiye Muhasebe Standardı 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" (TMS 29) hükümleri çerçevesinde enflasyon muhasebesi uygulamasına tabi tutulmuştur. Söz konusu finansal raporda yer alan finansal bilgiler, Şirketimizce daha önce ilan edilen bir önceki yılın aynı dönemine ait finansal tablolarda ve çeşitli yatırımcı bilgilendirme materyallerinde yer alan enflasyon düzeltmesine tabi tutulmamış finansal bilgiler ile karşılaştırılabilir nitelikte değildir.
    Bu gerekçeyle, finansal sonuçlarımıza ilişkin olarak yatırımcılar ve analistler tarafından sağlıklı bir analiz yapılabilmesi amacıyla, Şirketimizin kurumsal internet sitesi vasıtasıyla kamuya duyurmuş olduğu yatırımcı sunumlarında, seçilmiş gösterge niteliğindeki finansal bilgiler enflasyon muhasebesine göre düzeltilmemiş halde de sunulmaktadır.
    Enflasyon düzeltmesine tabi tutulmamış söz konusu finansal bilgiler bağımsız denetimden/incelemeden geçirilmemiş olup, Şirketimizin bağımsız denetimden/incelemeden geçmiş olan 30.06.2024 tarihli finansal raporlarında yer almamaktadır. Bahse konu finansal bilgiler, Şirketimiz Yönetim Kurulu ve finansal raporlamadan sorumlu yöneticilerinin sorumluluğunda olmak kaydıyla, finansal performansımıza yönelik tutarlı ve karşılaştırılabilir bir değerlendirme yapılabilmesi amacıyla yatırımcılarımızın ve piyasa paydaşlarının değerlendirmesine sunulmak üzere hazırlanmış ve kamuya duyurulmuştur.
    TEKNOSA

Vertu'nun em.li bilanço açıklamasını vermiştik. Teknosa'dan gelen benzer bir açıklamayı da Sn. Hissedarxd buraya almış. Ortak vurgulamada ise'' yatırımcılar ve analistler tarafından sağlıklı bir analiz yapılabilmesi için'' deniyor. Yani her 2 açıklamada da em.li bilançolar ile sağlıklı analiz yapılamadığı anlatılıyor..

Haberde ise Sn. Mehmet Şimşek em.in iş çevreleri yani patronların isteği üzerine getirildiğini ,küçük işletmelerden ise kolaylık için geçici dönemlerden çıkarılacağını söylemiş.

Biz em.li bilançoların getirilme isteğinin bu kadar masum olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz.Patronlara avantaj sağladığı söylenen bu uygulama aynı anda yatırımcıya zarar vermektedir. Çünkü sadece biz değil artık bazı şirketlerde em.li bilançolar ile sağlıklı analiz yapılamadığını söylemekte ve bu amaçla em.siz bilançolara da yer vermekteler.
    Sağlıklı analiz yapılamıyorsa bu yatırımcıya zarar veriyor demektir. Yatırımcıya zarar verdiğini bilerek israr etmek ise burada bir art niyet olabileceğini bize düşündürtecektir.

Buradan Sn. Mehmet Bey'e bir teklifimiz olacak. İş çevrelerinin ve küçük işletmelerin zarar etmesini em.li bilançolar ve aldıkları kararlarla önleyen Mehmet Bey isterse yatırımcıların zarar etmesini de pekalâ önleyebilecektir.

Madem bazı şirketler yatırımcıyı korumak için em.li yanında em.siz bilançoda yayınlıyorlar ,yatırımcıyı zarardan korumak amacıyla emli bilanço yanında em.siz bilanço yayınlamayı da şirketlere mecbur tutsunlar. Yine vergilerini em.liye göre ödesinler.
    Bunun yapılması halinde ne hazinenin ne de şirketlerin bir zararı olacaktır.Aksi halde bu sistem iptal edilsin.Yatırımcının zararı pahasına bi zahmet şirketler açıktan kâr etmesin.

Bunun yapılması ve iş çevrelerinin buna itiraz etmemesi aynı zamanda em.li bilanço isteğinin art niyetli bir istek olmadığını bizlere gösterecektir.

Aksi halde şirketlerin gerçek ciro, kâr, zarar vs kalemleri , fiktif ve gerçek olmayan kalemlerle değiştirilmiş , gerçek performanslar yatırımcıdan gizlenmiş olacaktır.

https://www.msn.com/tr-tr/finans/eko...c04a8174&ei=98
    Son düzenleme : yarasa; 01-09-2024 saat: 20:01.

3. Sayın cinali,

Tekraren ve son kez yazıyorum: Siirt maden sahası satılmadı; hayli enteresan bir kaza sonrasında satılmak zorunda bırakıldı. Bununla ilgili dönemin sosyal medya haberlerine basitçe göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...Bu nedenle, o dönemdeki jeopolitik konjonktürü bilmeden Sayın Turgay bey ile ilgili olumsuz çıkarımlarda bulunmak bence kendisine haksızlık olur...Ha, sonuçta babamın oğlu değil tanımam etmem ancak doğruya doğru...

Maden ocağını işleten Ciner Grubu, ilk etapta, açık sistemden kapalı sisteme geçeceğini duyurmuş, bunun için Çin’den uzman getirileceğini açıklamıştı. O dönem İşletme Müdürü, bu sisteme geçildiğinde çıkarılan işçilerin tekrardan işe alınabileceğini de maden çalışanlarına bildirmişti. Ancak iddialara göre Enerji Bakanlığına sunulan proje kabul edilmediği için maden ocağı satışa çıkarıldı.
    https://www.evrensel.net/haber/31146...atildi-iddiasi

https://madencilikturkiye.com/cengiz...20yaratt%C4%B1.

Diğer konu, Ilgın'daki sahaların her ikisinin de ruhsatı şirkete yani PRKME'ye ait...Haliyle bu sahalarda ister termik santral kurarlar isterlerse başka bir iş yaparlar bu hiç kimseyi ilgilendirmez...Zaten şirket -benim uyarım sonrasında- bu konuda gayet detaylı açıklama yapmış olup her faaliyet raporunda da bunu ısrarla belirtmekteler:

Bu çerçevede, lisans iptal kararının yargı denetimine tabi olması ve her ne kadar kesinleşmiş bir karar mevcut olmasa da, süreç neticesinde santral yatırımının hayata geçirilememesi durumunda dahi ilgili sahalardan kömür üretimi gerçekleştirilmesinin önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu çerçevede, EPDK tarafından alınmış elektrik üretim lisansının iptali kararı Konya Ilgın’ın devam eden madencilik faaliyetlerini etkilememektedir.
    Zamanı gelmeden önce bu işletme ruhsatları iptal edilebilir mi, evet mümkün...Sadece PRKME değil, mesela TUPRS'a da bir ekip gönderip olumsuz bir ÇED raporu ve mahkeme kararı ile çökülebilir...Bu ülkede artık her şey mümkün...An itibariyle borsada işlem gören hatta görmeyen "istisnasız" tüm şirketler için ne kadar risk varsa PRKME için de o kadar risk var...

Şirketin başka bir iş koluna yönelimi konusunda bir irade beyanı olmasa da şahsen edindiğim izlenim bunun için çareler arandığı yönündedir...Sonuçta orada gayet esaslı bir varlık var ve asıl mal sahibi onlar biz değiliz...Sizin de dediğiniz gibi belki de % 95 sınırına yakın payı var ana ortakların...Onlar düşünsün...İstinaf sürecinin uzaması ve bu belirsizlik esasen en çok onlara zarar veriyor, her gün kaybettikleri paranın haddi hesabı yok...En basit hesaplama ile 400 Milyar TL diyorum, 400 TL değil...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Sayın cinali,

Tekraren ve son kez yazıyorum: Siirt maden sahası satılmadı; hayli enteresan bir kaza sonrasında satılmak zorunda bırakıldı. Bununla ilgili dönemin sosyal medya haberlerine basitçe göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...Bu nedenle, o dönemdeki jeopolitik konjonktürü bilmeden Sayın Turgay bey ile ilgili olumsuz çıkarımlarda bulunmak bence kendisine haksızlık olur...Ha, sonuçta babamın oğlu değil tanımam etmem ancak doğruya doğru...

https://www.evrensel.net/haber/31146...atildi-iddiasi

https://madencilikturkiye.com/cengiz...20yaratt%C4%B1.

Diğer konu, Ilgın'daki sahaların her ikisinin de ruhsatı şirkete yani PRKME'ye ait...Haliyle bu sahalarda ister termik santral kurarlar isterlerse başka bir iş yaparlar bu hiç kimseyi ilgilendirmez...Zaten şirket -benim uyarım sonrasında- bu konuda gayet detaylı açıklama yapmış olup her faaliyet raporunda da bunu ısrarla belirtmekteler:

Zamanı gelmeden önce bu işletme ruhsatları iptal edilebilir mi, evet mümkün...Sadece PRKME değil, mesela TUPRS'a da bir ekip gönderip olumsuz bir ÇED raporu ve mahkeme kararı ile çökülebilir...Bu ülkede artık her şey mümkün...An itibariyle borsada işlem gören hatta görmeyen "istisnasız" tüm şirketler için ne kadar risk varsa PRKME için de o kadar risk var...

Şirketin başka bir iş koluna yönelimi konusunda bir irade beyanı olmasa da şahsen edindiğim izlenim bunun için çareler arandığı yönündedir...Sonuçta orada gayet esaslı bir varlık var ve asıl mal sahibi onlar biz değiliz...Sizin de dediğiniz gibi belki de % 95 sınırına yakın payı var ana ortakların...Onlar düşünsün...İstinaf sürecinin uzaması ve bu belirsizlik esasen en çok onlara zarar veriyor, her gün kaybettikleri paranın haddi hesabı yok...En basit hesaplama ile 400 Milyar TL diyorum, 400 TL değil...
    Sn, hissedarxd,
    Derdimi anlatamadım galiba,
    Cinerin maden şirketini satması değil mesele,
    Sattığı gün hemen Ilgın şirketini parkmadene satmasini etik bulmadigimi hoş olmadığını belirtiyorum,
    Ama siz bu konuya deginmeyip satış meselesini izah ediyorsunuz ikisi aynı şey midir,
    Sağlıklar

5. Ben de diyorum ki, sizin gibi bu işlemi etik bulmayanlar için o dönem usulüne uygun çağrı yapmış, verenin hissesini almış...Hem etik bulmamak hem de hissedarlığa devam etmek neyin kafası anlamadığım bu...Gelinen noktada üzerinden yıllar geçmiş bir şeyi tartışmak bana göre saçmalık...An itibariyle elinde hisse olanlar için fi tarihindeki bu işlemin hiç bir getirisi götürüsü olmadığı aşikar...

Bu konuda yeterli bilginiz yok, şirketin faaliyet raporlarını bile okumamışsınız sonra da kalkmış duyar kasıyorsunuz...Bu madenin mülkiyeti PRKME'de ister buraya termik santral yapar isterse başka bir şey diyorum, kabaca 400 milyarlık bir varlık orada öylece duruyor diyorum...

Daha nasıl anlatılır ki ?!

20.70 üzerinde kalmalı..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

7. Takasta belirgin değişiklikler oldu son günlerde...Sayın vob24 üstadım aramızdan ayrıldı gibime geldi...Böyle donanımlı bir ortak ile aynı hissede olmak güzeldi ama bilemiyorum belki de hesap hatası yaptım...Yaş ilerleyince bazen oluyor çünkü...

8.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Takasta belirgin değişiklikler oldu son günlerde...Sayın vob24 üstadım aramızdan ayrıldı gibime geldi...Böyle donanımlı bir ortak ile aynı hissede olmak güzeldi ama bilemiyorum belki de hesap hatası yaptım...Yaş ilerleyince bazen oluyor çünkü...
    yok hocam devam

tatildeydim, son bir hafta cok yakindan takip etmedim

ama yukselisle beraber bir miktar mal ciktim, overshoot ile gelen ekstralardan

Sayfa 349/373 İlkİlk ... 249299339347348349350351359 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •